Tak jak w temacie :)
Printable View
Tak jak w temacie :)
chyba nikt nie ma, to za słaby silnik dla tak ciężkiego auta. Wątpię, aby ktoś to kupował w ogóle.
Jest kilka na forum, na pewno.
masz racje, majster. Ale silnik 1.8 MPI to jedna z przyczyn słabych wynikow sprzedaży tego pięknego, ponadczasowego auta.
a, że tak spytam... po co Ci to Artur? :lol:
Kolega szuka 159 :D i chciał się czegoś dowiedzieć o tym silniku ;)
Ja miałem Insignię z tym silnikiem, napisz na PW pytania na, które chciałbyś znać odpowiedź ;)
odradzam ten silnik, serio. To auto z tym silnikiem nie jedzie. Po prostu.
Oj tam nie jedzie od razu. Wiadomo- kto kupuje auto z takim silnikiem, to chyba liczy się z tym, że nie będzie w nim zacięcia sportowego. No może oprócz wyglądu :P W dobie szalejących cen paliw, wydaje mi się, że lepiej kupić tańszą benzynę niż diesla, który jest droższy w utrzymaniu, a ceny się równoważą. Tym bardziej, jeżeli mieszkasz w mieście większym jakimś- jak dla mnie idealne rozwiązanie. Ja przy emeryt style raz, najniższy wynik komputerowy uzyskałem 5,5 l/100 km :D
No i co za bzdury wypisujecie. 14o KM przeciągu nie robi, ale jakby nie patrzeć 120 KM diesle są bardzo popularne i jakoś jeżdżą. Szczerze mówiąc sam się zastanawiałem nad takim silnikiem w 159. Jechałem i do normalnej jazdy niczego mu nie brak. A że na światłach mnie kolega KRS wyprzedzi. A niech jedzie...
Ja polecam ten silnik, w Insignii miałem 19-ki felgi i jechała ;) Poza tym 140KM wcale nie jest mało, nawet na ciężką 159. Jeżeli się wahasz, czy kupować, czy nie, to polecam, bierz śmiało
Ja na razie zakup zawiesiłem, bo jest szansa na auto służbowe, ale naprawdę rozważałem ten silnik jako alternatywę dla słabego diesla. Poza tym dzięki tej opinii, że "to nie jedzie" auta są w naprawdę znacznie ciekawszych cenach niż np diesle.