Witajcie, chciałem się spytać jakie u Was wychodzi średnie spalanie w Alfie 147 TS 1.6 105 km (rocznik 2002) ? Jak w trasie, jak w mieście, przy spokojnej jeździe itd?
Dzięki i pozdrawiam Wszystkich :)
Printable View
Witajcie, chciałem się spytać jakie u Was wychodzi średnie spalanie w Alfie 147 TS 1.6 105 km (rocznik 2002) ? Jak w trasie, jak w mieście, przy spokojnej jeździe itd?
Dzięki i pozdrawiam Wszystkich :)
Mi średnio spala 9l
6.7 trasa
7.5 trasa/miasto
u mnie było 8,5-9l i nieważne gdzie jeździłem większość w mieście ale i parę razy do Austrii.
u mnie tak średnio koło 9 wychodzi, w trasie na full ecodrivingu kiedyś na 6.5 zszedłem, ale tak jeździć się nie da :P
1,6 TS 120KM na trasie z Gdańska do Krakowa (tankowane pod korek) 7,2 na wyświetlaczu, faktycznie niecałe 6,4 (ale tylko czasami było na liczniku 180km przeważnie 80-140).
Średnio po Krakowie, Ci którzy tutaj jeżdżą wiedza że to ma znaczenie bo jazda po mieście i po mieście Krakowie to dwie różne sprawy(miasto miastu nie jest równe) według wyświetlacza 10 ale średnio 9,1 -9,2l.
Obecnie 12l przy spokojnej jeździe, ale to z tego powodu że do pracy mam 1,2km XD
Jazda mieszana 7,3 - 7,5 litra. Na całym baku 60 litrów robię nieco ponad 800 km, raz pojechałem nad morze, w dwie strony w sumie 300 km, i na całym baku zrobiłem nieco ponad 900 km, spalanie wyszło 6,5 litra. W samym mieście bierze już 10 litrów.
Trasa Sokołów- Wyszków (S8)- Warszawa - Mińsk (A2)- Sokołów 6.8 litra, a tak normalnie miasto i po okolilcy 7,5 litra latem 8-8,5 zima.
hej,
powiedzcie mi prosze czy to normalne że spala mi 14L? :( Mam TS 1.6 105KM z 2005 roku, trasy tylko po Krakowie po max 10 kilometrów ale częściej są to krótsze dystanse po 5KM....no i żłopie jak czołg. Mam się tym martwić czy to wina mojej jazdy?
pozdrawiam
14L to jednak trochę za dużo. U mnie 120KM zimą po mieście wg kompa ok 10,5 krótkie odcinki. Teraz na klimie ok 9,5.
No 14 to na pewno sporo. Mi na mieście na krótkich odcinkach spala ok 10
no no - tak poważniej to warto by się zainteresować tym nadmiarem spalania