witam, mam do wymiany tuleje wahacza dolnego przedniego, przednia i tylna.
czesci zamawiam z autosklep24, i tam mi powiedziano ze sa dwa rodzaje tulei, i pytanie jak sie zorientowac jaki ona ma wymiar bez jej wyciagania, czy jest jakis sposob?
Printable View
witam, mam do wymiany tuleje wahacza dolnego przedniego, przednia i tylna.
czesci zamawiam z autosklep24, i tam mi powiedziano ze sa dwa rodzaje tulei, i pytanie jak sie zorientowac jaki ona ma wymiar bez jej wyciagania, czy jest jakis sposob?
zamów dwa komplety i dowiedz się czy jeden możesz zwrócić
A w autosklepie po VINie nie sprawdzą?
- - - Updated - - -
Chwila chwila.... A od kiedy są dwa rodzaje wahaczy w 166??? :confused:
Może się źle zrozumieliście? W przednim dolnym wahaczu są dwie tuleje. Sam kupowałem i nigdy nie spotkałem się z problemem że są dwa rodzaje na jedno miejsce. Owszem są dwa rodzaje ale tu chodzi o przednią i tylną. Nie ma dwóch rodzai przednich czy dwóch rodzai tylnych.... :blink:
Wg. mojej wiedzy dwa wymiary mają tuleje drążka stabilizatora bodajże 20mm i 22mm. O różnych wymiarach tulei do wahaczy również nie słyszałem ;)
Tuleje w wahaczu dolnym to tylna (tzw. samolot), przednia (taka mała) i taka przy sworzniu do której mocowane są widełki chyba... < i tego ostatniego już pewien nie jestem ;)
to jak tak mowicie to tak mam byc. zadzwonie i sie dowiem i zdam relacje:)
a jaki w tym moj problem? powiedzialem co potrzebuje i sie dowiaduje tuz przed wysylka ze sa rozne wymiary tej czesci, nigdy tego nie robilem nigdy nie mialem z tym stycznosci i mam prawo nie wiedziec i opierajac sie na wiedzy i na doswiadczeniu sprzedajacego wierze ze wie i orientuje sie, z koro z jego strony jest niepewnosc wole sie zapytac osob ktore to juz robily,
a propo czytania ze zrozumieniem to sprawa sie wyjasnila i to "wina" sklepu.
pozdro
Kurde a je nie wiedzialem i juz zamowilem poprzeczne stabilizatora;) Oby sie okazaly dobre bo bede mial problem.
na stabilizator sa 21 i 22 mm:)
Panowie z autosklepu mieli racje, wczoraj miałem podobny problem z doborem tulejek do 147. Okazało się że rozmiar 19.9 szedł na fabryczny montaż (oryginał) , ale serwis i sklepy oferowały i oferują wahacze z tulejami na 21mm. Jeżeli użytkownik nigdy nie zmieniał wahaczy to ma tuleje w oryginalnym rozmiarze 19.9. Podejrzewam, że w 166 była podobna historia. W sklepach trudne do zdobycia, na alledrogo jest jeden sprzedawca który oferuje oryginalny rozmiar, niestety innych wystawiających brak. Jeżeli chcecie wymienić tylko tuleje wahacza przedniego to zmierzcie przednią tuleję dolnego wahacza, dostęp jest dobry i wg niej dobierzecie tylną.
Wątek dość stary ale może komuś się przyda ;)
Kupiłem dolną poprzeczną tuleje na przedni dolny wahacz , i okazała się za mała . Czy są dwa rodzaje tej tulei ?