Poniżej wszystkie przejazdy na 1/4 mili, razem z finałami.
W imieniu SSS dziękuję za wspólnie spędzony czas :) Było nam bardzo miło.
http://www.sss.org.pl/timing_results.php?view=300808
Pozdr.
Arek
Printable View
Poniżej wszystkie przejazdy na 1/4 mili, razem z finałami.
W imieniu SSS dziękuję za wspólnie spędzony czas :) Było nam bardzo miło.
http://www.sss.org.pl/timing_results.php?view=300808
Pozdr.
Arek
15,5 najlepszy czas... Hoho...
w eliminacjach 15,3 :twisted:Cytat:
Napisał 145Q
świetna zabawa naprawdę rewelacja pierwszy raz sie tak bawiłem polecam każdemu
super :!:
ale czasy ET to już 14.XX :)
świetne te pomiary. szkoda że na lewym pasie troche nierówno było i były małe problemy ze startem. no i szkoda troche tych falstartów, zapewne emocje były by jeszcze większe ;)
oz, możesz mi wyjaśnić co dokładnie oznacza czas '60 foot' ?
AR33, mordeczko nasza.... jakbys mial wolna chwile, to wyjasnij lamerowi, co oznaczaja poszczegolne terminy w tabelce SSS..... :oops:
czas reakcji (RT),
czas przejazdu (ET)
60ft z dokładnością do 1 milisekundy (0.001 s) - czas przejazdu pierwszych 60 stóp
prędkość na mecie
tak się przyjęło, że w systemie niemetrycznym czas na 60f wskazuje na tzw. potencjał szybkiego startu (czyli duża moc + dobra przyczepność)
skróty nie są powszechnie używane więc nie każdy musi je znać, zostały wyjaśnione powyżej
dzieki. od siebie dodam że 60ft = 18,28800 metra :)
nadal się nie moge nadziwić że z majkiem12 miałem różnice ET 0,004 :mrgreen:
Piątek Zygmunt AR 156 GTA ET+RT= 15.919 ET 15.129 RT 0.790, 60ft 2.488, 147.49 KPH |
Jasiński Marcin AR 156 2.5 V6 ET+RT =16.589 ET 15.362 RT 1.227, 60ft 2.338, ET 141.08 KPH |
A ja jestem strasznie niepocieszony powiedział bym wręcz rozczarowany :mrgreen: . Widzę że też mieliście problem ze staczaniem auta na lewym pasie.
Gdyby nie start z lewego pasa (a przez to długi czas reakcji ) kto wie może dało by radę objechać Pana Zygmunta z GTA :mrgreen:
Ale nic podejmę pewne kroki na przyszły rok i może wtedy się uda . Albo będę przez cały rok ćwiczył szybszy start 8).
No i mam nadzieję że uda mi się stanąć na starcie z tymi z Was z którymi nie dało rady w tym roku.
Ja półfinał i finał w swojej klasie jechałem właśnie po lewy torze. Też miałem problem ze staczaniem się samochodu, ale o dziwo to były moje dwa najlepsze wyniki, szczególnie ten finałowy. 8)Cytat:
Napisał Superjahu007
rigobert, ty kochany już głosu w sprawie swoich osiągnięć nie zabieraj- zgarnąłeś wszystkie nagrody i jeszcze śmiesz się chwalić :wink: :mrgreen: <haha>
Sławek - GRATULACJE ! Szkoda, że ja nie mogłem się sprawdzić, ciekawe jak moja by wypadła na tle innych 156...
