Witam jak w temacie gdzie moge znaleśc takie spinki do progów?? wiekszosc juz niema w progach i zaczynaja progi odstawac prosze o wszelkie sugestie i namiary jak co pozdrawiam
Printable View
Witam jak w temacie gdzie moge znaleśc takie spinki do progów?? wiekszosc juz niema w progach i zaczynaja progi odstawac prosze o wszelkie sugestie i namiary jak co pozdrawiam
jedynie to w ASO, tylko cena będzie odpowiednia. Ostatnio za 3 spinki do pokrywy poduszki zapłaciłem blisko 50zł.
wielkie dzieki za info ale najblizsze ASO mam teraz 100km w jedna strone :(
Bez problemu do dostania w podróbce w każdym motoryzacyjnym który handluje Romixem
nr kat. Romix: 12052 www.romix.pl
Wielkie dzieki :cool:
jakis rok temu kupowałem te spinki w tanim fiacie w cenie 14 zł sztuka plus wysyłka, z tymże tam gdzie listwa odstawała spinki i tak się odpinają.
Ważniejsza jest dobra taśma dwustronna na górze listwy.
OT
Jak przełożyć numer oryginału na numer z katalogu romix?
A o jaka spinkę z oryginału Ci chodzi ? Tej do pokrywy poduszki pasażera niestety nie ma ;(
po FL są zupełnie inne spinki do progów, nr OEM 60653115. Takiego numeru wyszukiwarka Romix nie znajduje.
Pod wskazanym numerem 12052 jest kołek, a w oryginalne po FL płytka wsuwana w listwę, którą wciska się na wystające z nadwozia kołki.
Czy w wersji przed FL jest inaczej?
- - - Updated - - -
Wchodząc w konkretną spinkę masz kolumnę "Zamiennik do OEM"
Możesz też wyszukać w wyszukiwarce po numerze OEM
Mi nie wyszukuje po numerze OEM :(
Ale z wyglądu wybadam to co potrzebuję i sprawdzę zamienniki :)
ma ktos zdjecie tych spinek do progow? bo mi odstaje w jednym miejscu próg i mam własnie jakby wsuwana szynę w listwę a w nadwoziu jest jakby łepek od gwoździa taki okrągły próbowałem mocno przycisnąć ale nic to nie dało brakuje niewiele ale nie wskakuje może muszę mocniej nacisnąć czy może coś powinno być na tym metalowym łepku ?
Odświeżam temat, Alfa 156 po FL.
Dokupiłem spinki, które był polecane na forum ale okazało się, że u mnie są inne:
Załącznik 279873
I teraz pytanie czy ściąć te wystające łepki, wywiercić otwory i zamontować na nowe spinki:
Załącznik 279874
czy nie kombinować i przykleić na nową taśmę dwustronną?