Cześć,
Czy możecie polecić jakąś stacje kontroli pojazdów w której diagnosta jest "przychylny" dla naszych Alf? Samochód mam sprawny ale mam założone diody zamiast świateł pozycyjnych :). Pozdrawiam
Printable View
Cześć,
Czy możecie polecić jakąś stacje kontroli pojazdów w której diagnosta jest "przychylny" dla naszych Alf? Samochód mam sprawny ale mam założone diody zamiast świateł pozycyjnych :). Pozdrawiam
Dzięki. Ale chyba względem prawa światło powinno być białe lub zółte a moje tak troszkę na niebiesko dają. No nic pojadę i zobaczę może otrzymam jutro pieczątkę :) Pozdrawiam
No i w pierwszej lepszej stacji diagnostycznej samochód przeszedł badanie bez problemu. Chyba troszkę na wyrost bałem się o te moje diody. Tak czy siak wszystkim dziękuje za pomoc! Pozdrawiam
A jak podchodzą do Xenonów chinskiego pochodzenia?
Kupiłem Alfę z zamontowanymi, ale raczej nieseryjnymi, przynajmniej po sposobie montazu wygląda to na dorabiane.
Będą się czepiać? Montować zwykłe żarówki na czas przeglądu?
OK. Światła ustawione mam prawidłowo, odcień też nie jest zbyt niebieski bo 5000k.
Przy okazji mogę odradzić zakupy takich żarówek w Warszawie w firmie GOOD LIGHT. Na allegro funkcjonują pod kilkoma róznymi kontami m.in. xenonled, xenonled1.
Nie dosyć, że umawiają się na odbiór a następnie zamykają firmę na cztery spusty, to jak już się uda kogoś złapać w firmie: pobierają opłatę za odbiór osobisty, chyba z 5zł, mimo że zgodnie z treścią aukcji powinien być darmowy. Sorry za mały offtopic.
Podczepię się pod temat, mam taki problem ze sonda niedomaga i wychodzi mi trochę za dużo CO w spalinach, jednak problem ten jest tylko przy benzynie, na gazie wynik w normie. Będę miał z tym problem przy przeglądzie? (w mojej mieścinie chyba nawet tego nie sprawdzał) Ewentualnie możecie polecić kogoś bardziej przychylnego?
polecam stację na ulicy Samochodowej, na terenie pogotowia ratunkowego.
Czy świecąca kontrolka airbagów oznacza, że nie dostanę stempla?
Mam pasy szelkowe zamiast serii i chyba mi wywala błąd napinacza...
Kontrolka raczej nie ma nic do tego i nie powinni się czepiać
ja ostatnio robilem badanie w WPR11 bodajze (kolo chinskiej knajpy przy prusa) - z zapalonymi ABS i ASR - zero problemow
sprawdzali - swiatla, hamulce, wycieraczki + spryskiwacz, amorki, zbieznosc, klakson, czytosc tablic ;), vin, chyba reczny, regulacje swiatel gora-dol, migacze, stopy, swiatlo cofania
airbagow nie maja raczej prawa sprawdzac, tak samo jak absu - zasada kciuka mowi, ze to, w co auta nie MUSZĄ byc wyposazone, nie jest sprawdzane - czyli mozesz za przyklad wziac malucha, ktory przeszedl przeglad - o napinaczach, absie, czy asr nie ma tam mowy
IMO jeśli auto jest w coś wyposażone to musi to działać, niezależnie czy było to dodatkowe wyposażenie czy nie - jest=musi działać, ale o to trzeba by spytać diagnosty, tylko nie takiego który puści auto bo mu kasa wpadnie tylko tzw. służbistę:)
Zasady i zakres badan reguluje rozporządzenie i tam jest przedstawiony zakres badan. Nie ma mowy o ABS tudziesz innych systemach. Samochód ma mieć sprawne hamulce, światła idt co było opisane w poscie makaronka. Pozdrawiam
No ja rok temu też tam robiłem przegląd ( W Pruszkowie koła lidla ) sprawdzał nawet trójkąt i gaśnicę...nie chciał '' mi podbić '' bo gaśnica była nie ważna.
Polecam Konstancin-Jeziorna stacja kontroli przy Renault Dyszkiewicz, raczej nie robią problemów nawet jak jest nierówna siła hamowania, różnica między kołami itd :-)
Widocznie jakiś nadgorliwiec się trafił.
http://www.dekra.pl/Article/284/Stac...nki_techniczne - tutaj są obowiązujące rozporządzenia wyszczególniony jest zakres badań jak hamulce są sprawne (szczegóły w rozporządzeniu) to nie ma podstaw prawnych żeby auta nie puścili. A gaśnica (z ważnym badaniem) i homologowany trójkąt muszą być. Pozdrawiam
Byłem kilka tygodni temu - http://skp.vcentrum.pl/ Bez odawalnki, wszystko konkretnie sprawdzone, sugestie spisane, nawet mi sam gościu żarówki na miejscu wymieniał. Spoko stacja.
Jeżdżę do Stacji Kontroli Pojazdów Diag-Mot na Woli, na ulicy Ostroroga i mogę ich spokojnie polecić. Tu jest strona http://www.diagmot.waw.pl/ dokładnie o tą diagnostykę mi chodzi. Znają się na rzeczy i przegląd bardzo sprawnie zrobiony.
Auto Blak jest bardzo dobry i po drodze mam zawsze
http://auto-blak.pl/ofirmie.html
Chyba z gaśnicami się wyjaśniło kilka lat temu, żę w trakcie przeglądu rejestracyjnego sprawdzana jest tylko obecność gaśnicy (tak samo jak policja może sprawdzić tylko to). Ważność może sprawdzać straż pożarna. Ale nie mam pod ręką podstawy prawnej. Ktoś coś wie konkretnego na ten temat?
Warsztat Wacar jeśli chodzi o przeglądy jest w porządku, nie mam z nimi problemów zawsze sprawnie, dokładnie, jak od nich wyjeżdżam to mogę mieć pewność, że wóz jest sprawny, namiary do nich najlepiej przez wacar.pl wyszukać.