Witam jak w temacie mam do wymiany sprzęgło w mojej Belli i zastanawiam się na jaką firmę postawić???
Czy sprzęgła w zamiennikach dają rade i jakiej firmy ewentualnie można zaufać:confused:
Printable View
Witam jak w temacie mam do wymiany sprzęgło w mojej Belli i zastanawiam się na jaką firmę postawić???
Czy sprzęgła w zamiennikach dają rade i jakiej firmy ewentualnie można zaufać:confused:
a co tam masz do wyboru ?
bo ja znam chyba tylko luk , valeo , sachs
i wszystkie dają radę z tego co wiem
Dzięki mam jeszcze jedno pytanko czy skrzynie da się wyciągnąć samą czy trzeba wyciągać z całym silnikiem
Dzwoniłem do mechanika i powiedział jak skrzynia wyjdzie sama to 150zł a jak będzie trzeba wyciągać cały silnik to 400zł
Chce się przygotować na ewentualne koszty i żeby mnie bambuko nie zrobił
Ja bym polecił zmienić mechanika bo już na wejściu widać, że nie ma zielonego pojęcia, za 150 zł to ci raczej na pewno nie zmieni, skrzynie wyciąga się samą i jest to mozolna robota i myślę, że cenowo w granicach 400 zł
Cytat:
tobie też polecam zmienić mechanika :-)
u mnie w regionie to kosztuje mniej niż 400 :-)
U mnie wymiana skrzyni (+zalanie olejem) + sprzęgła + gum stabilizatora + wysprzęglika 340zł (robocizna) ale nie robiłem u swojego mechanika, śląsk rządzi się swoimi prawami ;)
Za samą wymiane sprzęgła to myśle ze ok 300zł to chyba normalna cena.
A co do sprzęgła to jak najtansze ;) każe z tych 3 jest dobre, ja dałem za valeo chyba 330zł z tego co pamiętam (allegro, jakaś sklep w łodzi), ciekawostka w sklepach w bielsku-b od 600zł wzwyż też valeo :)
no dokładnie - okolice 3 stów
jest jeszcze luk, ktory kosztuje podobnie co valeo - sprzęgło, ale różnice w jakości pewnie małe, jesli nie żadne ;)
Trzeba zwracać uwagę niektóre sprzęgła Luka są regenerowane,a Valeo występuje w dwóch zielone opakowania i brązowe/classic/ tańsze od zielonego i jakość troszkę słabsza.
- - - Updated - - -
Rodzajach-chciałam dodać.
Ja do swojej pierwszej włożyłem Valeo
Do Alf moim zdaniem jednak najlepsze Valeo ale raczej tylko w zielonych pudełkach o tym pamiętajcie.
Ja do 156 JTD 8V 5 lat temu założyłem komplet Sachsa, jeżdżę nadal na nim a przebieg tego sprzęgła to 97 tyś km, nic się nie dzieje jestem zadowolony. W CW JTD 16V sprzęgło założone Valeo w 2008r, po przebiegu 120tyś km, urwało się ucho łożyska oporowego, tarcza i docisk były jeszcze w dobrym stanie ok. połowa zużycia, założyłem nowy komplet Valeo.
Bo z tego co zrozumiałem tamte drugie są ponoć troszkę gorsze jakościowo
a ja kupowałem valeo w pudełku w paski ( org. ) w ASO
i mało tego - na zielone było mniej gwarancji niżna to "fiatowsko/ alfowsko/lanciowskie" pudełko
więc pytam ponownie :
czemu "zielone" ??
W brązowych pudełkach nazywa nazywa się Valeo Classic jest to sprzęgło produkowane dla samochód które mają powyżej 10 lat/jeszcze nie do wszystkich modeli są one dostępne,będą wdrażane stopniowo/ są tam zastosowane trochę inne materiały,głownie chodzi o to by cena była niższa o co najmniej 10% i co za tym idzie żywotność też jest niższa/np.zielone średnia żywotność 150 tys.km,brązowe 120-130 tys./Taki ukłon w stronę Europy Wschodniej gdzie nikt nie chce przepłacać za części każdy chce tanie i dobre!
- - - Updated - - -
Gwarancja jest taka sama w jednym jak i w drugim przypadku.
ja miałem pudełko w paski "orginal ricambi" czy jakoś tak
na to było 3 lata gwar
a na to "zielone" 2 lata
brązowego pudełka valeo nie znam
- - - Updated - - -
i skąd masz to info opisane powyżej ??
I to bardzo często sprzęgła Luka są regenerowane Sacha też ale rzadziej i tylko Valeo zawsze wypuszcza nowe.
- - - Updated - - -
A skąd wiem tak się składa że sprzedaję części motoryzacyjne od 12 lat.
- - - Updated - - -
A motoryzacją interesuję się jeszcze dłużej.
Najprościej tarcza po regeneracji jest malowana razem ze sprężynami,jeśli sprężyny mają ten sam kolor co blacha to jest po regeneracji,jeśli nie to jest nowe.
Polecam się na przyszłość.
Kobieta i tyle wie:D i jeszcze do tego interesuje sie motoryzacja jedna na milion:D
sraty taty doopa w kraty
miałem nawet foto pudełka z zestawem Valeo i opisem że regenerowane ( i na nie była dłuższa gwarancja niż na te nieregenerowane )
wiem że jak tej foty nie znajdę to będą to tylko moje słowa
ale może dżordż sobie też przypomni - bo widział to na własne oczy
zestaw kupowany był w ASO
- - - Updated - - -
dokładnie takie pudełko było
http://allegro.pl/alfa-romeo-166-gtv-spider-3-0-v6-sprzeglo-578-i2725111353.html
Słuchaj każdy ma prawo wyrazić swoją opinie i podważyć opinię innego użytkownika forum,ja nigdy nie widziałam regenerowanego sprzęgła Valeo i mam słowo przedstawiciela Valeo że tego nie robią,ale każdy ma swoje zdanie i trzeba to szanować.
- - - Updated - - -
Wiec nie robię "srata taty doopa w kraty" jak piszesz.
teraz szybki rzut oka w eper wg nr części z tego pudełka i oto mamy Valeo odnowione
cyt. "tylko Valeo zawsze wypuszcza nowe" ........
- - - Updated - - -
pamiętam że rozmawiałem wtedy z pracownikiem ASO i wnikałem o co chodzi
ale nie bardzo pamiętam co odpowiadał :-)
a słyszałaś o zbieraniu starych zestawów valeo ?
ciekawe po co im te stare ...
To jest wewnętrzna sprawa fiata nie dopuszczona do obrotu w handlu detalicznym.
Dostępna tylko w sieci dilerskiej,a tu sobie robią co chcą,każdy serwis ma obowiązek montować co najmniej 10% części regenerowanych/a jestes pewny że to regenerowane było produkcji Valeo/?
to jakim cudem sprzedają detalicznie każdemu chętnemu ?
Na załączonym obrazku jest 100% nowe nie regenerowane.
badań laboratoryjnych nie prowadziłem ale wg mnie było to valeo
a te ze wskazanych aukcji to Valeo czy nie Valeo wg Ciebie ?
Jestem tego bardzo pewna.
czyli pudełka dają z nr części odnowionej i wkładają do nich nówki sztuki tak ?
może być też inaczej ...
i tak sobie możemy :-)