Witam wszystkich. Jedno pytanie nie daje mi spokoju? Mam 166 przed FL i zastanawiam się czy da się jakoś przerobić ją na przód po FL z góry dzięki za info
Printable View
Witam wszystkich. Jedno pytanie nie daje mi spokoju? Mam 166 przed FL i zastanawiam się czy da się jakoś przerobić ją na przód po FL z góry dzięki za info
Poszukaj na forum... było już o tym wszystko dokładnie napisane włącznie z ogólnym kosztorysem.
Wniosek ogólny jest taki że sie da, ale ekonomicznie jest to nieuzasadnione.
Ja przerabiałem z nowego modelu na stary. Wszystko mialem w tym samym kolorze tylko zderzak przedni malowalem bo byla zakladana nakładka zendera. Przekładka razem z malowaniem zderzaka bez czesci 1200zl.
Ale piszesz tu o przekładce na przedliftową a części do przedlifta są druzgocząco niskie...... Nie ma nawet co porównywać. I tak jak już wspomniano. Dokładnie było to omawiane kilka razy z dokładnymi wycenami. I to całkiem świeżymi. Proponuję się wytężyć i użyć szukajki.
Ja pisalem o samych kosztach przerobienia bez czesci. A co za różnica czy sie przerabia stary na nowy czy nowy na stary model koszty robociznyh takie same.
Wg mnie bez kompletnego lakierowania całego auta po takiej przeróbce będzie to wyglądać kiepawo.
Do tego przy odsprzedaży "kopacze opon" jak to zobacza , to będą zaraz pisać scenariusze jakiego to mocnego strzała musiała przyjąć i że jest brzydka bo brakuje "jakiegoś plastiku" itp .
Jak dla mnie to przed FL wyglada bardziej agresywnie, szczegolnie z zenderem. Ale widzialem tez po FL 3.2 Q2 czarna i nie powiem zebym sie nie zamienil:P Ale zeby przerabiac? na pewno nie, doloz zendera i bedzie po sprawie, auto zmieni sie nie do poznania. Dam fotki dla przykladu.
Auto ktore kupilem w Maju
Załącznik 72130
Tak to wyglada teraz - na zdjeciu nie ma przedniego Zendera bo zdjecie robilem w trakcie zakladania.
Załącznik 72133
Ja jakieś trzy miesiące temu po stłuczce rozważałem założenie przodu poliftowego. Wyszło mi coś wtedy koło 5 koła, bez roboty... i plastików pod maskę.
Powiem szczerze że ręce mi opadają. LUDZIE UŻYWAJCIE SZUKAJKI!!!!!!!
Proszę bardzo. Zajęło mi to dokładnie minutę i dwadzieścia trzy sekundy.
http://www.forum.alfaholicy.org/166/...zod_99_fl.html
i jeszcze jeden starszy temat ale ceny się prawie nie zmieniły.
http://www.forum.alfaholicy.org/166/...lfy_166_a.html
Tym bardziej Tobie misiek się dziwię bo zakładałeś jeden temat i zamiast ze swojej historii szybko to tu wkleić to będzie kolejny temat "powtórka z rozrywki".
Tylko tym razem nie czepiajcie się żebym był bardziej wyrozumiały bo to już przesada.
W razie jeszcze by ktoś miał obiekcje do szukajki to podaję krótki instruktaż jak znaleźć coś na forum.....
1. Przechodzisz do wyszukiwarki.
2. Klikasz zakładkę "Szukaj w jednym miejscu"
3. W polu "Słowo(a)" wpisujesz hasło lub hasła. W tym wypadku wpisałem jakże banalne słowa "przerobienie przodu". Czyż nie logiczne????
4. Możemy zaraz obok powyższego pola rozwinąć "języczek" czy listę (jak kto woli) i zmienić czy szukamy w całej treści postów czy tylko w tytułach. Teraz nic nie zmieniamy.
5. Poniżej mamy "Opcje dodatkowe" i w pierwszym oknie "Szukaj na forum" przewijamy i zaznaczamy dział "166". W ten sposób będzie szukać tylko tematy związane ze 166.
6. I ostatnia czynność to kliknąć "Szukaj teraz" w dolnym prawym rogu.
Efekt?
Sześć stron wyników w których szybko kartkując na trzeciej stronie trafiam jak BYK temat "Alfa 166 części przód `99>>FL"
I nie trzeba czytać tak jak niektórzy piszą wszystkiego, bo nawet dziecko w podstawówce się zorientuje jakiego tematu z grubsza potrzebuje. WIęc wystarczy pobieżnie przelecieć po tytułach. W ten sposób trafiamy na trzecią stronę po kilkunastu sekundach a nie tak jak niektórzy twierdzą na forum że po całym dniu.
Mam nadzieję że teraz wszystkie lenie ogarną technikę szukania(jakże skomplikowaną) i nie będą pierdzielić że nie mają czasu a wyników wyskakują setki. Odrobina chęci i logicznego myślenia wystarczy (w zależności kto czego ma więcej).
I napiszę szczerze że ten post mi zajął z kilkadziesiąt razy więcej niż znalezienie odpowiedzi na pytanie autora. Przypomnę 1 min i 23s. Myślę że prawie tyle zajęło autorowi stworzenie tego tematu.
Dziękuję za uwagę i proszę bez uszczypliwości :P
Dobra teraz masz rację, ale winę za to ponosi administracja forum. Co sam zresztą w innym temacie napisałeś - poprostu za mało administratorów jest ;)
I tak oto zamykamy temat, bo już się wszystko wyjaśniło. Dzięki Marku :)