Po mieście (warszawa - trasa: ursus, włochy, ochota, mokotów, wilanów i z powrotem) pali tyle ile w załączniku (zdjęcie z wczoraj), przy włączonym STR (zauważyłem, że o wiele mniej pali) i klimie na 24 stopnie (na zewnątrz > 32 stopnie). Spalanie trochę zawyżone, bo stałem autkiem na włączonym silniku z 10 minut, tak to wcześniej było 12.6 l.
Oczywiście wskazania dotyczą tego co chciał ECU zasilać benzyną - gazu poszło do 20% więcej. Jazda spokojna, z małą dawką dynamiki.
A tak na co dzień, to 40 litrów wystarcza mi na ok. 170 - 200 km po warszawie (odległość 6 km do pracy, w lekkich korkach przez połowę trasy), trasa: 230 - 250 km (raz tylko miałem okazję zmierzyć spalanie na trasie) tylko, że na tym dystansie to prędkości do 180 km/h - dość mocno dynamiczna jazda - dodam tylko, że bardzo przyjemna, zwłaszcza na zakrętach ;)
Trochę moim zdaniem temat "nie za bardzo", bo tak jak ktoś wcześniej wspomniał, pojemność pojemnością, ale 6 cylindrów swoje pali i nie ma na to rady. Jak chcesz V6 i zastanawiasz się nad spalaniem, to chyba nie tędy droga - polecam diesel'a.
Załącznik 64959