Jak w temacie,
warto?
Printable View
Jak w temacie,
warto?
Powiedzmy, że tak 50/50% - to moje odczucia. Ciężko sie z nimi dogadac. Raz ktoś inny z nich mówi tak, a jutro inaczej. No i mają drożej niż "allegrowe" ceny:) Kiedyś brałem różnej maści plastiki do 156 - wg. nich były ideał (chciałem nie połamane i bez rys), niestety olali to i przysłali porysowanie i z połamanymi zaczepami montażowymi....
Ja brałem u nich blachy do odbudowy mojej 156ki, byłem u nich osobiście i miałem możliwość wybrania części, z cen które mi podali udało się urwać kilka zlotych, potem kupowałem u nich drobiazgi i raczej było ok, nie wiem jak z plastikami ale części blacharskie mieli w dobrym stanie, z przesylkami tez nie wala w uja, reklamacje uwzględniają ( przysłali mi nie taki jak trzeba przewód klimy) niestety odesłac musiałem na własny koszt. Reasumując tak jak kolega wyżej napisał 50/50.Tylko trzeba zaznaczyć że bardzo często maja części których nie ma gdzie indziej.
Kuzyn kupił u nich silnik (2.5 V6 do 156'tki). Cena najwyższa na Allegro, ale silniczek się sprawuje, więc jest ok :) /nawet wspominali coś o gwarancji rozruchowej/
Ja z kolei kiedyś pytałem o bananowe skóry do 147FL 3D (czyli boczki też w skórze). Jak łupnęli ceną za anglika, to podziękowałem (coś koło 2500zł).
Ja wziołem u nich podsufitke z 156 TI czarna z wszystkimi plastikami , 500zł z przesyłką . była poplamiona i jeden plastik nadłamany :(
Jak kolega wyżej 50:50.
Potwierdzam,że cieżko sie dogadac i ceny wysokie.
Towar wysyłają bez wczesniejszych ustaleń...
Ja natomiast polecam. Odnośnie cen to owszem, czasem potrafią zamurować ich kwoty ale trzeba się targować i można się mile zaskoczyć. Rzeczy, które mi przysyłali (a załatwiałem przez nich wiele części łącznie z silnikiem, skrzyniami i elektroniką) zazwyczaj się zgadzały z opisem a jeśli coś było nie tak, to albo odliczali przy następnych zakupach albo odsyłali inne. Osobiście mam kontakt zawsze z tylko jednym z nich i już się nie muszę przedstawiać nawet dzwoniąc. Podkreślam też, że nie robiłem zakupów przez allegro więc nie mieli nad sobą pręgierza złych komentarzy a jednak starali się. Tylko zawsze należy dopytać dokładnie i najlepiej ustalać przez SMS to mamy wtedy pewność, że nic nie pomylą i nie zapomną. Wysyłka zazwyczaj kurierem za pobraniem. Niestety przy niedrogich rzeczach koszt przesyłki rzędu 23 zł nie jest zbyt atrakcyjny więc lepiej wcześniej pytać ile nas wyjdzie taka "impreza".
Panowie to o czym piszecie, to jakiś serwis, szrot czy jak? Bo nie spotkałem się, a może się przydać
Jest to szrot Alfy Romeo w Ciechanowie.
Oczywiście pod tym nickiem funkcjonują też na allegro. http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=6103639
cenowo często zaporowo
ofertowo często prawie wszystko
targowanie to podstawa w kontaktach z nimi ( wg mnie )
faktycznie niektóre ceny nie powalają
to jest też ich stronka? http://ciechanow.autoszrot4u.pl/alfa_romeo.html
Kupowałem u nich parę razy i nie było problemu. Jak wyżej ceny bywają różne.
Kiedy zdarłem dokładkę sportpack i lekko obiłem próg to miałem problem była taka sama blue cosmo ,ale co ona już rozłożona i pocięta eh dzwoniłem na drugi dzień Panowie szukali,ale nie mieli nie mniej jednak mam pozytywne odczucia co do ludzi z Poznania jak chodzi o współpracę ja nie branża samochodowa (dla zainteresowanych u mnie w profilu zakładka o mnie ) to są ludzie super bardzo przedsiębiorczy,mający blisko do granicy niemieckiej i ludzie,którzy potrafią robić interesy tak jak ich widzę. :)
Była już kiedyś dyskusja odnośnie Szwagrów. Z tego co już kiedyś zdążyłem zauważyć to jest ich tam odbierających telefony chyba dwóch - z jednym da się dogadać i wie w czym rzecz, natomiast z drugim kontakt jest zupełnie inny.
Tak więc to 50/50 może się stąd brać ;)
wskażcie do którego lepiej dzwonić, bo mogę potrzebować co nieco niebawem :P
Dobra Szamotuły k.Poznania ,dla mnie to się najszybciej dogadasz z ludźmi z tych stron niż u mnie na Podkarpaciu nie ważne,ale są godni polecenia mają imponujący asortyment.
