Witam!
Koledzy co się podłącza do tego wejścia?
Załącznik 77282
Printable View
Witam!
Koledzy co się podłącza do tego wejścia?
Załącznik 77282
Zmieniarke?
Wysyłane z mojego LG-P970 za pomocą Tapatalk 2
Chyba zmieniare,ale nie jestem pewien
zmieniarka dolne piny, a te wyżej sterowanie z kierownicy :)
O ile się nie myle to do tego radia jeśli to ori można dokupić kabelek z wyjściem AUX i podpiąc w miejsce zmieniary
Wysyłane z mojego LG-P970 za pomocą Tapatalk 2
Można. Ale nie każde radio daje się przełączyć w tryb zmieniarki, bez podpiętej zmieniarki (zresztą było to opisane - sposób na wymuszenie zmieniarki...).
To zależy od wersji radia.
to jest kostka mini ISO ja mam tam podłączone jeśli dobrze pamiętam ster kiery i zamiast zmieniarki interfejs i pod niego mam czytnik kart podpięty i tak słucham muzyki:) radio mam seryjne z MP3 i mogę przełączać na zmieniarkę i wtedy mi wykrywa ten interfejs:)
Witam , mam też taką AR 147 1,9 JTD 2003 i jako osoba nie za bardzo obeznana z tematem prosiłbym o więcej info na temat podłaczenia karty , chciałbym mieć możliwość słuchania muzy z usb , sd/micro/ a najlepiej podpiąć iphona do mojej conect nav . Jeśli można proszę o radę , może jakieś sugestie .sorry za podpięcie do tematu . Pozdrawiam
nie wiem czy to jest do zrobienia, ja kupilem po prostu radio alpina z suportem ipod/iphone + usb, a potem bluetooth + sterowanie z kierownicy. Działa to bardzo elegancko. Takie kombinacje ze zmieniarka mp3 itp to srednio wygodne rozwiazania.
Nie chcę robić reklamy, ale nawet na forum jest kolejna tura zakupu zmieniarki YATOUR
http://www.forum.alfaholicy.org/147/...i_ture-50.html
a dlaczego miałoby nie dzialać podajesz model radia i będzie wiadomo
Co do wyglądu kolega ma założone Sony i niestety nie zgrywa się to idealnie i jest trochę kaszana
Dziękuję wszystkim za odpowiedź.Właśnie chcę kupić taki kabelek,bo nie czyta mi płyt,ale teraz się zastanawiam,czy będzie działało,skoro kolega "Mateuszszar" twierdzi,że nie wszystkie radia działają. Pozdrawiam!
W 147 zmieniarka Yatour działa we wszystkich radiach.
Ja pisałem o kombinacji z kabelkiem AUX IN... to działa, ale tylko w momencie, jak możesz wymusić tryb zmieniarki, w przypadku jak jej nie masz.
Zmieniarka wirtualna (MP3, która jest sprzedawana, będzie działać, bo radio ją wykrywa, jako normalną oryginalną zmieniarkę, która w opcji jest montowana w bagażniku).
RoBeRt 147 mógł byś dodać jakieś fotki i pokazać jak to u Ciebie wygląda bo jestem bardzo ciekawy i gdzie takiego kabelka szukać ?
mateuszszar możesz też pokazać jak taki kabelek wygląda i jak to u Ciebie wygląda?
Czekam na wasze odpowiedzi.
http://allegro.pl/wejscie-gniazdo-ka...741130200.html Mniej więcej coś takiego...
To jest kabel AUX IN...
U mnie jest wirtualna zmieniarka, zakupiona na forum, w pierwszej turze :) Śmiga pięknie.
A jeszcze ta wirtualna zmieniarka ? co to jest ?
Może źle napisałem... bo ogólnie znana pod nazwą Zmieniarka MP3....
Ale tak prawdę mówiąc, zmieniarką nie jest, bo przecież nie wkładasz do niej więcej niż 1CD... tylko wirtualne płyty (jako foldery)... dlatego nazwa "wirtualna zmieniarka".
Prawdziwa, seryjna zmieniarka wygląda tak: http://allegro.pl/fiat-alfa-romeo-zm...763255872.html
Zmieniarka wirtualna: http://allegro.pl/zmieniarka-cyfrowa...740468488.html (to, co u nas na forum do kupienia taniej w zakupie grupowym...).
Dlaczego nie nazwałem tej zmieniarki "zmieniarką cufrową"? - jak na alledrogo? Bo przecież seryjna jest równie cyfrowa, jak ta wirtualna (sygnał na nośnikach CD jest w postaci cyfrowej)...
