Tygodnik MOTOR nr 41/2011
Tygodnik MOTOR nr 41/2011
No i nic nadzwyczajnego Alfa znowu zajęła 3 miejsce.
- - - Updated - - -
Czyli standart stereotypy znowu potwierdzone.
jezeli chodzi o zestawienie seat- alfa to niema sie co oszukiwać seat jest lepszy. Cupra r jest moim faworytem w niedalekiej przyszłości jeżeli chodzi o mocnego kompakta - polecam przejechać się tą wersją to szybko o alfie zapomnicie.
dziwi mnie natomiast, że obok alfy i seata znalazła sie honda przecież to auto to flaki z olejem.
[QUOTE=rafal_155;1026418]jezeli chodzi o zestawienie seat- alfa to niema sie co oszukiwać seat jest lepszy. Cupra r jest moim faworytem w niedalekiej przyszłości jeżeli chodzi o mocnego kompakta - polecam przejechać się tą wersją to szybko o alfie zapomnicie.
Czuję tutaj jakąś zdradę panowie !
Przecież żartowałam oczywiście,każdy ma swoje zdanie i ja też mam marzenia o pewnych samochodach.
- - - Updated - - -
I też mam Seata żółtego prawie jak Cupra.
hehe skok w bok może być ale stara miłość nie rdzewieje :D
Poza tym chodzi mi właśnie konkretnie o wersje cupra. Jest moc, prowadzi się fajnie, twardo zestrojony ale niestety zaglądając pod deskę, pod maskę i ogólnie pod auto to mam wrażenie zbudowane jest z gównolitu pokroju skody fabi no i ta deska i tylne światła to porażka trochę.
No nie powiem, Cupra ładna...:) ale jeśli chodzi o wersje podstawowe to po mojemu Alfa jest o niebo lepsza od Leona, przed zakupem AR 147 sprawdzałem jak się jeżdzi Seatem i rewelacji nie ma... Stanowczo nie zgadzam się z oceną końcową redakcji!
Masz do tego prawo :D
Tak na marginesie... ciekawe czy oni w ogóle przed napisaniem artykułu wsiadają do tych samochodów...:D
Otóż to:)
Stosunek Wyposażenie/Cena bije na głowy Niemiecką precyzję - nie ma o czym mówić.
Ale, ja już przestałem się przejmować przeciwnikami Alf. Niech sobie chwalą swoje Passaty, Mazdy, czy Toyoty - przecież maja najlepsze auta na świecie, ktoś musiał kupić te dziadowskie Alfy - padło na nas, pogódźmy się z tym - do zobaczenia rano u mechanika:)
- przecież takie właśnie pierdoły powodują to że np mnie stać na dobrze wyposażone autko , z dobrym slinikiem , w dobrym roczniku za pieniądze które może starczyłyby na zakup tychże passatów itp o kilka lat starszych , bida edition i mnie to pasuje :-)
- - - Updated - - -
p.s.leon akurat nawet mnie się podobał taki ładny czarny I na ładnych alu potrafi dobrze wyglądać ( z zewnątrz :-) bo środek to już bida Panie no ale ogólnie daje radea cupra ? no wiadomo - ja bym chciał
Ja mam 184cm wzrostu i spokojnie się w fotelu mieściłem... Albo tam pracują sami niewysocy, albo w życiu w 147 nie siedzieli.
Ten Civic też jest całkiem fajnym autem. Wiem, bo trochę jeździłem benzynową wersją. Auto przemyślane, ale raczej nie sportowe jak alfa. Szczególnie tylne zawieszenie proste. Ale silnik 1.8 140 KM VTEC, całkiem całkiem w tym aucie :)
Skoro większość populacji nie zgadza się z większością na tym forum że alfy są świetnymi autami, to niby czemu mieliby tak uważać dziennikarze?
Ta starsz "ERKA" jest kapitalna! Gdyby ktoś chciał mi dać (do wyboru jedna) 147 2.0 i civic R to bym się przez moment nie zastanawiał!
A co do wersji UFO... No cóż... Jest na tym forum kilka osób z innej planety chyba ;)
Czytam tak koledzy i dalej nie wiem co najlepsze według Was.
- - - Updated - - -
Oj chyba znowu rozpętałam jakąś burzę tym pytaniem!
Daaaawno temu Terencjusz powiedział: "Ile ludzi, tyle zdań". Słowa aktualne do dziś, w tym temacie również. Gdyby ludzie byli jednomyślni pewnie istniałaby jedna marka pod nazwą 'najlepszy samochód świata'... A tak każdy ma to, co chce.
Swoją drogą... wyobraźcie sobie co byłoby gdyby tą jedyną marką był VW;)
Chodzi ci o volkswagena? Największego producenta aut na świecie? :)
Może i największy producent... ale na szczęście nie jedyny!:)
Ale nie da się ukryć że w Polsce wszystcy kochają VW i na pewno bardzo się nie zmieni.
- - - Updated - - -
Moje przeczucia są takie że to się nigdy nie zmieni niestety.
- - - Updated - - -
A wiem co piszę gdyż ma przyjemność sprzedawać części do samochodów,i co za tym idzie z opiniami klijentów.
I bardzo dobrze, dzięki temu my możemy choć troche wyróżnić się na drodze:top:
Istnieja jeszcze inne marki oprocz Alfy w ktorych mozna sie wyrozniac.
Sent from my GT-I5700 using Tapatalk
No pewnie że istnieją! Ferrari, maybach, porsche? Ciekaw jestem dlaczego nimi nie jeździcie tylko truchłami za 5 tys (oczywiście nie wszyscy)? Coś mi się wydaje, że dlatego, że nie stać Was na podobnej klasy VW za 7,5 czy 10k. No i cóż... trzeba sobie potem to jakoś zrekompensować na forum :P
(do usunięcia)
Jeśli chodzi i kompakty to Gulietta jest w swojej klasie może najlepsza. Ale mnie bardziej chodzi, że niektórzy próbują siać teorie, że oprócz Alfy nie ma innych fajnych samochodów. Niekoniecznie lepszych ale fajnych i oryginalnych.
Wiadomo u AR każdy znajdzie coś dla siebie byle tylko było to MITO i Giulietta
Są, ale nie w Japonii i koncernie VAG :).
No to mamy bardzo podobnie :). Tylko, że Renault odrzuca mnie fatalnym wnętrzem, chociaż słyszałem, że jeździ naprawdę nieźle. DS4 mi najmniej z całej gamy pasuje, ale DS3 i DS5 są świetne. No i to nowe Volvo może być nawet, chociaż wiadomo, że to nie Alfa.
Jeśli lubimy motoryzacje to doceniamy też inne auta, mimo że i tak kupimy Alfę.
To tak jakby powiedzieć, że najlepsze są blondynki i już na inne kobiety się nie oglądać.
Jest wiele fajnych samochodów, ale musiałbym wygrać ostatnią wielką kumulację lotto, żeby spełnić wszystkie motoryzacyjne marzenia;)
Nie wiadomo czyby jeszcze nie brakło.
Z CAŁYM SZACUNKIEM I BEZ OBRAZY ANET ale Toja alfa jest paskudna jak mało który samochód! :D
Dla mnie ona jest najpiękniejsza pod słońcem Italii !