Witam, jak w temacie mam problem ze znalezieniem mechanizmu opuszczania szyby-lewy tył ( za kierowcą) do AR 159 1,9 150KM 2005r mój wygląda nieco inaczej niz wystawione na Allegro.
Printable View
Witam, jak w temacie mam problem ze znalezieniem mechanizmu opuszczania szyby-lewy tył ( za kierowcą) do AR 159 1,9 150KM 2005r mój wygląda nieco inaczej niz wystawione na Allegro.
Ja wymieniałem mechanizm, zamiennik wygląda inaczej ale pasuje, ja musiałem delikatnie plastik trzymający szybę przyszlifować
Ja u siebie rowniez zostalem zmuszony do wymiany podnosnika tylnej szyby.Tak jakos niefortunnie wyszedl mi demontaz tylnej szyby ze pekl mi ten plastik przytrzymujacy szybe.Co ciekawe na oryginalnym mechanizmie naklejka Made in Poland:cool:
Zamowilem nowy oryginal i tu niespodzianka...Made in Italy:)
Załącznik 65709Załącznik 65710Załącznik 65711Załącznik 65712
- - - Updated - - -
Swoja droga mocowanie szyby do mechanizmu lekko nieszczesliwe:(
Hej!Buratino gdzie i za ile zamawiałeś podnośnik bo ja na obecną chwilę nie mogę nigdzie dostać lewego tyłu?Pzdr.
Odemnie lobuz z Allegro tez krzyknal 200 stowki za uzywke,a za cale drzwi uzbrojone 350.Lepiej bylo by mi kupic cale drzwi,wymontowac mechanizm,a drzwi spowrotem na Allegro.Ale gosciu przekombinowal,juz myslalem ze tylko ja mam 2 lewe rece do takich robotek:cool:.Probowali to wymontowac...i tez polamali ten sam plastik:P
Wiem, że są dostępne na allegro ale w chwili obecnej nigdzie nie ma lewego tyłu:mad: a mi właśnie lewy tył jest potrzebny.Jeśli wiecie kto może mieć coś takiego to chętnie posłucham:) To już drugi raz mi się spieprzył ten podnośnik i na dodatek jest chyba przyczyną wrednego piszczenia w kabinie (ale to w innym temacie).Pzdr
mi prawy przod jak sie dosuwa tak skrzypi dosc glosno.Jak sie dosuwa to tak jakby jeszcze wyzej chcialo dosunac.Nic sie zlego nie dzieje ale jest dziwny odglos
Dokładnie ma chyba to samo.Taki wredny, irytujący pisk, który czasem jest większy czasem mniejszy a czasem go nie ma a dochodzi z tylnych lewych drzwi.Co najśmieszniejsze nie słychać go z przodu na fotelu pasażera więc moja żona wysyła mnie do psychiatry:P
mi plastik z mechanizmu otwierania szyby za kierowcą również urwał się(linkę przy okazji wciągnęło i powyginało),na początku wsadziłem drewienka by zablokować szybę a mechanizm ściągnąłem cały, w serwisie AR krzykneli mi za mechanizm 530zł bez silniczka... więc podziękowałem:P w między czasie drewienka spadły więc i szyba opadła, na szczęście nie spadła cała... zamiast ułamanego plastiku dorobiłem identyczny tylko szerszy kawałek metalu i to skleiłem(dosyć mocno siedzi, linkę wymieniłem na nową, odpukać szyba się otwiera/zamyka, w moim przypadku tylnych szyb używam 1x na miesiąc więc może trochę wytrzyma to
Buratino sam montowałeś ten mechanizm podnoszenia szyby, czy serwis Ci to robił?
Pozdrawiam.
- Rafał
nie pamiętam teraz dokładnie ale za podnośnik szyby tylnej lewej zapłacilem w aso coś koło 250zł, z robocizną wyszło koło 400zł
To daj mi proszę adres tego ASO to kupię od razu dwa:P Podnośnik kosztuje w ASO ok.550PLN!A najfajniesze jest to, że jak kiedyś byłem z tym problemem w Carserwisie to za robociznę mi zaśpiewali 450PLN.Powiedziałem im, ze się zastanowię...moja nogą więcej tam nie postała.Pzdr.
ja zmieniałem u Twardowskiego, przedzwoń do Tomka pewnie powie Ci przez telefon cenę.
Problem jest taki, ze przez jeszcze mniej więcej 3 tygodnie może nie być dostępnych podnośników lewej tylnej szyby... ;/
Jak za pierwszym rzem dzwoniłem do Twardowskiego to chcieli troszkę więcej za robociznę więc podziękowałem.Tomek_KRK: a dlaczego nie ma w tej chwili tych podnośników?Pzdr.