Proszę oto fotki dzień i noc. :)Załącznik 77467Załącznik 77468
@sagat
normalnie Ci się przyfarciło i radyjko całkiem współgra z panelem (szczególnie ten duży okrągły dyngs).. aż w szoku jestem :) ale niestety do 147 i GT nie tak łatwo coś znaleść...
ja mam cos takiego jak widac jest wyjscie na USB...
http://allegro.pl/zmieniarka-fiat-al...797716177.html
jak mam to zamontowane w desce nad schowkiem natomiast mam wypowadzone przedluzki na USB do schowka... w schowku mam zrobionu otwór zeby kabel przeszedl wiec w schowku podpinam czytnik i nic nie widac
- - - Updated - - -
postaram sie dzisiaj cos wstawic
pozdro
wiec u mnie tak to z grubsza wyglada z tym transmiterem co wyzej linka dalem... zdjecia rewelacyjne nie sa bo tel robione
Załącznik 78271 Załącznik 78273 Załącznik 78272
transmiter znajduje sie po prawej stronie radia przed schowkiem zamocowany tak aby nie bylo go słychac na nierownościach:)
Witam!
Czy w radiu Connect Navi+ można wyprowadzić w taki sposób złącze AUX i USB?
Pozdrawiam!
- - - Updated - - -
[QUOTE=mateuszszar;1022850]http://allegro.pl/wejscie-gniazdo-ka...741130200.html Mniej więcej coś takiego...
To jest kabel AUX IN...
Jestem ciemny w tym temacie ale mam pytanie, które mnie męczy i męczy..
Czy ten kabel będzie współpracował z Connect Navi? jeśli tak, to poprostu go podłączam w odpowiedznie miejsce z tyłu radia i wszystko będzie grać?;)
Pozdrawiam
[QUOTE=pawyl007;1031527]Witam!
Czy w radiu Connect Navi+ można wyprowadzić w taki sposób złącze AUX i USB?
Pozdrawiam!
- - - Updated - - -
W związku z tym kolego że jesteś z tej samej miejscowości..:)..proponuję odezwij się na priva podając numer telefonu i w chwili wolnej postaram się wytłumaczyć co i jak jeśli chodzi o connecta.
Ten kabelek NIE ZADZIAŁA..
mam pytanie. Jak kupie kabel AUX IN wyjscie juz gotowe pod Jacka 3.5mm i jak zapnę Ipoda to będzie to działać czy nie?
Zależy od radia, jak również zależy od tego co byś chciał żeby działało.
Chodzi mi tylko o to ze jak władze muzykę na Ipodzie żeby dźwięk z niego został przekazany do radia i (na jakimś programie, cd czy zmieniarka żeby odtwarzalo dźwięk) czy to w ogóle może zadziałać ? Czy tylko wirtuala zmieniarka coś pomoże ?
Wyłączone radio -> wciskasz jednocześnie "on" + "src".
Jeśli wyskoczy napi: charger, to znaczy, że wymusiles tryb zmieniarki nie posiadając jej na wyposażeniu. Wtedy wystarczy kabelek za kilka złotych i można słuchać mp3 z telefonu (przyzakupie sprawdź czy kabelek jest stereo, bo podobno zazwyczaj sprzedawane są mono... Ale osobiście nie testowalem takich kabelków).
Działa ta opcja to teraz tylko kupić kabel i sprawdzić czy będzie działać z iPodem :) aktualnie mam jakiś transmiter który z ipodem nie chce współpracować na basie charczy strasznie a jak podepne pod ten transmiter np. Telefon se x10 mini pro działa normalnie żadnego charczenia.
Z wyjścia słuchawkowego będzie działało bez charczenia itp. Tylko trzeba odpowiednio ustawić parametry dźwięku żeby za dużo bassu nie rzucać na głośniki. Ja testowałem podłączenie swojego HTC ONE V z Beats Audio i dźwięk jest całkiem przyzwoity.
A nie taki z niebieską kostką czasem?
Tak. Może być taki, jak podał kolega wyżej.
Jeśli kolor się nie podoba, to ewentualnie można przemalować... :)
Tzn, który kolega wyżej? Tak dla wyjaśnienia - to nie o kolor chodzi bo niebieską kostkę możesz sobie przemalować jak chcesz. Gorzej będzie przy próbie wciśnięcia tej żółtej... no właśnie gdzie? Na pewno nie w miejsce niebieskiej.