Jak sprawdzić mając VAG KKL i FESa przyspieszenie? Mam Alfe po wirusie (212 HP :) ) i chciałbym sprawdzić rzeczywiste przyspieszenie od 0-100. Chyba że jakimś innym programem, bo w FESie coś nie mogę znaleźć takiej możliwości.
Printable View
Jak sprawdzić mając VAG KKL i FESa przyspieszenie? Mam Alfe po wirusie (212 HP :) ) i chciałbym sprawdzić rzeczywiste przyspieszenie od 0-100. Chyba że jakimś innym programem, bo w FESie coś nie mogę znaleźć takiej możliwości.
Zaznaczyć w parametrach prędkość pojazdu, potem wykres i start. Ze względu na opóźnienia w komunikacji z laptopem, wykres może mieć odchylenia.
Kiedyś w ts przyśpieszenie mierzyłem w programie alfadiag.
A to nie używa się do tego już stopera? :P
elm327 bluetooth i android torque daje rade
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
212 kucy no to musi się ładnie zbierać a jaki moment? i przy ilu?
Ale ześ zafilozofował. Ja też generalnie nie jestem analitykiem cyferek ale z własnej, ludzkiej, wrodzonej ciekawości chcę sobie sprawdzić jakie przypieszenie ma moja 166 po chipie. Ciekawe czy zejde w oklice 7,5 sec.
440 NM dostępne praktycznie od 2000rpm do 3500rpm. Chciałem moment jeszcze trochę podciągnąć, ale narazie jak na to sprzęgło wystarczy w zupełności.
Pomysł dobry, ale niestety FES otrzymuje dane z interwałem sekundowym.
Dla hipstera stoper to lamerstwo bo każdy taki może mieć ;)
Myślisz, że real hipster ma liczydło i metronom w tym celu? Z kości słoniowej?
Liczydło jak nic i gliniane tabliczki do zapisywania wyników.
Prawdziwy hipster jeździ Zastawą i do stu nawet się nie rozpędzi;)
Ale porcelanową, czy glinianą? Bardziej hip?
moze ktos sie pochwali czasem 159 1.9 150 na 18nastkach?
bo u mnie slaboooo;-) czas na remap albo 2.4:-)
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Jak słabo jest słabo? Powyżej 10sek?
Omg, widzę że rozpętałem niezły hipsterski offtopic :).
@kamko: tak w sumie to mnie ciekawi trochę czy wciągniesz nią 3.0 :). 440Nm to w cholerę sporo i jakoś tak szybko dostępne.
Moment i tak mu nie pomoże. Pamiętaj że za silnikiem masz jeszcze dwie przekładnie które go skutecznie gubią. Dlatego jak się porównuje przyspieszenia aut to i tak zawsze wygrywa mocniejszy a nie ten z większym momentem. No poza sporadycznymi wyjątkami kiedy mają inaczej dobrane przekładnie. Ale mając te 211KM to już z V6 może stawać. Różnica będzie subtelna. Powinna być :)
Nie, ja już mam 226 :P automat więc odpada :P
Nie byłeś na spocie 166 to będziesz miał okazję na przyszłorocznym zlocie 166 :P