Wniosek jaki sie nasuwa jest taki ze ASO za niby oryginal spiewa 550zl, (w moim przypadku) a ten sam niby oryginal znaczy sie zamiennik na alledrogo 150zl wychodzi. Robocizna... 1-2h? Komentarz o zlodziejstwie chyba zbedny ;-)
:) No tak.Spodziewałem się takiej odpowiedzi.Myślałem, że wiesz coś konkretniej:) Pozostaje poczekać.Pzdr
2x mi się mechanizm urwał, tym razem go nie naprawiam, bo to sensu nie ma...gorzej bo poza ASO nigdzie nie ma zamiennika, jakby ktoś coś wiedział o tylnim lewym mechanizmie(nowym) to będę wdzięczny
Hej!Buratino czy po wymianie podnośnika przestało ci piszczeć w okolicy tylnych lewych drzwi?Pzdr.
Mechanizmu jeszcze nie wymienilem,w tym upale jedynie na co mozna miec ochote to na siedzenie w aucie przy wlaczonej klimie na full.Wczoraj auto postalo pare godzin na sloncu,otwieram drzwi,a tam jak w piecu.Na komputerze 47:(
- - - Updated - - -
W czarnym aucie teraz jak w saunie,ostatnio nawet Navi mi sie ugotowala:PJak dzialala tak nagle zrobil sie niebieski ekran i jedna droga...prosto
Ja jestem zmuszony do wymiany ale w przednich drzwiach. Coś strzeliło i szyba się nie otwiera. Rozebrałem drzwi i okazało się że pękła jedna z linek. Znalazłem na allegro coś takiego:
http://moto.allegro.pl/nowy-przedni-...593412254.html
I tutaj pytanie głównie do BURATINO. To oryginał? Tak wyglądało Twoje pudełko od przodu?
Mialem takie same pudelko.Stalo na nim Made in Italy,w srodku byla instrukcja jak to zalozyc.Dostalem to w Alfie,no to chyba oryginal:confused:Bo co tu teraz uznac za oryginal skoro z tylnych drzwi wyjalem mechanizm na ktorym jak byk naklejona jest naklejka Made in Poland:cool:
Globalizacja
Ja miałem takie same pudełko ale to raczej jest zamiennik.
Padnięty lewy tył to chyba norma:confused: Chociaż z prawej strony też słychać już podejrzane dźwięki. W ASO krzyknęli ponad 400 zł, więc kulturalnie zablokowałem linkę coby szyba nie spadła i monitoring allegrooo ;]
Można spróbować tu http://allegro.pl/show_item.php?item=2615698753. Ja własnie zamówiłem lewy tył.
Jakis czas temu zakladalem mechanizm tej samej firmy co na aukcji powyzej. Wszystko bylo z nim okej.
ja też go zamówiłem ale coś plastik jest inny niż w oryginale, jutro montuje, mam nadzieje że spasuje
Skoro sami go zakładaliście i z powodzeniem, to proszę opiszcie tą operację, bo czeka mnie to samo, ale nie jest to dla mnie takie oczywiste...
Pozdrawiam.
- Rafał
Ja proszę kolegów o potwierdzenie że z jakością tego mechanizmu wszystko jest OK. Mały opisik faktycznie przydałby się.
Jest juz opis na forum:
http://www.forum.alfaholicy.org/159_...tml#post403607
Widzę, że nie nie tylko ja mam problem z podnośnikiem. Obecnie jestem w trakcie szukania złotego patentu na ten plastik z podnośnika, który wymieniam już drugi raz niestety z całym podnośnikiem. Ostatni który wymieniałam wiosną był używany, ale w dobrym stanie i możliwe że oryginalny, tego nie wiem. Pojeździłam pół roku i znowu ten sam problem, wyłamane ząbki od plastiku, szyba opadnięta, a ja na autostradzie ;/ na szczęście został mi "komplet mocujący" z poprzedniej usterki :D
Nie o tym właściwie chcę powiedzieć, zastanawia mnie fakt jak to możliwe, że psuje mi się mechanizm od szyby której w ogóle nie używam (okna poblokowane, bo dzieci jeżdzą z tyłu).
z moich poszukiwań stawiam na http://sklep.intercars.com.pl/ jest kilka opcji do wyboru, tańszych i droższych,różnych producentów, bo z allegro to różnie jest.
Jak gdyby już się ktoś wyspecjalizował w dorabianiu tego plastiku to dajcie znać, z pewnością jeszcze się przyda :)
... i co powinienem wybrać ? lewy tył mi padł. To pytanie kieruję do tych kolegów, którzy zamontowali już mechanizm podnoszenia szyby i mogą polecić lub też nie konkretną markę/rozwiązanie.