Witam.Jestem zainteresowany kupnem kolejnej alfy i znalazłem że tak powiem odpowiednią ale jestem ciekaw co to jest za wersja,poniżej link do aukcji.
http://moto.allegro.pl/romeo-gq-175p...627833121.html
Printable View
Witam.Jestem zainteresowany kupnem kolejnej alfy i znalazłem że tak powiem odpowiednią ale jestem ciekaw co to jest za wersja,poniżej link do aukcji.
http://moto.allegro.pl/romeo-gq-175p...627833121.html
Hmm.. wygląda naprawdę zacnie. Piękna jest i super wyposażona, ale o takiej wersji nigdy nie słyszałem, może po prostu poprzedni właściciel oznaczył sobie auto jakimś swoim nickiem czy czymś w tym rodzaju :P
Bo takiej wersji to raczej nie było, chyba że czegoś nie wiem :P
Gdzieś widziałem już takie oznaczenie. Jeśli mnie pamięć nie myli, to ktoś na forum chyba pisał, że to jakaś wersja wypuszczana na Niemcy.
A nie chodzi przypadkiem o producenta wydechu ?
W opisie aukcji jest:
"-PARKTRONIK
-WYDECH -GQ-
-8 X AIRBAG"
To że sprzedający napisał o wydechu to ja też pczeczytałem ale im strasznie nie wierze bo rużne bzdury już wipisują na aukcjach żeby coś sprzedać i zarobić dlatego wolę dowiedzieć sie tego od miłośników marki a wydech bynajmniej końcówka wygląda tak samo. Bardziej jestem skłonny uwierzyć że to jakaś wersja na niemcy bo sprowadzona z niemiec.
Przegrzebałem trochę i popytałem wujka Google i on nic nie mówi o tym żeby była taka wersja...
Więc to raczej na zasadzie, że ja mógłbym sobie walnąć wszędzie naklejki itp itd a handlarz stwierdziłby że to taka wersja specjalna jakaś..
Nie było takiej wersji 156. Zwykłe SW z jakimiś naklejkami i szachownicą w postaci kilku elementów nadwozia w innym kolorze... Poza tym wszystko nabłyszczone i wysmarowane, aż się słabo robi. Typowy handlarz z zerowym pojęciem o aucie, które sprzedaje. Te 8 poduszek to niby skąd wziął?!
To powiedz mi czego użyć żeby deska tak się błyszczała jak w tym egzemplarzu? Pytam serio bo moja jest matowa bardzo :)
Gq to nazwa firmy w której auto jeździło,a nie żadne limited edition czy coś.Ta alfa już ponad miesiąc na allegro stoi..także chyba ,az taka perła to nie jest...choć moze sie na zdjęciach podobać.
Wysłane z mojego HTC EVO 3D X515m za pomocą Tapatalk
ale po co ma sie świecić? deska ma być matowa, żeby nie robiła odblasków w szybie... specjalnie w lifcie zrobili bardziej matową... szczerze mówiąc nie wiem czy sie da poliftową bardzo wybłyszczyć.
Przecież na zdjęciach widać wyraźnie, że to deska po ostatnim FL. Czyli ten sam materiał co w 159 i niektórych bmw. Ten materiał, który masz nie da się (na szczęście...) zbytnio nabłyszczyć ze względu na jego strukturę. Poza tym stare tapicerki mają tendencje do połysku bo są wytarte w miejscach narażonych na częste dotykanie i dlatego między innymi handlarze wszystko "profezjonalnym" i śmierdzącym plakiem traktują, żeby nie było widać zużycia. Inna sprawa, że niektórym (nie wiedzieć dlaczego...) się to podoba.
Kolega mój dzwonił o to auto i facet się upiera, że to "jakaś" wersja limitowana jest i na 100% ma 8 poduszek. Z takimi ludźmi szkoda nawet w polemikę wchodzić.
