Turbo dziura? 166 2.4 175 km
Witam poraz kolejny, nadal borykam się z problemem w swojej Alfie, po zakupie było zalane Bio Paliwo okazało się że nie miało nic wspólnego z awarią w motorze, problem jest taki: Auto nie zbiera się dobrze np z biegu 2-3 od dołu nie wiem może tak powinno być ze przy 1500 obr. na biegu 2-3 nie mówiąc o wyższych auto zbiera sie jak na jutro ale nie to jest problemem... Główny problem tkwi w tzw. Turbo dziurze? przynajmniej taka jest moja diagnoza może i głupia ale taka jest. Auto powyżej 1500 obr. zaczyna sie fajnie zbierać na biegu 1-2-3 nie widać by był jakis spadek mocy ale na biegu 4-5-6 niestety widać jak tylko samochód osiągnie 2000 obr. zaczyna sie spadek mocy ma takie jak by dziury raz ciagnie raz nie i tak jest do 2500 obr. minie 2500 znowu gniecie w fotel... chociaż odczówam że nawet wtedy jest coś nie tak. Nikt nie wiem co jest grane sprawdziłem węże i pompke od turba niby ok, dzwoniłem do znajomego od Diesli powiedział żebym zaślepił EGR, zaślepiłem... dalej to samo. Na początku myslałem że to wtryski bo pierwsze dwa mają dodatnią korektę 1.40 i 0.75 a trzy pozostałem ujemną. Dodam jeszcze że auto dymi na czarno nawet jak delikatnie rusze to strasznie kopci... Ja już trace chęci nie wiem co robić a kasy też nie produkuje. Bardzo was prosze o jakieś rady...