-
Gtv 2.0 ts wydech
Przygotowuje się do wymiany wydechu, zastanawiałem się nad zrobieniem przelotu no może nie takiego pełnego ponieważ zostanie na pewno kat, bardziej interesuje mnie wyrzucenie któregoś z tłumików środkowych no i jakaś sportowa końcówka może macie jakieś sugestie, a i może ktoś się orientuje jakie mogą być tego koszty, z góry dziękuje za pomoc :) i jeszcze chciałem się dowiedzieć czy tłumiki w gtv są może identyczne jak w ar 156 lub 146
-
Wydech od Gtv to wydech od Gtv ... niestety. Nie jest tani.
Na stronie TiMax'a jest katalog. Nie mam linka pod reka. W poniedzialek go wkleje z roboty.
-
Być może mógł bym załatwić dedykowany wydech do GTV firmy "REMUS" cena nowego to około 1500zł moge mieć używke, jak by coś to prosze pisać.
-
..a ja znalazłem ostatnio coś takiego: http://www.allegro.pl/item443844378_..._alfa_gtv.html
jeśli tylko miałbym pieniądze, sam chętnie kupiłbym te tłumiki:)
-
Wykopie, bo to zawsze lepiej niż zakładać nowy temat...
Da sie w ogóle gdzieś dostać dedykowany tłumik/układ (najlepiej podwójny) do Gtv? Od jakiegoś czasu sie rozglądam, a nie chce robić sobie go samemu w jakimś warsztacie bo ani to zdrowe dla auta, ani pewne...
Dodam tylko, że chodzi mi o coś w sensownej cenie - ok. 1500 zł.
-
Remus ale 1 "rurka" i nie w PL, są z 2 ale teraz za skarby świata nie mogę sobie przypomnieć jaka to była firma. Na forum jakiś czas temu ktoś sprzedawał być może jakimś cudem jeszcze ma. Poszukaj w dziale Gtv i bazar
-
Anioł ta firemka to pewnie ragazzon. Sam mam wydech tej firmy i stwierdzam, że są super. Jednak ja mam zwykły a ten z końcówkami po dwóch stronach to seria top line.
http://www.ragazzon.com/catalogo-ragazzon.php#
-
Jedyny problem to cena - 624 euro za najprostszy dwukońcówkowy i ok. 400 za jednostronny... No nic - chyba będzie trzeba zostać przy serii :)
-
Mario - zawsze mozesz skontaktowac sie z ta firma: http://mgmotorsport.pl/
Oni robia cale uklady wydechowe do kazdego samochodu. Mozesz ustalic sobie nawet "dzwiek" tlumika ;)
Zobacz sobie galerie. Z tego co wiem, to pare osob kozystalo ich uslug.
-
1 załącznik(i)
Załącznik 52699Może tutaj poszukaj.:)
-
Poszukałem, obejrzałem... I zapadła decyzja: Tłumiki Kaliński.
Docelowo ma być wydech podwójny, wyglądający jak "najseryjneiej", tylko że z dwiema końcówkami po prawej i po lewej stronie :D
Jako, że w budowie tłumików jestem zielony, poczytałem tylko kilka artykułów na necie i pooglądałem spód Gtv-ki.
Po 1 jako cel jest poprawienie wyglądu tego, na czym oszczędziła fabryka ;) Jako 2 - nie stracenie ani konika z mocy. Po 3 - nieco lepszy dźwięk, choć naprawdę nie oczekuje fajerwerków z 2.0 TS-a i jedynie innego tłumika końcowego. Katy na pewno zostają.
I stąd teraz zastanawiam sie nad koncepcją, żeby nie iść całkiem zielony do nich... Chyba najoptymalniej byłoby zamontować jeden tłumik po lewej stronie (patrząc od tyłu) i z niego wyprowadzić 2 rurki. Troche nierówno by kopciło w zimie, no ale... ;)
-
1 załącznik(i)
bez sensu bo tak to bedzie kopcilo tylko na ta strone dzie bedzie mniejszy opor, lepiej zrobic na 2 tlumikach cos w stylu mojego raggazona, dzwiek jest przyjemny a dymek leci rownomiernie, jezeli chcial bys robic to mam 4 koncowki ultera oraz takie kolanko y bo mialem robic swoj samemu ale kupilem raggazona