wtryski OMVL
ELEKTRYKA COMPACT
wielozawór stako
reszta cała tomasetto alaska
do tego butla 42 l w koło
Opłaca sie taki zestaw za 1500 zł jest to używane do tego sam bede to montował.
Printable View
wtryski OMVL
ELEKTRYKA COMPACT
wielozawór stako
reszta cała tomasetto alaska
do tego butla 42 l w koło
Opłaca sie taki zestaw za 1500 zł jest to używane do tego sam bede to montował.
Nie nie oplaca sie... dokladasz grosze i masz zestaw lpgtech 214 wtryski OMVL red ac r+01 i wtedy bedzie
tanio i dobrze....
Taki zestaw, nowy z montażem jest juz za 2000,00zł
Dziekuje za rady chłopaki :) Pytanie jakiś taki zestaw w miare tani silnik 1.8 8V 129 km 155 możecie coś doradzić ?
do jakiego auta 155 czy 33 ?
Pisał 155.
A NO TAK... :rolleyes:. Ja mogę polecić AGC Zenit Pro z listwą OMVL ( oczywiście lepsze będą HANA) reduktor Tomasetto Alasca Taka kompletacja nie powinna przekroczyć 2100,00zł Gdzieś w necie znalazłem za 1800,00zł
Kolego lechtak dlaczego proponujesz alaske? Ten reduktor jest bardzo dobry ale do 90KM.. z redkow to .silver, ac r-01, zavoli zeta n lub s. Elektonika stag lub lpgtech. Wtryski hany. Wgs. OMVL barracudy
Dlatego Alasca ze nie mamy z nimi najmniejszych problemów, jest do 136KM, spokojnie ogarnia 150KM mocy ciągłej, ale chyba rzadko tak się jeździ. Jeżeli chodzi o zavoli to mamy z nimi mnóstwo problemów po przebiegu 50-60 tyś.km. np. brak wydajności spowodowany zanieczyszczeniem komory wymiennika ciepła ( spirala ) Ogólnie to chodzi o tanią i dobrą instalacja.
Odpada alaska.Reduktor musi być bardzo stabilny bo o ile dobrze pamietam to tam jest półsekwencja.
Z chęcią zobaczę osc... alaska + 150KM.... ja widziałem alaskę z padami 0.6 przy 110KM...
Jeżeli chodzi o zavolaka to sprężynki wypad i wtedy nawet cut-off nie taki wysoki.... 60tyś i regeneracja za 60zł (części) to nie duże pieniążki.... Ale za to stabilne nastawy....
Witam a co proponujecie wsadzic do 147 z 2007 1.6 benz, jaki gaz ?? stag ? brc ? levato ?, bardziej mi chodzi o ekonomie .
a jaki byście polecili gaz do 156 1.8? w miare tani i oczywiście sekwencja? stag300 czy brc?
To takie trochę pytanie jak jest dużo czy mało czegoś no kwestia też modelu w.w firm ( komponenty ) ;) :)
Pozdrawiam :)
Pytam poważnie wy macie alfy dłużej niż ja , zamierzam wrzucić gaz , nie chodzi mi aby założyć tanio ale zeby alfa nie żarła jak smok później , lepiej dołożyc owe 500 zł do detali aby alfa paliła mniej gazu , chyba ze to nie ma znaczenia jaki to gaz wsadzam do auta ?? wydaje się że ma.
Nic widzę że odpowiedzi jest sporo na temat , nie wiem po co tworzy się fora ? Widocznie nie ma sensu tego prowadzic jak nikt nie ma zamiaru odpowiadać , dla wiadomości zakładam jutro taki zestaw http://www.lpg.auto.pl/warsztat.php?stat=info&id=8 może sie w końcu ktoś wypowie? a może nie.
1. Jak najbardziej Stag 300 ISA2 jest bardzo dobrym wyborem, wtryskiwacze Hana również, ale reduktor Magic absolutnie nie, zamiast niego KME Silver.
2. Czy wiesz coś więcej n.t. warsztatu w którym chcesz zakładać instalację, bo jak zakładają wadliwy reduktor to coś mi śmierdzi :confused:
3. Proponuję zarejestrować się na forum lpg i poszperać w tematach dot. polecanych warsztatów w Twojej okolicy, żebyś później nie żałował...
4. Ze sterowników Stag, BRC, wybrałbym Staga, w drugim aucie mam taki sterownik i bardzo mi pasuje. Kupisz sobie kabelek, przeczytasz instrukcję i sam będziesz ustawiał mapki, bo gazownicy na odpieprz to robią i zawsze coś nie bangla.
Ja również polecam zarejestrować się na http://lpg-forum.pl/index.php i poszukać polecanego warsztatu w twojej okolicy. Nawet nejlepszą instalację można spartolić przez nieodpowiedni montaż lub złe wystrojenie a wtedy mega kłopoty i koszty. Reduktor Magic to bardzo zły wybór, zdecydowanie odradzam.Wtryskiwacze hana,Stag 300 bardzo dobry wybór.