Przeleciałem forum, obczytałem kilkanaście wątków, ale się nie dowiedziałem w końcu jak to zrobić. Pomożecie?
Odtwarzacza CD nie trawie... Jak wpiąć tą cholerną mp3. Macie schemat może?
Printable View
Przeleciałem forum, obczytałem kilkanaście wątków, ale się nie dowiedziałem w końcu jak to zrobić. Pomożecie?
Odtwarzacza CD nie trawie... Jak wpiąć tą cholerną mp3. Macie schemat może?
Możesz na przykład odpiąć zmieniarkę i podłączyć mp3 do tego potrzebował będziesz kabla mały jack 2x rca . Ale niestety nie masz żadnego sterowania mp3, nie wiem czy coś takiego Cię satysfakcjonuje. Możesz też zastosować transmiter lub w ostateczności kasetę adapter.
albo kupisz LOUDLINKa i będziesz miał to wszystko pod przyciskiem CD a mp3 będziesz miał na kartach SD
albo musisz sobie zakupić transmiter FM lub kasetę z podłączeniem do mp3
Albo podpinasz DVD, które "czyta" MP3 ;)
Ooo w końcu, dzięki za odpowiedzi. Gdzieś czytałem na forum, że można podpiąć mp3 pod przycisk AM, słyszeliście coś o tym?
@cromik
No ale jak ze sterowaniem w tym DVD?
DVD obsługujesz pilocikiem. Jednym przyciskiem włączasz sprzęt i reszte z pilota robisz.
P.S. Te sąsiad a z Nowej Soli byś nie przyjechał??Pokazałbym Ci na żywo i spota w 3 166 byśmy zrobili :D Twoja może jest srebrna?? ;)
Ty sąsiad, faktycznie, nie przykminiłem Cię, że Ty ze zgoory jesteś. Mój tel. 667411054, kolnij albo esa puść, ja się odezwę jak będę w zg.
Do zobaczyska.
Ps. tak, to ta srebrna... FNW14UN
Mam prośbę: ponieważ ostatnio dłubałem przy ICS-sie i mam go wyciągniętego, to może jest wśród ludzi którzy jadą na zlot jakaś osoba, która cokolwiek zna się na elektronice? Mam urządzenie Xcar Link do emulacji zmieniarki na mp3 i trzeba je podpiąć bezpośrednio do radia. Jeśli ktoś chciałby pokombinować czy da radę w 166 a zna się trochę na elektr. to niech weźmie podstawowe "przyrządy" (jakiś miernik, śrubokręty, itp.) i pobawimy się z podpięciem tego urządzenia.
P.S. Na zlocie jestem całą sobotę na lotnisku i chyba wieczorkiem też będę.
Mam prośbę: ponieważ ostatnio dłubałem przy ICS-sie i mam go wyciągniętego, to może jest wśród ludzi którzy jadą na zlot jakaś osoba, która cokolwiek zna się na elektronice? Mam urządzenie Xcar Link do emulacji zmieniarki na mp3 i trzeba je podpiąć bezpośrednio do radia. Jeśli ktoś chciałby pokombinować czy da radę w 166 a zna się trochę na elektr. to niech weźmie podstawowe "przyrządy" (jakiś miernik, śrubokręty, itp.) i pobawimy się z podpięciem tego urządzenia.
P.S. Na zlocie jestem całą sobotę na lotnisku i chyba wieczorkiem też będę.
Ej, no rozwiń temat jak się podłącza DVD...Cytat:
Napisał cromik
A jeśli chodzi o temat dotyczący mp3 to można zrobić tak, że elektryk przerobi ICSa w ten sposób, że pod przyciskiem AM będziesz miał odtwarzacz zewnętrzny mp3, ale niestety nie będziesz mógł go obsługiwać z pozycji ICS..
@Marcin166
No spoko, czytałem o tym właśnie na forum i był odnośnik do schematu, ale odnośnik nie działał, jeśli chodzi o mnie, to najlepszym rozwiązaniem będzie właśnie podpięcie mp3 pod przycisk AM, ale jak mamy, to zrobić bez schematu?
PS. wydaje mi sie, że przydało, by się zrobić jakieś faq na ten temat jak już sie uporamy, przynajmniej jeśli chodzi o mnie, to ja coś takiego naskrobie.
Też jestem zainteresowany tematem DVD....... Wiec cromik[/b]??
