witam
cz ktos z uzytkownikow zakladal do 159 sw klocki ceramiczne?
jezeli tak to prosze o podanie firmy oraz opinii o produkcie
pozdrawiam serdecznie
Printable View
witam
cz ktos z uzytkownikow zakladal do 159 sw klocki ceramiczne?
jezeli tak to prosze o podanie firmy oraz opinii o produkcie
pozdrawiam serdecznie
Czekam na realizację zamówienia.
Marek, a tarcze tez bedziesz zmienial, czy zostajesz przy standardowych?
Daj znac, jak wrazenia, jak juz troche pojezdzisz.
ja mam juz zamontowane ATE ceramic. wrazenia po kilkudziesieciu km bardzo pozytywne ,ciche i w ogole nie brudza....
tarcze byly przetaczane...
Tarcze mam sportowe, nowe. Z klockami jest taki problem, że nie ma ich do "małych" zacisków czterotłoczkowych.
To znaczy, że klocki ceramiczne ATE są tylko do wersji poliftowej ?
Marek, jakie masz tarcze ?
Nie wręcz przeciwnie. ATE robi klocki przód do starej wersji (klasyczne) i do tarcz 330. Tył jest taki sam.
Ja mam "frezy" czyli G88 TAROX. Drogie ale dobre.
Kurna, a chciałem przy wymianie założyć właśnie ATE Ceramic. Wygląda na to, że klapa.
Chyba, że jakiś inny producent ma w swojej ofercie do poliftowej ?
Rozumiem, ze masz tarcze 305 i "małe" czterotłoki. Jak coś znajdę powiadomię Cię.
Mam typowy zestaw poliftowy.
Może odgrzebuję stary temat, ale czy mogę prosić o opinie osób, które faktycznie używały klocków ceramicznych ATE? Zastanawiam się nad tym zakupem do A159 2.4, ale spotkałem się z opiniami, że założenie takich klocków może spowodować przyspieszone zużycie tarcz. Czy to prawda? Z góry dzięki.
Jeżdżę już chyba ponad rok w 147 z ATE Ceramic.
Nie zauważyłem by przyśpieszały zużycie tarcz.
Dzięki - a hamują faktycznie lepiej i nie piszczą, czy to mit?
Wcześniej miałem zwykłe klocki ATE, więc po założeniu ATE ceramicznych nie czuje różnicy w hamowaniu między tymi klockami. Hebel jest wystarczająco silny na moje potrzeby. Za to szprychowe felgi czyści się dużo łatwiej i dużo rzadziej. Kupowałem ceramiczne właśnie ze względu na tą zaletę. Odnośnie piszczenia... delikatnie popiskuje prawe przednie koło. Widocznie zbyt mało pasty miedzianej zastosował mechanik przy zakładaniu i klocek wpada w rezonans. Ogólnie heble mocne, ciche i mało pylące. Śmiało polecam.
Jaka jest cena takich klocków?
Pozdrawiam.
- Rafał
Dla mnie komplet przód + tył przy felgach 17" (silnik 2.4, jeżeli to ma znaczenie - nie znam rozmiaru tarcz) wychodzi ok. 1100 zł.
Panowie poczytajcie opinie fachowców o klockach ceramicznych.
Verzonden vanaf mijn iPhone 4S met behulp van Tapatalk
@omen mógłbyś coś polecić godnego uwagi/zaufania?
Do GT 3.2 v6 ok 240-300zł za komplet na przód.
Polecam przy okazji test magazynu motoryzacyjnego, dla osób niemieckojęzycznych.
http://www.youtube.com/watch?v=MTDCfrV0Ryc
Ja na przodzie postawiłem na komplet textar (tarcza zabezpieczona antykorozyjnie - oznaczenie pro o ile mnie pamięć nie myli) i nie żałuję, polecam.
Odświerzam temat, jest w tej chwili cokolwiek dostępne do 159 bo w Intercars nie mają nic...
Hej, odgrzewam temat. Po tych kilku latach używania - jakie są zalety klocków ceramicznych? Mniej pylą ale czy coś jeszcze? Bo akurat pylenie to najmniejszy dla mnie problem.
L.