pytanie jak w tytule czyli interesuje mnie to od jakiego auta mogę wrzucić fotele aby pasowały?
jak ktoś już wymieniał fotele od innego auta to proszę też o jakieś foty jak można
Printable View
pytanie jak w tytule czyli interesuje mnie to od jakiego auta mogę wrzucić fotele aby pasowały?
jak ktoś już wymieniał fotele od innego auta to proszę też o jakieś foty jak można
Alfa 146, Lancia Delta, Dedra(?), Fiat Tipo, Tempra.
Odkopię temat- próbował ktoś montować do 155 fotele ze 156?
chyba ciężko ale sam jestem ciekaw
Mam bordową skórę z tipo jakby ktoś chciał, oddam za dobrą flache, przednie fotele do obszycia/załatania, tylna kanapa w stanie dobrym. Fotele podobne do foteli z wersji sport ze 155. Fotki mogę wysłać na maila, a odbiór tylko osobisty.
Załącznik 83506
napisze tak fotel kierowcy zamontowany dobrze dziala kazda regulacja, ale fotel kierowcy zostal wspawany na stale nie przesuwa sie ;] dobrze ze chociarz zrobiono to ze tak powiem z zachowaniem ergonomii z przodu duzo miejsca i z tylu tez, 2 metrowe osobniki sie mieszcza ;] ale robota spartaczona przez poprzedniego wlasciciela, z tego co sie przygladalem to fotel kierowcy dospawany jest chyba do orginalnych szyn mocowan, wizualnie wygladaja skory bardzo ladnie
Jak kupiłem 155 to miałem zamontowane fotele z Subaru WRX :P Tyle ze poprzedni właściciel z szynami rzeźbił.
podpinam pod temat :p
Czyli z Alfy 155 podejdą fotele do Alfy 146? bez rzezbienia jakiegos? Tylko wkladam i jade?
Przód na pewno podejdzie bez przeróbek, co do tyłu nie jestem w stu procentach pewien.
Panowie, kiedyś ktoś wspominał że mu tylne oparcie lata dosyć luźno i stuka na dołach, mam ten sam problem. Podobno tam są jakieś gumki które ktoś wywalił lub same wypadły, w którym to miejscu dokładnie, najlepiej jakby ktoś z Epera fotkę wkleił. Jako że szukanie wnętrza które mi spasuje idzie kiepsko rozważam upranie i zostawienie swojej i dalsze mozolne poszukiwania, ale przynajmniej nie będzie mnie irytowało to co jest teraz.
Gumki są na haczykach "ramy" (czterech) tych które wchodzą w tylną gródź, choć nazwanie tego gumą to letka przesada, bardziej wygląda jak gumowy kapturek, równie dobrze może być zastąpiony taśmą izolacyjną.
jak oparcie lata tzn że albo te haczyki sa powyginane, albo dolne przykręcane mocowania oderwały sie od szkieletu "ramy"
Lata tylko gorna czas oparcia, dol jest ok.