-
Parktronic w Distinctive
Witam, chcę kupić AR159.
Ostatnio sprawdzałem AR159 wersja Distinctive, w wyposażeniu tej Alfy zwarte były czujniki parkowania, sprawdziłem to także na podstawie VIN.
Auto było po kolizji gdzie ucierpiał zderzak, maska i chłodnica i te elementy były w całości wymieniane.
W chwili obecnej auto te posiada czujniki parkowania tylko z tyłu i wg sprzedającego takie tylko posiadało ... i tutaj moje pytanie.
Czy Parktronic w AR159 w wersji Distinctive to nie przypadkiem czujniki z przodu oraz z tyłu, z informacją o odległości na centralnym wyświetlaczu?
Odpalałem tą Alfę i nie zauważyłem, aby system zgłaszał jakieś błędy związane z czujnikami parkowania.
-
Cześć.
Mam Distinctive z 2007 r. i czujniki oryginalnie tylko z tyłu. Ponoć na przód zakładano na zamówienie.
Sygnalizacja jest tylko dźwiękowa - przynajmniej u mnie.
-
Mialem 159 2.4 JTDm Distintive z 2006r.czujniki byly z przodu i z tylu,plus na wyswietlaczu orientacyjne info o odleglosci.
- - - Updated - - -
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...012/07/153.jpg
-
Ja mam wersję Distinctive z 2009 r i u mnie są z przodu, tyłu i info na wyświetlaczu.
-
Ja też mam distinctive i czujniki są przód/tył z wyświetlaczem, ale czy przód był w pakiecie, czy też zamawiany, tego nie wiem...
Pozdrawiam.
- Rafał
-
2006 wersja High na rynek niemiecki, a więc Distinctive na polski - pełen parktronic, czyli przód + tył, dźwięki + wyświetlacz, ale czy w wyposażeniu fabrycznym, czy dobierane, to nie wiem.
-
ja mam Progression 2006 r. i mam czujniki przod i tyl
-
Czujniki z przodu były domawiane na zamówienie.
-
Ja mam czujniki przód, tył, dźwięk i wyświetlacz. Szczerze - denerwuje mnie to. Prawie nigdy nie patrzę na wyświetlacz, Parkuję na tzw czuja. Ale bajer fajny.
-
Selective z Francji 2006r Przód, tył info na wyświetlaczu + dźwięki. Wole parkowanie na lusterka i tzw na czuja ale jak brzęczy zaglądam czemu.
-
odświeżę kotleta, ale pytanie z innej beczki:
gdzie znajduje się centralka parkowania? Po 3 latach użytkowania Alfa stwierdziła że już jestem na tyle obeznany z gabarytami że nie potrzebny mi czujnik parkowania :(
-
Distinctive z 2009r.Belgia - brak czujników parkowania - musiałem sam założyć.