co robić ? po włączeniu świateł zapala się kontrolka awaria świateł ( ostatnia po prawej stronie ) pali się ok 30 s i gaśnie . całe oświetlenie sprawdzone wszystko ok , może zresetować komputer ? proszę o radę .
Printable View
co robić ? po włączeniu świateł zapala się kontrolka awaria świateł ( ostatnia po prawej stronie ) pali się ok 30 s i gaśnie . całe oświetlenie sprawdzone wszystko ok , może zresetować komputer ? proszę o radę .
Oznacza to przepaloną lub żarówkę o innym napięciu niż zalecana. Upewnij się że wszystko świeci bo coś mi się wydaje że nie..
jeszcze raz sprawdzę dzięki jacek83
Sprawdz czy z tylu masz podwójne swiatła pozycyjne tzn. w klapie bagaznika i obok kierunków...
to może być nawet światło w drzwiach ? z każdego miejsca pokarze awarię ? dobre
Każdą najmniejszą pi.......ną żarówkę
A jest tego trochę w naszych bellach jutro sprawdzę wszystko dokładnie , dzięki chłopaki za pomoc
– swiatel mijania;
– swiateł drogowych;
– sygnalu swietlnego (tylko reflektory z
zarówkami ksenonowymi);
– swiatel pozycyjnych;
– swiatel kierunkowskazów;
– swiatel stopu;
– trzeciego swiatla stop;
– tylnych swiatel przeciwmgielnych;
– oswietlenia tablicy rejestracyjnej.
u mnie 3 swiatło stopu było spalone w całosci(10 zarówek) a kontrolka się nie swieciła więc róznie to bywa...
Jak masz xenony to kontrolkę wywali równierz uszkodzony czujnik poziomowania (są dwa) bądź brak napięcia w którymś z tych czujników.
zamiast bawić się w szukanie podłącz autko pod komputer a on już wskaże CI jak na dłoni co to za błąd powoduje aktywację pomarańczowej żarówki.
Cześć, ja tak mam :(
I nic nie można z tym zrobić.
Auto sprawdzone w ASO - wszystko gra, po prostu tak jest. Trza się przyzwyczaić...
Tutaj masz mój wątek: http://www.forum.alfaholicy.org/166/...romeoowki.html
a podłączałeś auto pod kompa? jakie błędy?
a u mnie się ta kontrolka nie zapala, chociaż nie mam zewnętrznych pozycji(te w błotnikach) i za cholerę nie mogę dojść do ładu co z nimi jest...
a u mnie była spalona żarówka pozycyjnego i się nie paliła informacja że jej nie ma, a teraz miałem przepalone podswietlenia tablicy rejestracyjnej i też nic nie pokazywało. co może być tego przyczyną? jakiś bezpiecznik czy co?
wie ktoś co może być przyczyną nie zapalania się kontrolki przepalonej żarówki, kiedy jest ona przepalona?
Nie wszystkie żarówki są kontrolowane
ale według instrukcji, żarówki mijania i podświetlenia tablicy powinny być kontrolowane. A właśnie te dwie miałem przepalone i nic nie pokazywało.
wie ktoś może dlaczego nie pokazywalo mi przepalonej zarowki mimo ze byla to mijania a pozniej podswietlenia tablicy rejestracyjnej?
w przedliftach to przeważnie postojówki odpowiedzialne są za tą lampkę, trzeba kupić droższą żarówkę chyba za 15 zł, wtedy jest ok