Mam pytanko czy ktos kiedys pojechal z AR 33 na komputer i bez problemu ja podlaczyl??
Printable View
Mam pytanko czy ktos kiedys pojechal z AR 33 na komputer i bez problemu ja podlaczyl??
a sie rozpisales siwy normalnie az sie chyba klawiatura przegrzala :P moglbys podac jakie szczegoly, gdzie to bylo, czy w domu czy serwisie, bo mam zamiar kupic sobie taki ladny interfejs diagnostyczny i sie wacham
No dobrze ale moze ktos juz to zrobil sam w domu i dzialalo albo ma taki pomysl jak ja i sie wacha a tak sobie przeczyta i bedzie wiedzial czy mozna czy nie i czy ruszy to wogole
no i stalo sie dokonalem zakupu ;] czekam teraz na paczke i jak przyjdzie opisze wam rezultaty ;]
to jak będziesz miał ten interfeis to daj jakieś znaki na forum bo mam euroscana ale nie wiem czy jest sens to podpinać!!!
ja mam euroscana +vise podlaczam Q4,ts,i wiele innych,dziala bez zarzutów
To mamy już coś konkretnego, waham się czy kupić euroskana - Poczekam jeszcze na wynik boju "Zagla", i o ile będzie pozytywny to chyba zdecyduję się.
Joseph-potwierdzam, wczoraj widzialem co potrafi zestaw EUROSCAN+VISTA, naprawde robi pozytywne wrazenie...nawet ze 166 3,0V6 z 2000roku sie spokojnie laczy :mrgreen: :mrgreen:
Ważną rzeczą jest to aby komp miał dwa porty com najlepiej oba na plycie głównej
u mnie byl jeden wiec kupilem karte pci z dwoma portami ale nie ma mowy zeby sie z czym kolwiek polączyl mam drugiego kompa pentium 200 stary jak swiat ale dwa porty sa
i zadnej lipy z podlaczaniem
no i widzisz joseph cenna uwaga bo myslalem ze na PCI kupie ta plytke i ruszy no ale jak mowisz ze nie to cos innego zaraz dzisiaj wymysle ;] Dzieki
No i mialem nadzieje ze przyjdzie dzisiaj paczka i podlacze wszystko poniewaz wczoraj specjalnie kupilem 2 komputer ktory bedzie od teraz stal w garazu i zrobilem w nim 2 x com specjalnie pod interfejs ale nie mam interfejsu wiec caly plan sie rozpadl, mialem nadzieje ze przez weekend cos zbuduje a tu nic i caly tydzien nie mam czasu wiec nic pewnie nie wypali czyli z informacjami czy dziala czy nie, oraz opisem i fotkami gdy bedzie dzialac trzeba poczekac
dzisiaj mamy nowosci ;] nadal nie ma paczki z interfejsem i bierze mnie juz nerwica ale nie o tym chcialem pisac :] po 4 dniowym postoju w garazu mojej Alfy postanowilem z nudow i braku pomyslow na naprawe cos zrobic, wiec wzialem sie za czyszczenie itp, ale najpierw trzeba wyjechac z garazu i tu problem bo kola zastane a auto nie ma sily no ale jakos wyralem. po 2 godzinnej zabawe w czyszczenie rozkrecanie i skrecanie przyszedl kuzyn i chcialem mu pokazac co jej jest (caly tydzien codziennie jak odpalalem tak miala nawet przy wyjezdzie z garazu) i ku memu zdziwieniu wkrecila sie spokojnie do 5 (dalej nie chcialem) wiec mowie narazie ok :] pomyslalem przejade sie kawalek az sie ugrzeje i moze bedzie narazie ok no i zaczely sie schody bo nie ma sily na zadnym biegu, odglos silnika podobny do pracy malucha. Mysle ze to pompa ale niewiem ;] a i poza tym zapach sie wydzielal podobny do palonego sprzegla :/
No to chlopaki i piekne panie :D jestesmy w domu ;] po tak dlugim oczekiwaniu jest, mam interfejs no to ciuszki wyjsciowe komputer pod pache i do garazu. Przed wyjsciem wydrukowalem kilka kartek z opisem konfiguracji i podlaczenia do mojej kostki :D nie bede przeciez w kolko biegal. Z trudem wyjechalem z garazu, rozkladam graty i sie podpinam i nic, pozniej kolejna analiza tekstu z kartek ;] wogole nic sie nie zgadza z tym co mam i tak sie nie da zrobic :/ ustawienia kompa zrobilem sam tzn portow com bo tak jak oni chcieli nie moglem ;] no i po chwili namyslu zauwazylem odwrotnie wlozone kabelki we wtyczke :] ta zamiana chyba z podniecenia ze juz mam wszystko :D wiec kolejna proba i nagle po prawie 3 godzinach walki polaczenie nawiazane :D prawie spadlem z radosci z krzesla. Cos poklikalem i nagle zgaslo :( no ale wylaczylem silnik program od nowa i jest :D tak wiec da sie ladnie podlaczyc tylko trzeba pokombinowac i zero pospiechu :D no a z bledow pokazalo mi RPM / TDC SIGNAL i 02 SENSOR SIGNAL czy jakos tak juz nie pamietam :] na poczatku nie wiedzialem co to no ale to pierwsze to raczej czujnik polozenia walu (czyt. HELLA [dla siwego :P]) i sonda lambda. I tak koniec na dzis tej pieknej przygody reszta jutro :D ah no zapomnialem ze w miedzy czasie padlo mi jeszcze ako i musialem ladowac ;] a moze ma ktos czujniki do 33 na sprzedanie?? :D