Ja kupowałem u nich kilka razy i nie mam żadnych powodów no narzekań. Widocznie zawsze kupowałem od tego "lepszego" szwagra, bo kontakt telefoniczny ok. Przesyłka zazwyczaj na drugi dzień i dobrze zabezpieczona.
Postanowiłem odświeżyć temat bo właśnie wtopiłem u nich 500zł.
Kupiłem chłodnicę oleju, która wytrzymała 2 tygodnie, przeciekała w dolnej części między 1 a 2 użebrowaniem (zapewniali, że jest w 100% sprawna). Oczywiście zadzwoniłem i wysłałem nawet zdjęcia jak to wygląda. Niestety ale wypięli się na mnie i stwierdzili, że to ja ją uszkodziłem, że mogła zostać przebita (na chłodnicy nie ma nawet najmniejszego śladu uderzenia kamieniem). Dobrze wiedzieli, że część jest niesprawna a mimo to sprzedali.
Także po moich doświadczeniach szczerze odradzam zakupy u nich.
ja tam ich nie lubię
mimo że mają sporo gratów to raczej mechanicznych bym nie kupił
ceny często maja z kosmosu i targowanie też nie jest w ich stylu
no ale fakt faktem - kupując używkę trzeba się liczyc z tym , że za chwile jej uzywanie się skonczy i tyle
Drodzy są. Kiedyś chciałem u nich kupić schowek na okulary słoneczne, chcieli 150 zł a cena nowej w ASO 120 :D
nie kupowałem przez allegro i to jest mój błąd.
Tak po 2 tygodniach zauważyłem, ale przez ten czas zrobiłem max 300km.
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=149285&stc=1
No cóż - tak bywa, że używka po dniu się rozlatuje.
Byłem u nich kilka ,kilkanaście razy po części dla siebie dla i kolegi "koziołka" i powiem wam szczerze, że półki od części aż się uginają ,wybierasz samemu między dobrym a naprawdę b.dobrym......... wiesz co bierzesz (i to z możliwością wymiany gwarancyjnej jak na części używane to +)jak ci wysyłają to zagadka ,ale ogólnie widziałem sprowadzane alfy ,i nie mogę powiedzieć że to jakieś szroty. Ceny niektóre wyższe niż na alledrogo ,ale to kwestia targu,trzeba pamiętać ,że to są niestety używki:P
no jak widać nie wszystkim uwzględniają reklamacje.
Kilka razy znalazłem u nich na allegro towar, który mnie interesował, za każdym razem kupiłem u konkurencji. Zero możliwości negocjacji cen, wręcz niekulturalne podejście. Dzięki, cześć.
Ja już wspominałem tutaj, że rozmowa z jednym z nich przypomina dialog z echem. Drugi z nich ma inny stosunek do kupującego. Inna sprawa, że trochę już u niego kupiłem rzeczy (zawsze poza allegro) i może stąd takie podejście. Fakt, że ceny nadal mają "wiodące" ale nieraz można coś urwać.
Pisałem tu przedwczoraj, ale chyba się nie zapisało :) Pytałem szwagrów o linke do regulacji ksenonów w 156 - odpowiedź, "panie ja się nie znam na ksenonach, nie słyszałem o żadnej lince do regulacji" Trafiłem na tego niekomunikatywnego szwagra? :)
też u nich kupiłem parę rzeczy i faktycznie ceny mają dość wysokie ,chyba że akurat trafi się na coś czego mają dużo w magazynie i wtedy można coś kupić tanio lub nawet dwie sztuki w cenie jednej
Zwykłe pospolite chamy w kwestii odzywek i obsługi klienta - czyli jak większość handlarzy na allegro.
Potwierdzam, chamstwo i kłamstwo.
Zadzwoniłem kiedyś z pytaniem, czy mogę w danym dniu obejrzeć komplet foteli skórzanych.
Odpowiedź mniej więcej taka: - oczywiście, nie ma problemu, przyjeżdżaj pan, o której panu pasuje.
No to jadę. Gdy podjechałem na miejsce, przypomniałem cel mojej wizyty.
Gość do mnie na to: - nie można obejrzeć.
Skonsternowany, pytam: - jak to nie można? Przez telefon chwilę temu mnie zapewniano, że można.
Na co on do mnie: - nie można, bo to za dużo wyciągania, fotele są gdzieś upchane głęboko w magazynie, z godzinę by to trwało. Jak pan kupujesz to wyciągnę, jak nie kupujesz to nie.
Miałem kupić, bez oglądania, fotele po wystrzale poduszki, które są gdzieś "upchane" w magazynie, być może przygniecione nie wiadomo czym. A przed wizytą mnie zapraszano na oględziny.
Facet mnie przez telefon okłamał, może liczył na to, że jak przyjadę to już wezmę. Pasowało tylko zniżyć się do ich poziomu i powiedzieć, że biorę, poczekać aż się pomęczą z wyciąganiem, po czym odjechać.
Jednak aż tak nisko nie upadłem.
Ogólnie nie polecam. Ceny wysokie.