Mam problem ponieważ na obrotach silnika od ok. 5000 obr./min zaczyna mi kopcić jasno szarymi spalinami. Czym to możne być spowodowane ?
Printable View
Mam problem ponieważ na obrotach silnika od ok. 5000 obr./min zaczyna mi kopcić jasno szarymi spalinami. Czym to możne być spowodowane ?
jestes pewny ze to jasno szare a nie jasnoszare niebieskie??
ile oleju bierze silnik??
Wszystko wskazuje na olej.hmm ;//
Nie wiem ile bierze oleju bo niedawno go kupiłem :(
podaje linka z filmikiem na którym to widać...
http://pl.youtube.com/watch?v=fftLip76YCE
Niebieskawy dymek - olej co z resztą widać na filmiku
no ok, a jak można zrobić tak żeby było dobrze?
strasznie dużo tego niebieskiego dymu. Ile już ma kolega wprzejżdzone tym samochodem? tzn ile ty już przejechłes i jaki ma przebieg?
Ja nim przejechałem ok 500 km a przebieg nie wiem jaki ma naprawdę bo na liczniki jest 92.000km ale myślę że może mieć coś około 200.000km
remontCytat:
Napisał Adrian R-sko
musisz zdjąc głowice i obejrzec tuleje moze sama wymiana pierścieni wystarczy..Cytat:
Napisał Adrian R-sko
Cytat:
Napisał Adrian R-sko
Ludzie, dlaczego Wy wierzycie w przebieg, ktory jak zreszta zostalo pokazane na forum(link do filmiku jak sie kreci liczniki) mozna przekrecic w tyl o 200tys w ciagu 10 minut? :|Cytat:
Rocznik: 1999
Albo to auto ma ponad 300tys, albo poprzedni wlasciciel to kompletny idiota i nie umial sie poslugiwac autem...(zimny silnik i gaz w podloge, a co tam...szybciej sie rozgrzeje ;//, kiepski olej, paliwo :| )
A zeby to naprawic, trzeba oddac do mechanika jesli sie na tym nie znasz zbyt dobrze :wink:
Można jeszcze się upewnić co dokładnie się dzieje.
Analiza spalin potwierdzi że to olej się spala, ale w sumie to jest raczej pewne więc szkoda kasy.
Wyjmij świece i zobacz czy któreś nie są bardziej przysmalone od innych, może się dowiesz gdzie jest nieszczelność.
U mnie to samo żre olej i leci z rury jasny dym gdy podkręce na ponad 5tyś /obr zamienia się w szary podejżewam najpierw olej spala się a na wyższych obrotach olej z niespalonym paliwem jutro diagnoza w ASO ODP.CO USTALĄ
Adrian R-sko, i jaka diagnoza?
No chwilowo jeszcze nic nie robiłem w tym kierunku, ale dolałem oleju i przejechałem 1000 km i mi zjadło 0,5L, z tym że jeździłem na przemian raz spokojniej a czasem przekraczałem 5000 obr/min, wiec podejrzewam że gdybym jeździł spokojniej to by tego oleju mniej ubyło... A w ogóle 0,5L na 1000 km dużo?
Adrian R-sko, gdybyś chciał robić remont to w Rędzinach pod Częstochową mam dobrego mechanika. Zna się na Alfach i wie co robi.. jak coś to Ci namiar dam - pisz na PW.
Dzięki ale narazie nie będę robił (brak funduszy)... Jak coś to w przyszłym roku...
0,5l/1000 km w TS jest jeszcze akceptowalne. Przy takim zużyciu jak piszesz, silnik nie kopci na niebiesko w ogóle.Cytat:
Napisał Adrian R-sko
mi też tak kopci a oleju pije raz na jakiś czas mała dolewka , analiza spalin wyszła ok więc dalej jeżdżę
No mi nie kopci w ogóle przy normalnej jeździe. Dopiero powyżej 5000 obr/min zaczyna się "dymić" :P ...Cytat:
Napisał krzychoo
A na bagnecie od dolnej kropki do górnej ile wchodzi oleju ?
Pomiedzy kropkami na bagnecie jest ... 1l.
Pozdrawiam
Klaudiusz
no to w takim razie dobrze napisałem wcześniej że mi 0,5L zjadło na 1000 km. Bo mam w połowie a jeszcze nie dolewałem :P
kolego Adrian czyli mamy oboje identyczne objawy , mi też tak kopci jak go fesss podkręcę tak 5000 a normalnie to nie
i mówisz ze analiza spalin Ci nic nie wykryła... To ciekawe czemu się tak dzieje hmm?
Diagnoza po wizycie w ASO gdańsk najlepszy doktorek od Alf na pomorzu na początek wymiana swiec komplet bo są nieorginalne czyli zakupiłem NGK platinum oraz wymiana oleju na selena 10/40 bo mam castrola 10/40 i nowy org filtr oleju na świece czekam bo w aso chcieli 800zł za nie a na alegro zamówiłem z wysyłką 441zł jak wszystkie zalecenia spełnie to opisze efekty ale w/g póściły gumki na szczeście powiedział dr. że mało prawdopodobne żeby były pierścienie uszkodzene lub zapieczone mam nadzieje że obędzie sie bez remontu cdn.
Dowiedziałem się ostatnio że może to być też winą nieszczelności uszczelniaczy zaworów, spowodowaną przegrzaniem silnika... Co Wy o tym myślicie :?:
A co jeśli na niebiesko dymi na zimnym silniku zaraz po ruszeniu i potem przestaje? I jak jest zimno to więcej pary z rury mi sie wydobywa w korku niż innym samochodom (ale może to dlatego, że nie mam chwilowo katalizatora?).
Jak nie masz "chwilowo" katalizatora to nawet nie masz co patrzeć na to co wydobywa ci się zrury
odgrzeje kotleta :) u mnie kopcenie na jasnoniebieski kolor znacznie się zwiększyło po zmienieniu oleju z valvaline maxlife 10w40 który jest przeznaczony do silników z dużym przebiegiem jaki jest u mnie 190000. na Motul 15w50 teraz kopci znacznie więcej zaraz po odpaleniu zimnego silnika jest chmura aż do nagrzania silnika gdzie przy valvaline az tak nie było, nie powinien być efekt odwrotny motul podobno bardziej się nadaje gdy np, uszczelniacze zaworowe są w słabej kondycji i przepuszczają olej co ze względu na kopcenie na ten kolor u mnie się odbywa, pozdrawiam.