8 PODUSZEK, HEHEH, pewnie powie że ma jeszcze dla pieszego jak w Volvo/ :) ,no bo to "jakaś" wersja specjalna. Handlarz każdą ciemnotę wciśnie człowiekowi, żeby sprzedać.
e tam nie znacie się :P
GQ- german quality :cool:
a co do liczby airbagów to pewnie doliczył poduchy silnika ;) (czyli jedna rozwalona) :)
No mnie się osobiście nie podoba błyszczący kokpit, a szczególnie góra ;) Ja używam Sonax matowy i jest gitara :)
Ta z tej aukcji "wygląda" po prostu na zadbaną i to nie przez to że się błyszczy, ale dlatego, że nie ma przetarć tapicerek itp. No a co do ośmiu poduszek.. hmm ciężka sprawa :D Może kurtyny liczy jako x2 :D
Dzięki, o to właśnie mi chodziło ;)
Ehhhh czy czytanie ze zrozumieniem sprawia aż takie trudności... Napisałem jasno, że chciałbym ją delikatnie czyli inaczej minimalnie nabłyszczyć... Coś na wzór deski w Lybrze, której wystarczy minimalna dawka jakiegoś środka i ma delikatny polysk.
Ale taka ilość malowanych elementów (zderzak przedni, co najmniej dwoje drzwi i błotnik), które trzeba będzie poprawić już takiej perełki z niej nie robi. To tyle na pierwszy rzut oka a co jest w rzeczywistości nigdy nie wiadomo. Oczywiście nie ma aut idealnych i ja sam takich nie mam ale tutaj ewidentnie widać niekompetencje sprzedającego, który alfę w ciapki chce sprzedać jako bezwypadkowe auto i nawet opisu nie potrafi w języku polskim sklecić...
" LM-FELGEN 7,5 X 17.(SZPRYCHA)
-SPORT-PAKET I
-RADIO MIT CD-PLAYER
-BORDCOMPUTER/CHECK-CONTROL
-VEHICLE-DYNAMIC-CONTROL (ESP/VDC )
-KLIMAAUTOMATIK-DWUSTREFOWY "
Taki archetyp handlarza-bajeranta bez podstawowej wiedzy o tym co sprzedaje.
- - - Updated - - -
"
On podejrzewam przeczytał to samo co i inni czyli: " To powiedz mi czego użyć żeby deska tak się błyszczała jak w tym egzemplarzu? Pytam serio bo moja jest matowa bardzo. " więc nie zarzucaj komuś, że czytać ze zrozumieniem nie potrafi bo w tym egzemplarzu jest połysk bardzo widoczny a to, że potem trochę zmieniłeś zamiary to już inna sprawa.
No tak, co racja to racja ;) Od takiego handlarza cwaniaczka bym nie kupował, jakby uczciwie powiedział, była bita tutaj i zrobione to i tamto, to spoko, ale jak ciśnie kity że bezwypadkowa itp. itd. to lipa..
GQ brytjski i amerkański magazn opiniotwórczy dla panów,taki lepszy ckm
To z pewnością dobrze panowie redaktorzy ten egzemplarz przetestowali, aby mieć o nim jakąś opinię, którą by mogli zabłysnąć w swoim magazynie. Pewnie liczniczek też nieco podrasowany. :) zresztą jak auto.
No to kur...a po zakupach. Teraz nawet nie jade oglądać.
- - - Updated - - -
Ale i tak bardziej mnie martwi umyty silnik niż błyszcząca deska.
przy umytym silniku nie wiesz w trakcie zakupu co go boli
Wpis na temat tego samego autka na regionalnym z Płocka:
Ja bym na tym zakończył.Cytat:
Parę sztuk z Płocka było tu opisywanych - mało pochlebnie. Opisywane były również czary tego fotografa, więc samochód tak dobrze w rzeczywistości może nie wyglądać :)
Tak jak koledzy piszą widziałem na allegro tą alfę około miesiąca temu i nic po za wnętrzem nie jest w niej ładnego, nie trzeba długo się przyglądać aby zobaczyć, że kilka elementów karoserii nie pasuje do siebie i mają inny odcień, widzie na co dzień alfę w takim kolorze i tam kolory na poszczególnych elementach nie odbiegają od siebie.
