Jakby komus znudzil sie kolor jego auta...
Ciekawy efekt i niezla reklama tasmy 3M (zalecam wylaczyc dzwiek muzy w tle...)
http://www.youtube.com/watch?NR=1&fe...&v=kn13kvT814k
Printable View
Jakby komus znudzil sie kolor jego auta...
Ciekawy efekt i niezla reklama tasmy 3M (zalecam wylaczyc dzwiek muzy w tle...)
http://www.youtube.com/watch?NR=1&fe...&v=kn13kvT814k
ale to chyba Spiderek jest, a nie Brera :)
BTW. wygląda zajefajnie, zwłaszcza z tymi końcówkami wydechu, które mnie powalają.
Co do muzy, to rozumiem Szewi, że z racji pasji modzisz lepsze kawałki ;)
Pozdrawiam.
- Rafał
moj kolega ma matowo białe 740i z " carbonowymi " wstawkami zrobione tą folią, efekt jest taki ze naprawde ciężko zorientować się ze to folia, problemy zaczynają sie jak ktos na parkingu ci przypiepszy dzwiami i folia pęknie
A może Plasti Dip? My z kolegą chcemy zamówić 2-3 puszki na próbę i sprawdzić jak to wygląda. Cenowo w każdym razie jest rewelacja.
"... I guess it's just the way I'm wired."
Coś takiego?
http://www.youtube.com/watch?v=rNY9Dx617N8
Pozdrawiam.
- Rafał
plastidip wystarczy zadrzeć palcem i zchodzi jak skóra z oparzonych pleców
Ale kosztuje grosze i pozwala się nałożyć nawet w garażu. Coś za coś.
"... I guess it's just the way I'm wired."
Spiderek, spiderek wybaczcie roztargnienie ;)
Świetnie dobrane kontrasty w tym spiderku.Maska razi wlotem,takie sobie to rozwiązanie z nim.
Wiadomo jaka mniej więcej cena nowego kolorku?
ile taka folia 3 m wytrzyma rok ? dwa?
Witam
Zajmuje sie dystrybucją i nakładaniem plastidip'a na terenie śląska i zagłębia przy współpracy z oem+ TUNING CENTER z krakowa www.oemtuning.pl
.
Plastidip wytrzymuje myjki ciśnieniowe ale oczywiście nie z odległości 2-3 cm gdzie cisnienie jest największe
mam pryśnięte tym moją vectre na czarno biały mat i testowałem nawet na myjce parowej - wytrzymało:)
nie jest to "jakiś" polski chłam tylko towar prosto od producenta sprowadzany prosto z USA z firmy PERFORMIX Inc.
chłopki z krakowa jako ze golf jest biały myją go często CIF'em aby dalej był biały i to tez dipa nie rusza
Kladzie się tego 3-4 warstwy żeby dobrze pokrylo i ładnie wyglądało. Testowane na chemii na myjkach karcher różnych szamponach i oczywiści CIF:)
Koszt materiału na całe auto typu średni sedan to ok. 600 zł potrzeba ok. 4 litrów
koszt zrobienia auta przeze mnie to ok. 1500 - 2000 w zależności od wielkości auta z materiałem.
filmik jak chłopaki z krakowa robią demo car http://www.youtube.com/watch?v=ImHCJm9RUwk
wytrzymałośc jest zblizona do folii
a do wyboru jest prawie każdy kolor a niedługo będzie jeszcze nie tylko mat ale i połysk
a używaliście już plastidipa na felgach?
to troche średnio to wygląda bo już się poobgryzały przy rancie...chyba że to nierówności w feldze pod warstwą
a jak z syfem z klocków i jego doczyszczeniem? nie wżera się i nie robi dziur?
wlaśnie niewiem co to jest na zdjęciu bo potem sprawdzałem az na aucie i nic na rancie niema felga jest cała czarna to pownie jakaśpoświata od słońca a to że felga jest nierówna to swoją drogą. włąsnie jeździłem dwa tygodnie bez myjni żeby sprawdzić jak z syfem z klocków.
Syf schodzi z felg i nie robią się zadne dziury
- - - Updated - - -
nie ma mnie do 3.10 i nie bede miał dostępu do neta
a czy na podlasiu juz kots ma oklejony samochód folią ? i jka jest tego koszt??
To zalezy od wielkosci auta,koloru i struktury folii.
jarek_sc a jak z przygotowaniem powierzchni? Po dokładnym umyciu musi być odtłuszona, jakoś specjalnie przygotowana? Zastanawiam się nad psiknięciem kapsli na próbę Plast Dipem jednak są one już obdarte - jak się trzyma ten preparat na powierzchniach nie idealnych?
Ja odtłuszczałem preparatem ktory stosuje aby idealnie wyczyscic powierzchnie przed aplikacja folii.
Sott T800,a po nim stosuje surface cleaner II
Dobra robota, ale przy prawym wydechu coś im nie poszło i zostawili małe niedoskonałości :)
Ciekawe czemu nie pokusili się o oklejanie felg :D
Jak myślicie ten plastdip to taka guma jak widzę, ciekawi mnie czy dało by się to nałożyć na nasze elementy plastikowe pokryte gumą takie jak przy klamkach itp. w 159 bo już od dłuższego czasu noszę się z regeneracją tych elementów co o tym myślicie jaką to by mogło mieć wytrzymałość...
Plastidip którego ja widziałem nie był miły w dotyku i miał bardzo dziwną fakturę. Z bliska wyglądał jak tynk na ścianie...
Ale ponoć był źle nałożony...
Jak miał by być chropowaty to raczej kicha szkoda :(
Plastidip bedzie miał strukture matu lekko chropowata
plasti dip to jest porażka, nie mówiąc o utrzymaniu tego, mycie tylko wodą z szarym mydłem najlepiej bo po myjni zostają zacieki jak cholera jak użyjesz jakiejkolwiek piany... myjnia szczotkowa całkiem odpada, o używaniu tego na co dzień nie wspominając... każde zadrapanie paznokciem przy klamce, kluczami przy klapie bagażnika, kieszenią spodni na błotniku widać i cudowny plastidip zaczyna schodzić a samochód wygląda jak poparzone ciało z złuszczającą się skórą. Jak mam być szczery to już lepiej folią oklejać, gwarancja na folię jest i przy wyższych temperaturach przynajmniej ona nie odchodzi od samochodu :D