Co potrzebujecie dokładnie wiedzieć z tym DVD ??
Najlepiej jakbyś dał jakiś schemat gdzie się wpiąć czy jak podłączyć odtwarzacz dvd i jak je później odtwarzać na ICSie...
Noooo, cromik skrobnij coś, albo ja jak będe w zg, to mi pokażesz. Ale w sumie, mi się wydaje, ze lepiej zrobić wyprowadzenie pod mp3 z przycisku AM.
Ja kupiłem ponad pół roku temu na allegro Loudlinka i mp3 śmigaja jak trzeba z Karty SD wystarczy podpiać pod oryginalną wtyczke włożyć karte sd z mp3 które oczywiście wgrywa się na ta karte odpowiednim programem ktry jest do ściągnięcia Pozdrawiam Łukasz
Na allegro można mieć tego LoudLink-a za 680zł, lekko przeginają z ceną 8)))
LoudLink na allegro
A na stronce dystrybutora kosztuje 156 euro, tyci mniej :D
LoudLink u dystrybutora
Może zrzuta, co Panowie?
Wyjdzie taniej pewnie...
Ja dałem poniżej 500 zł tam doliczał sobie za karte sd ja kupiłem 4 Gb za 30 zł i śmiga a markowy kongston mi nei chciał chodzić ;) Wolałem wydac 500 i miec mp3 niż dac 700 za urzywana zmieniarke którą mam uszkodzona 2 małe kóleczka zebate do zrobienia jeśli ktoś ma możliwośc załatwienia tych kółeczek to możemy rozmawiać ewentualnie moge sprzedac tą zmieniarke Pozdrawiam :)
Dla mnie ten Loudlink był by fajną sprawą gdyby można go było podpiąć opcjonalnie oprócz zmieniarki tak to lipa. Bo co to za limuzyna w której nie ma odtwarzacza cd, dajmy na ten przykład, że kolega przychodzi z fajnymi utwórkami na cd a tu znok, no sory ale ja tu nie mam odtwarzacza cd buuu. Moim zdaniem lepszym i tańszym wyjściem było by dostosowanie radia do wejścia aux aby można było podłączyć mp3, ipoda itp. No chyba, że jest opcja podłączenia DVD ale z tego co czytałem na tym forum jest to dosyć skomplikowane, ale nie powiem, że chętnie bym przestudiował taki schemacik podłączenia :) Pozdrawiam wszystkich.
Noo loudlink stanowczo za drogo wychodzi, ale kolego b-ski, to Ty chyba lekko przesadzasz pisząc o tym CD :D
DVD to jest lepsze rozwiązanie, no ale, wyjśćie aux jest chyba najlepszym wyjściem, tyle, że się powtarzam i chyba będę musiał sam znaleźć rozwiązanie i zamieścić na forum 8)
Pasowało by Wam nie?? :lol:
cromik, tu chodzi o taką wtyczke prawda ? http://allegro.pl/item441231668_adap..._a4_a6_a8.html
tzn i tak scarta trzeba by było rozbebeszyć ale ogólnie w to użądzenie trzeba celowac ?
naszło mnie na poszukiwania jak wyczytałem gdzies ze podłączyłes adapter z audi ...
http://allegro.pl/item438878250_audi...apter_dvd.html
powiedz coś no :) help :>>
Mniej więcej taki adapter jak w drugim linku. Powinno zadziałac.
cromik, a jest możliwość żebyś więcej coś powiedział ? dał jakies schematy ? itd ? zapewne widziałeś że pracujemy nad patentem takim jak na tym filmiku http://pl.youtube.com/wat...feature=related każda informacja dla nas jest cenna
Kurcze miałem wciągniętego ICS-a w weekend :( bym sobie przypomniał, postaram się wytargać znów na weekend i zapodam schemat i fotki.
cromik, i jak kolego, wyciągałeś ? masz coś la nas? :) :>>
Uno momento, dajcie jeszcze z dwa dni :)
nie chce marudzić ale juz jutro będzie piąty dzien, a ja chce zaczynac niedługo bo sie robi zimno ;>
Odgrzewam kotleta - ktoś ogarnął już temat DVD w 166??
Tu jest wątek na ten temat: http://www.forum.alfaholicy.org/166/..._ktokolwi.html
Jeśli chodzi o mp3 podlączone do ICS to tutaj: http://www.forum.alfaholicy.org/166/...iarka_mp3.html