Mam mikode + trw powiem tak nigdy wiecej juz takiego zestawu :/ szajs jakich mało pieniadze wyrzucone w błoto. Huczy buczy i to nawet przy hamowaniu z 60km/h . Ja osobiscie nie polecam
Printable View
Mam mikode + trw powiem tak nigdy wiecej juz takiego zestawu :/ szajs jakich mało pieniadze wyrzucone w błoto. Huczy buczy i to nawet przy hamowaniu z 60km/h . Ja osobiscie nie polecam
Są nacinane to buczą. Nikt nie ukrywał, że tak jest. A dotarłeś klocki chociaż?
Mikody nie znam, ale klocki trw znam. Szajs. Polecam Ferodo Premier dla niewymagających i DS Performance dla tych bardziej. Używam od lat, bez problemów. DS są super na codzień, nie trzeba grzać, a wspł. tarcia 0.5 :D Z tarczami Brembo pracują dobrze i nie drą ich. Myślę, że łagodniejsze dla tarcz są od Premiera przy normalnej jeździe. Zapewne z powodu niższego nacisku. Ale się nie znam.
- - - Updated - - -
Nie wszystkie Mikody są nacinane, a w poście nie jest napisane jakie kolega ma/miał. Co masz na myśli pisząc docieranie? Transfer materiału na tarcze? Czy po prostu lekkie ułożenie klocka?
ilu Polaków tyle opinii
śmigałem właśnie na trw + mikoda nacinana nawiercana w 156 i było super
jak na teraz wygląda jakość tych produktów niestety nie wiem
Przy zakupie liczyłem sie z delikatnym buczeniem ale nie przy normalnej jezdzie po miescie.
A moze kolega zle zalozyl tarcze? Mialem w Brava mikode nacinana i nawiercana i w Alfa tez bede takie zakladac.
Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2
Co masz na mysli mowiac zle założona tarcza ? :cool:
Bez jaj - przecież na tarczy masz P lub L więc pomylić się trudno.
Tak to właśnie bywa... Wiedza w temacie znikoma a potem zdziwienie i frustracja. Ja mam w obydwu 156 mikody (w jednej właśnie z TRW z przodu a w V6 takie tarcze na obu osiach) i buczenie słyszalne wyraźnie mam dopiero przy ostrym hamowaniu z co najmniej 120km/h. Najpierw trzeba było poczytać (chociażby na forum) jak się zachowują hamulce z takim zestawem, potem obejrzeć tarcze przed montażem (na nich są naklejki oznaczające stronę) a ewentualnie założyć temat. Inna sprawa, że pierwsze 200-500 km trzeba delikatnie je traktować dla lepszego ułożenia klocka itd. Buczenie i wibracje mogą się też zwiększać gdy tarcza została założona na brudną/zardzewiałą piastę.
na rzie nie oceniajmy jakosci montazu bo nic o tym nie wiemy, ja mam zalozone mikody+premiery i jakos to hamuje, kazdy kto ma Gt wie ze jesli chodzi o heble to jest kupa totalna.
pzd.
Belfer pogadaj z userami którzy przesiedli sie z 156 na GT, potwierdzą to.
jakosc montazu ma wplyw na skutecznosc i odgłosy jakie wydobywaja sie z hamulców, ale na Boga, niic wiecej nie wiemy oprócz tego ze glosno pracuja.
pzd.
My nie wiemy nic więcej, bo to nie nasze auto ale właściciel mógł najpierw poczytać na forum dlaczego tak może być, potem spytać mechanika lub samemu sprawdzić a nie od razu larum robić. Zanim kupiłem je do moich 156 jeździłem innymi 156/146 i GT z takimi hamulcami i między innymi dlatego zdecydowałem się na te tarcze. O Mikodzie można dużo opinii znaleźć i najczęstszą wadą są przypadki pękania ale zazwyczaj wynika to ze zbyt agresywnej jazdy (niektórym się wydaje, że kupili wyczynowe tarcze bo mają nawiercenia i nacięcia). Nie są to tylko opinie z internetu ale też z rozmów ze sprzedawcami, którzy często przyjmują przegrzane tarcze i to nie tylko mikody. Według mnie pozostaje koledze demontaż, sprawdzenie wszystkiego i wtedy się okaże, co było przyczyną.