Dzięki za pamięć, będę czekał na kolejne teksty ;)
Dzisiejsze testy przebiegly bez problemow :D podlaczylem wszystko ladnie chodzilo i wykrywalo ;] przy niektorych oznaczeniach mam zagadke bo po angielsku jakies nazwy techniczne trudno rozpracowac :D wiec ucze sie na dledach i odlaczam jakis czujniczek i juz znam wtedy nazwe ale zalatwiam bardziej spolszczona wersje wiec pewnie bedzie latwiej :D jakby ktos kupil i mial jakis problemik sluze pomoca :D Pozdrawiam. Jak bedzie aparat porobie foty polaczen co jak wyglada a nawet moze kilka fotek ekranow podczas dzialania samochodu i programu razem :D Aha zapach spalenizny to byla rozgrzana do czerwonosci rura (dziwne ze tylko w jednym miejscu kawalek za srodkiem) dzisiaj tez tak sie zrobilo i odkrylem to przypadkiem zagladajac pod samochod ;]
witam
tak czytam ten temat i odnoszę wrażenie że zaczął się gdzieś indziej a tu jest tylko od środka.
zacznijcie od początku. jaki interfejs, jaka cena, skąd, schemat, link do strony, ewentualnie skąd kupiony cały (link do strony) i co było w zestawie.
jak podłączyłeś (schemat, ew. fotki) do jakiej wtyczki, jak kabelki
co tym można zdiagnozować, czy można coś zmieniać ustawiać.
jak to działa (zrzuty z ekranu)
do jakiej alfy (model, jaki silnik, jaki komputer, rocznik auta) to podłączyłeś.
nic nie wiadomo z tego tematu....
jakbyś napisał coś więcej, o jakie skróty angielskie chodzi to by się może coś pomogło... może by jeszcze ktoś skorzystał...
a tu żadnych konkretów...
eee chłopaki...
Temat tu sie zaczal i tu sie toczy. Jest to EuroScan Plus za 249 zl na allegro ale sa tansze ;] pasuje do wszystkich alf i wszystkich silnikow ale nie tylko bo mozna diagnozowac tez inne pojazdy do 2000 roku, podpina sie go pod wtyczke od komputera w sklad wchodzi 4 pinowa wtyczka do PC w aucie, 5 metrow kabla od auta do interfejsu, interfejs, koncowka z portami 2x com do podlaczenia do domowego PC lub laptopa i plyta z programami do obslugi interfejsu i ustawiania portow. Wazne jest jak juz wczesniej bylo napisane zeby 2 x com wychodzil z plyty a nie byl na plytce czy cos, w starych kompach mozna wyjac wtyczke od LPT i wlozyc tam drugiego com-a ja tak mam i dziala. Podlaczylem narazie moja AR 33 1.4 boxer 92 rok. Mozna wykonac testy pomp, wtryskow, zaworow, obrotomierza itp, przy odpalonym silniku np pokazuje dzialanie lambdy, obroty obecne, temp silnika i powietrza w dolocie, cisnienia na wtryskach, poloznienie przepustnicy i wiele innych. Pokazuje tez uszkodzone czesci jezeli sa w jeszcze jednym menu ;] ja mialem akurat czujnik polozenia walu i teraz czekam az dojdzie. Fotki z podlaczen i zrzuty ekranow beda jak mi z naprawy oddadza aparat ;] W razie pytan mozna pytac nawet w razie problemow w miare mojej wiedzy i mozliwosci postaram sie pomogac przy samotnym podlaczaniu ;]
Nooo taką odpowiedź to ja rozumiem. mam tylko jedną wątpliwość: pod jaką wtyczkę od komputera w alfie się tego euroscana podłącza? bo chyba nie pod wtykę która łączy wiązkę silnika z komputerem tylko pod jakąś wtyczkę diagnostyczną. czy możesz napisać co to za wtyczka, w którym jest miejscu i ile ma pinów?
i drugie pytanko. ten euroscan pracuje na jakim programie? bo jeśli na visa to w wykazie obsługiwanych modeli nie ma wszystkich alf. z alf 33 są tylko 1,4 na IAF magneti marelli i 1,7 na motronicu 3.1.
a pozostałe 33-trójki? były przecież 1,7 na jetronicu i 1,7 16v na motronicu 4.1 że o modelach 1,5 nie wspomnę.
czy masz możliwość sprawdzenia czy z innymi modelami ar33 to znaczy 1,7 na jetronicu i 1,7 16v na motronicu 4.1 ten euroscan współpracuje? w wykazie nie ma - może są w menu programu?
pozdrowionka
no powiem szczerze że i mnie wciągnął ten temat. Czekam na dalsze info i jakieś fotki.
