Tryb awaryjny - spadek mocy - wskaznik paliwa
Witam,
Problemów ciąg dalszy... Jadę dziś autostrada, nagle silnik przeszedł w tryb awaryjny, zaswiecila się kontrolka paliwa, chwilami skacze do góry i w dol albo świeci na pomarańczowo jak by nie było paliwa. Nie mam mocy z turbo, szarpie na 2 i 3 jak dodaje gazu. Jakieś sugestie? Jestem w trasie nie mam gdzie podpiać pod kompa....
witam.mam ten sam. problem
Witam. Mam ten. Sam. Problem. Mógłbyś. Mi. Napisać. Dokładnie. Jak to zrobić.
Cytat:
Napisał
kmaro
Problem rozwiązany :) Okazało się, że wystarczyło dogiąć styki na wtryskiwaczu. W serwisie w którym robiłem kilka mechanicznych rzeczy zdiagnozowali mi usterkę na 3 wtryskiwaczu i chcieli już wysyłać wszystkie do sprawdzenia a zaraz potem do regeneracji... O kosztach tego nie wspomnę. Na szczęście zadzwoniłem do Tomka, który problem rozwiązał w 2 minuty :D Wracając szczęśliwy do domu podjechałem do serwisu gdzie tak ładnie mi zdiagnozowali usterkę i kolokwialnie mówiąc ich zjebałem za tą fuszerkę. Pracownik stwierdził, że faktycznie nie sprawdzali w żaden inny sposób wtryskiwaczy jak podpięcie pod kompa i próba przelewowa. Co też jest dziwne bo Tomek błędów na tym wtryskiwaczu nie znalazł, wartości są cytuje "jak w nowym aucie".
Dzięki raz jeszcze Tomek
Pozdrawiam