nawalił ten plasticzek co szybę trzyma i opuszcza w gore i w dol od elektrycznych szyb.
nie opłaca sie kupywac całego mechanizmu, czy jest jakas alternatywa na to?
próbowałem go naprawić ale sie rozpada sam:)
dotycze to lewa szyba z tylu
Printable View
nawalił ten plasticzek co szybę trzyma i opuszcza w gore i w dol od elektrycznych szyb.
nie opłaca sie kupywac całego mechanizmu, czy jest jakas alternatywa na to?
próbowałem go naprawić ale sie rozpada sam:)
dotycze to lewa szyba z tylu
zadzwoń gdzieś na szrot gdzie mają całe alfy na części oni na pewno mają. ewentualnie zadzwoń do gościa z allegro tanifiat (aso) oni mają kupę części i tą zapewne też.
Jedyną alternatywą może być tylko dorobienie samemu z kawałka tworzywa :) kupujesz klocka, pilniczek, szlifiereczka i jedziesz :P ale chyba rozumiesz że łatwiej będzie znaleźć na szrocie :)
tydzień temu miałem jeszcze takie coś z uszkodzonego mechanizmu, ale we wtorek odjechałooooo na wysypisko. Kup cały mechanizm używany to sa tanie rzeczy. Zagadaj na PW do cuma_borek ja u niego biorę zawsze i ma fajne ceny napisz że masa625 Ci polecił to może cena Cie nie zaboli:)...Na allegro pełno chciwych i pazernych HANDLARZYN polecam zakupy w forumowym bazarku:D. Plastik od tanifiat podejrzewam że wyniesie więcej niż caly mechanizm używany.
mam caly mechanizm za 40zł
tylko kupowanie calego mechanizmu dla tego kawalka plastiku to troche mija mi sie z celem:) tym bardziej ze mechanizm jest 100% sprawny
wiem ze alfa to nie jest tanie auto itd ale akurat mechanizm do tanich nie nalezy ok 100zl
na wysypisku i szrocie itd bylem i akurat nie ma alf, wiec szukam tu moze cos bedzie
ogladajac ta czesc to dorobic chyba nie bedzie takie proste
No przecież Alfista Ci napisał że ma cały za 40zł. To przecież już taniocha....
Chodzi o to?http://allegro.pl/spinka-wodzik-szyb...600829352.html ten element dośc często pęka
tak jak napisał jacek83 znalazłem na allegro u użytkownika tanifiat. ma po 12zl sztuka.
cena 40 zl za mechanizm to jak za darmo:) dziekowac wszystkim temat można uznać chyba za zamknięty
kur.... a ja cały mechanizm kupiłem niedawno ;p
Może i odkopałem temat, ale za diabli znaleźć nie mogę tematu gdzie ktoś od nas pisał, że te felerne plasticzki na drukarce 3D drukował.
Pomoże ktoś to znaleźć ?
szukaj postów kolegi DESZCZYK
Kaac mógłbys zerknąć czy to nie taki sam jak do naszych 166?
http://allegro.pl/spinka-wodzik-szyb...314684578.html
Taki sam. W tym kolorze wiem ze byly w poliftach, w przed biale ale nie wiem czy czyms sie roznia.
Ja ostatnio się z tym bawiłem, można z "trupa" wziąć bez mechanizmu sam plastik jak ktoś sprzedaje - na alledrogo od 15-30 zł. Strona dowolna bo można to śmiało wyjąć i przełożyć sam przycisk jak się delikatnie to rozchyli.
No ale tu masz za 18 nowa
Odgrzewam temat!!! Bum u mnie też pękło z jednej i z drugiej strony z tyłu kupował ktoś ten wodzik z lanci pasuje??
Ja kupowałem te do Lancii zielone za 18zeta do poprzedniej. Z tego co pamiętam lewa pasowała na prawą stronę i odwrotnie. Dodatkowo trzeba bardziej plastik podrobić iglaczkami, żeby na prowadnicę ładnie się wsunął:)
Ok dzięki wielkie za odpowiedz ;-D
ja kupiłem od Lanci , i nie przerabiałem kompletnie nic, wszedł bez problemu :)
a jeszcze pytanko jak to montowaliście? tak mniej więcej opis
Jedyna moja rada, może głupia, może nie...
Uważaj jak tam będziesz linki pociągał, żeby w środku silniczka nie przeskoczyła bo po jakimś czas będzie masakra - silniczek w środku się rozsypie.
P.S Inaczej nie ma żadnego dłubania, trochę cierpliwości i założysz
KaaCu montowałeś w polifcie te od Lancii?
Panowie dziś będę miał te wodziki na obie strony na tył pytanko jak to wymienialiście cały mechanizm trzeba wyciągnąć? Czy jakoś wysunąć stary a wsunąć nowy?
Od lancii plastik nie wchodzi plug&play. Trzeba dorobić lub kupić pilnik i poszerzyć miejsxe na prowadnice, dopiero wtedy wejdzie plastik na miejsce. Ja wyjąłem cały mechanizm+rozkrecilem silnik aby nawinąć ślimak na nowo. Przez tovpo zmianie plastiku czesto mogło sie sypać - poplątane linki sie zacinały i znowu rozwalony wodzik.. U mnie lata juz jakis czas nasmarowany grafitem. Wszystko dziala jak ta lala:)
Wysłane z mojego Meizu mx5 przy użyciu Tapatalk.
Już rozkminiłem ale lepiej jest kupić cała używkę na szrocie jedną stronę zrobiłem ale z drugą wole kupić używkę niż się męczyć xD
Używke kupisz i sak samo może sie rozlecieć:p z drugiej strony nasz forumowicz Chyzio miał opatentowane te wodziki i je miał drukować. Warto sie dopytać, bo może być to opłacalne:)
Wysłane z mojego Meizu mx5 przy użyciu Tapatalk.
Zgadza się ale te od lanci to ten sam materiał co nasze i są tak samo podatne na łamanie/pękanie a trzeba przerabiać ;-P. Ja np nie mam cierpliwości do takich rzeczy ale jak ktoś lubi się bawić i ma dobrą rękę to da rade spokojnie ogarnąć na tip top w godzinkę jedną strone ;-D.
A jak kolega Chyzio ogarnie produkcję to będzie kasę trzepał ;-DDD
Dołącze się do tematu:mam do zmiany mechanizm szyb z tylu ale "bolec" wodzika nie ma tego klipsa zabezpieczającego .Co by mozna dac zamiast tego?Jakis płaski plastik żeby "kliknął" wystarczy?
Chodzi ci o ten bolec co przechodzi przez szybę ? Ja miałem urwane to zabezpieczenie i szyba nigdy mi nie wypadła a jeździłem tak przez rok wiec raczej niema się czego bać że może wyjść z szyby ;-).
A no to ok.Troche właśnie się bałem że szyba się zsunie.Dzięki za odpowiedź.✋