Wiec odpowiadam ze wtyczka jest specjalna diagnosctyczna w kazdym aucie w 33 jest przy ECU z zaslepka ktora sie sciaga i sa wewnatrz 3 piny tu masz obrazek:
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2007/02/26.jpg
a tu mojej produkcji male tlumaczenie
A - prad wymagany z akumulatora
B - wtyczka diagnostyczna przy ECU w aucie
C i D - profesjonalna wtyczka diagnostyczna (nie mam jej)
E - niewiem co to :lol:
A tu moja przerobka z programu jeszcze ;]
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2007/02/27.jpg
A - umiejscowienie wtyczki diagnostycznej
B - opisana wtyczka diagnostyczna
* - kolory pinow roznia sie wazne gdzie linia K i linia L wchodzi (w tabelce napisane)
Tu masz wykaz aut moze faktycznie 1.7 16V niema ;] ale to nie moja wina :D http://www.auto-soft.pl/download/euroscan.pdf
fotki bede obiecuje jak bede mial aparat tydzien lezy w naprawie :( :lol:
W razie pytan piszcie
no taką odpowiedź to ja rozumię. wyłożone jak chłopu na miedzy.
ta wtyczka "E" na pierwszym obrazku to gniazdo diagnostyczne w nowszych modelach. u nas są te wtyczki 3 pinowe. i dobrze że dałeś te obrazki bo teraz wiem że takie wtyczki u mnie są. ten wykaz w pdfie to ja mam - tam nie ma mojego modelu, ale skoro są u mnie takie wtyczki tzn. że kompa da się podłączyć.
jeszcze 2 pytanka:
1. na drugim obrazku jest taki czerwony pin oznaczony gwiazdką i literami "B+". czy ten pin trzeba podłączyć do plusa akumulatora? no tak by wynikało - ty u siebie podłączyłeś czy zostawiłeś nie podłączony?
2. dlaczego kupiłeś akurat ten euroscan a nie jakiś inny? co zdecydowało o wyborze?
pytam bo na allegro są również inne i to po 125 zł a twój kosztował jak napisałeś 249zł.
3. czy możesz przysłać na maila ten program visa 1.83 do "oblukania" albo linka na stronę skąd mozna pobrać?
Wiec juz pisze ;]
B+ i jak widac na obrazku wyzej jest pokazane i napisane ze musi byc prad z ako bo z ECU nie wychodzi, podobna sytuacja jest np w Fiatach (wkoncu rodzina) a do dzialania interfejsu jest potrzebny prad ;]. Wybralem ten interfejs bo wtedy nie yblo tanszych i nie jestem wstanie Ci powiedziec czy tamte tez dzialaja. Sprzedawcow bylo do wyboru 2, jeden mial ponad 400 komentarzy a drugi chyba 64 i wybralem tego co mial mniej z racji ze do niego byl podany nr telefonu i bylo mozna sie z nim dogadac a po 2 do interfejsu dawal 5 metrow kabla i nie musialem sie meczyc z ktorkimi ;] Mysle ze Twoja da sie tez podlaczyc bo koles mowil ze moze nie byc w programie oznaczen z jakiegos auta ale zdiagnozowac sie je da.
Link do programu jest np tu:
http://www.autosoft.pl/euro.zip
Tu wrzuciłem rara z materiałami o euroskanie które udało mi się ściągnąć z sieci:
Klik
no to teraz jasno jak pod słońcem. super dzięki za linki do programów - teraz to i ja porządzę. to jest profesjonalne podejście do tematu.
popatrzyłem w schematy instalacji od modeli 1,7. gniazdo diagnostyczne mają wszyskie 1,7 z wyjątkiem pierwszej wersji jetronica - tzn. nie sprawdziłem do końca tego jetronica.
Na liście niema 33 1.7 16v która jest sterowana motronicem ML 4.1 ale jest za to 75 1,6 1,8 2,0 która jest sterowana tym samym sterownikiem hipotetycznie można założyć ze i z 33 tez powinno to działać jestem ciekaw czy tak jest w rzeczywistości.
Witam wszystkich Alfacholikow :D Razem z bratem posiadamy Alfe 33 1.7 16v . Mielismy zamiar podlaczyc ja pod euroscan visa 1.83 i zobaczyc czy sie da zdiagnozowac opierajac sie na innym modelu samochodu z motronic ML4.1 . Jezeli ktos juz probowal i ma jakies rezultaty prosil bym o podzielenie sie ta wiedza :) Euroscan mamy juz ponad pol roku ale ostatni test na spalanie zmusil nas do sprawdzenia dlaczego tak sie dzieje. Spalanie jest w granicach 30 litrow na 100 km. Przejechalismy na 3 litrach z karnisterka :D okolo 10 km w miescie i znowu zabraklo paliwa :D Po dzisiejszych testach napisze co udalo sie nam odczytac. Pozdrawiam.