A mnie dla odmiany staczał się z prawego. Pewnie większy rozstaw osi uczynił swoje. ;) Poza tym wyścigi na 1/4 były super. Bmw z wielkim i ciężkim tyłkiem mimo wszystko bardzo mile mnie zaskoczyło. :)
Chciałem zaznaczyć że zająłem 6 miejsce w klasie Mini nie AR 145 1.4 Boxer tylko AR 146 1.3 Boxer :D :)
Karol88, sorki :) musiałam zrobić jakiś błąd przy podawaniu modeli... mea culpa... :oops:
ogólnie na 1/4 rusza się ze spiętego napędu czyli z ręcznego :)
chroni to również przed każdym niekontrolowanym ruchem auta, który może spowodować np. falstart
wysłałem info do admina, poprawi u nas na stronie w wolnej chwiliCytat:
Napisał Karol88
No właśnie do kompletu brakuje mi kilku tytułów. Ale w przyszłym roku postaram się poprawić :!: 8)Cytat:
Napisał Superjahu007
Dzięki za gratulacje.Cytat:
Napisał Bianco
A Ty ze swoim silnikiem to startowałbyś w mojej klasie i w dodatku startowałbyś jedyną 156 w tej klasie, bo innej z takim silnikiem nie było.
Konkurs wiedzy o AR dla pokonanych. :wink: Czy to są dwa różne silniki :?: :mrgreen:Cytat:
Napisał Karol88
rigobert, a co można wygrać? :P
Chyba byłem trzeci :?: albo mi się wydaje ... niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę ...
A tak po za konkursem, kreska to fajna zabawa :-)
ogólnie ze staczaniem też miałem problem w momencie jak startowałem z Fredem. nie było na to sposobu, więc wycofałem i stanełem bliżej prawego pachołka. tam było równo i można było spokojnie startować. dobrze że w eliminacjach mnie to spotkało, bo w finałach już by nie przeszło :)
szkoda że pan puszczający (nie wiem czy to ty oz) nie przekazał tego innym kierowcom
DARO RT - tak byłeś 3ci. nawet dyplomik ci przypadł ;)
Ale czy przepadł :?:Cytat:
Napisał bobryt
Nie dałem rady przyjechać w niedzielę rano, bo w sobotę po lotnisku byłem na wieczorze kawalerskim i około 07:00 w niedzielę pojawiłem się w sypialni mojej żony 8) - masakra, w wydychanym powietrzu miałem chyba około 3 promile :!:
wiec cieszę się że jeszcze żyjesz :) co do dyplomu pytaj AR33, może ci pocztą wyśle. może nawet kiełbase jeszcze ci dorzuci :D
ja nie ustawiałem aut na starcie ale teraz już wiecie że ręczny rządzi :)
o trzecim miejscu decyduje lepszy czas uzyskany w półfinale (dotyczy kierowcy, który ten półfinał przegrał ale zrobił lepsze ET+RT niż drugi przegrany półfinalista)
A to co kiełbasa jeszcze została :?: to ile jej było kupione tona :mrgreen:Cytat:
Napisał bobryt
Zapomnij, poduszki nie oddam :!:Cytat:
Napisał Kate
W celu ułatwienia odpowiedzi proszę kolegę Karola o podanie dokładnej pojemności swojego silnika :mrgreen:
Potocznie nazywany 1,3 o pojemności 1351 cm3 był wyposażony w jeden lub dwa gaźniki.Cytat:
Konkurs wiedzy o AR dla pokonanych. :wink: Czy to są dwa różne silniki :?: :mrgreen:
Od momentu zastosowania systemu wtryskowo-zapłonowym produkowanego przez Magnetti Marelli ten sam silnik o pojemności 1351 cm3 oznaczano jako 1,4.
Czyli w skrócie jest to ten sam silnik z innym układem zasilania w paliwo !
Poproszę kubeczek :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Przepraszam za OT ale nie mogłem się oprzeć pokusie.
Dzieki za mozliwosc startu na cwiartke! :)
To byl moj pierwszy raz, kiedy wogole na kresce stawalem :mrgreen:
18,841ET /AR146 1.4TS/ - ale ja go poprawie... :mrgreen: :>> :twisted:
To takie buty :)
Teraz już będę wiedział
Stowarzyszenie Sprintu Samochodowego
Zygmunt Piątek wygrana w swojej klasie miał być przesłany puchar żeby była jakaś pamiątka po zlocie niestety do dnia dzisiejszego nie doszło nic.... :(
Mnie niestety nie było w ubiegłym roku na zlocie i nie miałem jeszcze swojej Belli ale po tegorocznym zlocie już wiem że następnego nie opuszczę :D
Do zobaczenia na torze :P