To znaczy od mycia silnik się wycisza, czy ma większą moc? Bo chyba nie chodzi o wycieki. W końcu te duże widać po kilku minutach pracy.
Nie dziwcie się, że handlarze myją co się da. Auto kupuje się oczami. Taki czysty silnik robi zawsze fajne wrażenie, więc to nijak nie musi znaczyć, że cokolwiek jest do ukrycia.
Jak tak czytam "porady" to mi ręce opadają niejednokrotnie. Wg was każdy sprzedający to oszust i złodziej (i pijak zapewne) a każde auto na rynku to szrot. Pomyślcie sobie, że jak będziecie własne sprzedawać ktoś będzie o Was pisał i mówił to samo.
Inna rzecz, że oglądanie auta przez internet jest nic nie warte. Można co najwyżej spytać, czy ktoś już auta nie widział. Ten egzemplarz oglądałem i mam wrażenie, że jest całkiem przeciętny z nieprzeciętną ceną.
Nie tak do końca te wycieki zobaczysz po paru minutach zwłaszcza w przypadku Diesla z turbiną. Jeżeli turbina przepuszcza delikatnie olej to niestety, ale jeśli będziesz miał wyczyszczone przewody to nie zobaczysz tego po kilku minutach pracy silnika.
Zwieloma wami się zgadzam że silnik powinien być czysty i że lepiej umyć go samemu po zakupie,że nie każdy sprzedający to oszust i że nie każde auto to szrot,zakładając temat pytałem o wersje a tym czasem zniechęciłem sie do zakupu tej alfy po waszych komentarzach. O tym co widać na zdjęciach? Nie znam sie aż tak na robieniu zdjęć ale robiąc zdjęcia wykonanych przez siebie mebli zauważyłem że zdjęcia kłamią i nigdy nie pokarzą tego co jest naprawde i to w dobrą i złą strone
Może napisz do któregoś z Klubowiczów z Płocka i poproś o szybkie oględziny tego samochodu. Myślę, że niewiele będzie Cię to kosztować, a w razie jeśli samochód okaże się miną - oszczędzisz kilkaset zł na paliwie. Co do tych zdjęć to ich wykonanie i wypucowanie samochodu są typowe dla handlarzy, już nie mówiąc o nieznajomości sprzętu który się sprzedaje, a to niestety musi wzbudzać podejrzenia.
Ale te zdjęcia są robione w taki sposób, że widać różnice lakieru i nie jest to kwestia ustawienia. Kilka elementów ma inny odcień i tyle. Gdyby sprzedawca był "sprytniejszy" zrobił by zdjęcia pod innym kątem i przy innym oświetleniu. Wówczas nikt by nie zauważył malowanych elementów poza osobami, które wiedzą, że np zderzak pod scudetto ma być czarny... Reszta szczegółów pokazuje tylko podejście handlarza do kupujących i celowe lub nieświadome nabijanie w butelkę.
- - - Updated - - -
Tak będzie chyba najlepiej.
Zawsze jak jadę oglądać auto sobie czy komuś to jeśli sprzedający nie ma nic przeciwko ściągam rurę z dolotu i widać jak na dłoni czy przepuszcza czy nie. A jeśli sprzedający za bardzo nie chce pozwolić luknać głębiej tu i tam to ma coś do ukrycia i takiemu Panu / Pani dziękuję z miejsca
a konkretnie to chyba chodzi o to
http://www.gq-magazin.de/
Muszę wykopać, szukałem dziś informacji na temat tej wersji i trafiłem na ten wątek, gdzie nikt nie zadał sobie trudu poszukać, czy wersja GQ istnieje.
A więc, istnieje i wyróżnia się:
- lakierem metalicznym
- elementami drewnianymi
- Bose
- pakietem sportowym
- beżową skórą
- pakietem komfortu
- 4 sensory parkowania z tyłu
- 17 calowe felgi
- 3ci zagłówek
- dywaniki GQ
- logo GQ z tyłu i na przednich nadkolach