Pytanie do osób które wymieniały w swoich 156 kierunki boczne z oryginalnych na białe. Ja założyłem u siebie białe matowe i pomarańczowe żarówki i... świeci na różowo :/ Jakie żarówki kupić żeby było na pomarańczowo!?
Pytanie do osób które wymieniały w swoich 156 kierunki boczne z oryginalnych na białe. Ja założyłem u siebie białe matowe i pomarańczowe żarówki i... świeci na różowo :/ Jakie żarówki kupić żeby było na pomarańczowo!?
Dziwne, zazwyczaj jak się wrzuci pomarańczowa żarówki to świecą na pomarańczowo. Sam u siebie robiłem taką zmianę.
Ja kupiłem ten ciemniejszy rodzaj matowych (delikatnie czarną barwą prześwitują) i zwykłe pomarańczowe żarówki. Gdzieś przeczytałem, że trzeba kupić żarówki białe z jakimiś bańkami pomarańczowymi. Wie ktoś cokolwiek na ten temat?
Jeżeli kierunek jest całkowicie biały - nie ma w środku żadnego pomarańczowego grzybka, który po założeniu białej żarówki dawałby pomarańczowe światło to zakładaj normalne pomarańczowe.
Ja mialem biale clear i pomaranczowe zarowki i wszystko bylo ok
Jak nie chcesz zeby bylo widac zarowki to popatrz na takie http://allegro.pl/kierunek-kierunkow...851169796.html
Normalne pomarańczowe żarówki W5W i po sprawie ;) No chyba, że drażni Cię to, że widać żarówkę w kierunku...
No właśnie założyłem najzwyklejsze pomarańczowe i nie widać żarówki :) Dzięki za info jeszcze może te chromy coś pomogą, bo takie ciemniejsze się wydają :)
Możesz spróbować tej chromowanej ale nie wiem czy to coś da. Możesz podrzucić zdjęcia jak wygląda ten kierunkowskaz i jak świeci?
Koledzy... świeci jak 'w domu uciech' :D - przynajmniej tak się kojarzy :D
zielone
Małe żarówki W5W są w sprzedaży pomarańczowe a do przednich można zastosować Osram Diadem 12v 21w sa to żarówki białe które świecą na pomarańczowo/dokładnie mają bańkę lekko błękitnawą/.
A bo wy mężczyżni różnie rozróżniacie kolory jeśli żarówka orginalnie jest pomarańczowa to moim skromnym zdaniem wszystko jest ok.
Ja, jak kupowałem białe kierunki, to dostałem w zestawie pomarańczowe żarówki W5W i świeciły na niebiesko :D
A tak serio... świecą taką barwą jakiej są czyli wyraźną barwą pomarańczową :)
Nigdy nie miałem z tym problemu ;)
Więc teraz już nie wiem czy to wina żarówek u kolegi, czy jakieś zaburzenia postrzegania ;)
Najlepiej będzie jak pokaże to na dobrym foto lub filmiku, to ocenimy :)
Ale zaznaczam! DOBRYM :) Najlepiej HD w 3D ;)
Jutro postaram się coś wyreżyserować :D
Dobrze, że nie 3HwD :D
-> Wczoraj ja byłem zmęczony całym dniem, a później rozbieraniem drzwi w Stilo do 'gołej blachy' i składaniem ponownym... On może też... Było ciemno i patrzyliśmy na to w świetle garażowym... Jak dla mnie róż. Ale w takim razie musimy z Szymonem (Morbob'em) sprowadzić na dół nasze mamy i zapytać, jaki to wg. nich kolor :D :D :D
Pozdro :D
- - - Updated - - -
Napiszę Ci scenariusz :D
Więc czekamy na mega HIT ;)
czemu to swieci na zielono? ;d
Świeci tak jak powinna.
- - - Updated - - -
Czego chcieć więcej.
za ciemno jest i słabo widać , zrób film przy lepszej pogodzie, może latem?
Nakręciłem jak świeci ten boczny i przedni dla porównania. Przyjrzyjcie się w 0.50 - tam widać wyraźnie różnicę. Przy lepszym świetle nie nakręce, bo Alfa stoi rozkręcona w garażu :) Poza tym najlepiej widać kolor światła jak jest ciemno. W rzeczywistości świeci tak jak na filmie.