Witam wszystkich alfaholików,
mam problem z nieprzyjemnym zapachem wewnątrz auta jak i na zewnątrz " zgniłe jajo " co to może powodować ? KATALIZATOR ??? auto z gazem. Proszę o pomoc.
Pozdro
Printable View
Witam wszystkich alfaholików,
mam problem z nieprzyjemnym zapachem wewnątrz auta jak i na zewnątrz " zgniłe jajo " co to może powodować ? KATALIZATOR ??? auto z gazem. Proszę o pomoc.
Pozdro
Wywal LPG lub je dobrze wysteruj to nie bedzie capić jajem
Alfa napędzana siarkowodorem?
Pewnie zapchany katalizator :P
zapchany katalizator
Miałem taki sam przypadek w poprzednim samochodzie (LPG). Diagnoza - zapchany katalizator.
Pozdrawiam
Podczepię się pod temat :P co zamiast kata kawałek rury czy strumienica?
Ja tam lubie jak coś śmierdzi.
Temat rury czy strumienicy był katowany wiele razy ;) Jednym pomaga drugim nie, loteria jeśli chodzi o strumienice. Lepiej dać rurę lub pusty tłumik ;)
Żle zamontowana strumienica może pogorszyć osiągi silnika a w ekstremalnych wypadkach nawet uszkodzić go.
Nie wiem co każdy ma z tym uszkodzeniem auta gdzie cokolwiek czytam na ten temat to można coś uszkodzić ale nikt nie pisze co... a prawdopodobieństwo uszkodzenia w ten sposób sprawnego auta wynosi tyle co prawdopodobieństwo wygrania w lotka.
tak jak z założeniem filtra stożkowego, co wg. niektórych równa się uszkodzeniem przepływki. Potem jeden z drugim "doradza" np. żeby zapamiętać ustawienie trybów przy regeneracji wariatora......co oni ćpią?
Jeśli chodzi o zakładanie przelotówek w silnikach bez turbo to nie jest polecane bo zmniejsza moc czy moment, co do filtrów stożkowych to nie one uszkadzają przepływomierze tylko olej, którym czasem są "przesączone".
Znajomy miał podobny przypadek jak przegrzał silnik w Audi 80... :P
Zapchany katalizator odbiera moc, przelotowy tłumik odmuli auto. Ale stawiam na mieszankę podtlenku , wyreguluj gaz.
saydor23.Śmierdzi zbukiem na benzynie czy na gazie?