Napisał
hagi
No u mnie też montaż DRL nie zmienił reakcji czujnika. Po prostu włącza się zbyt wcześnie - ładna pogoda, niebo czyste. Inne, nowe auta jeżdżą w trybie automat jeszcze na dziennych a mi już włącza mijania. Stąd moje pytania. Ja nie mówię że w słoneczny dzień 25 stopni włącza mi mijania ale pora wiosenna gdzie słońce nie bije na ostro ale niebo jest w miarę przejrzyste potrafi już włączyć a nie musiałby.
Żeby była jasność bo kilka osób już mi pisało żebym naprawił czujnik. Mój problem był właściwie czysto kosmetyczny. Bo jakie ja mam oczekiwania : taka pogoda jak dziś w kuj-pom, ja np chciałbym żeby włączył mi mijania z dziennych np ok 17 kiedy powoli słońce zachodziło itd. A czujnik u mnie dziś zapaliłoby je pewnie już o 14-15, gdyż wcześniej ładnie słońce świeciło. Jeśli kolega wyżej pisze że mu się zapalają tylko gdy swieci latarka w czujnik to ja tak oczywiście nie mam. Wydaje mi się że po prostu za szybko ingeruje, można dłużej pojeździć na dziennych lub przy mniejszej jasności na zewnątrz. Ale jak pisałem zupełnie już przestałem na to zwracać uwagę.