nie pompuje
Printable View
nie pompuje
zepsuta
nie robilem glowice poskladalem wszystko a tu nie ma paliwa i nie slychac pompy przy przekrecaniu kluczyka
gdzie mam szukac
?
nie mogla sie chyba zepsuc sama z siebie
Pompka jest w zbiorniku. Zdejmij tylna kanapę i powinieneś dostać się do pompki, sprawdź napięcie...
Zapewne pompka paliwa ma jakiś przekaźnik, nie powiem ci gdzie bo nie wiem, może któryś z kolegów wie...
Pozdrawiam
bezpiecznik sprawdziłeś? czujnik bezpieczeństwa pod siedzeniem? a napewno wszytkie kable prawidłowo
są podpięte?
bezpieczniki ok, przekaznik ok, kable sprawdzone, czujnik nie wiem jaki???? poszukam, nie ma pradu w pompie czy to może być wina immobilajzera?
pod siedzeniem kierowcy jest takie ustrojstwo z przyciskiem od gory .
pompa pompuje po spieciu przekaznika na krotko, przekaznik poddany badaniu dziala prawidlowo, wciskanie przeloncznika awaryjnego nie daje efektu i jeszce jedno, przed , w trakcie i po przekręceniu kluczyka w stacyjce na kokpicie pali cie komunikat " code "
moze ktos ma jakis namiar na schemat instalacji el??
w dziale 156 jest instrukcja obslugi alfy 156 poczytaj tam jest opisane co to jest code i co nalezy robic dalej
Jeśli masz kartę kodową to powinno dać się odpalić poprzez zastosowanie procedury awaryjnej - jest z tym trochę zabawy żeby wprowadzić wszystkie cyfry, ale odpalić się da, nawet jak świeci się kontrolka code.
Sprawdź też koniecznie wtyczkę antenki immobilizera, która wchodzi do puszki immo głęboko pod kolanami kierowcy - do tej wtyczki dojdziesz po przewodzie antenki, która zaczyna się przy stacyjce.