Witam wszystkich. Wie ktoś może ile kosztuje wymiana rozrządu w silniku 1.9 jtd 140km (części i robocizna) interesuje mnie cena poza ASO :)
Printable View
Witam wszystkich. Wie ktoś może ile kosztuje wymiana rozrządu w silniku 1.9 jtd 140km (części i robocizna) interesuje mnie cena poza ASO :)
Do 250 zł.
Osobiscie robilem z kolega bo mechanikom nie ufam :)
Wysłane z mojego GT-I9000
wymień też pompę wody- można by też płyn wymienić
bardzo wskazane jest kupienie paska ze znakami
1.upewnij się że wymieniający ma odpowiednie blokady
2.zapytaj go czy luzuje się koło zębate wałków... odpowiedź powinna być twierdząca
- musi znać procedurę, a nie rysować sobie jakieś kreseczki, znaczki...
jeżeli któregoś punktu nie spełnia, to znaczy że nie zrobi tego profesjonalnie i może powielić błąd poprzedniego "wymieniacza" :P
A części tez mają różne ceny zależy jaki kupisz pasek,rolki i oczywiscie pompe wody.
A pompa wody Bugatti jak się ma do konkurencji? No ico to za firma Bugatti? Może powiązana z producentem aut marki Bugatti? Ludzie średniawo wypowiadają się nt. pomp Dolz, że tureckie i jakość wykonania nie za dobra.
400 pore dawałem za graty ( rolka , napinacz, pasek , pompa ) do 1.9 16V
do tego dliczyć trza olej , filtr oleju
jak nie znałbym pochodzenia płynu chł. to też bym machnął
wymianka - ok 250-300
Kolego rolki skf,pompa wody skf,pasek dayco.koszt ok 450 zł brutto,robocizna,mi kolega robil za 150.
Wymień też płyn chlodniczy,3 litry koncentratu jakieś 40 zł i spokój na 5 lat albo 60 tys.km.
Wysyłane z mojego LG-P760 za pomocą Tapatalk 2
p.s.
miałem bugatti w 156 - bez uwag
Zapraszam:
http://italsklep.pl/index.php/produk...6v-2-4-20v-jtd
Jak autor tematu chce zrobić sobie wycieczkę to i wymienimy na miejscu :)
Ja właśnie zamówiłem co prawda do 1.9 115KM
Pasek Gatesa
Rolka SKF
Napinacz SKF
Pompa Ruvilla
Całość 405 zł
Wymiana 200 zł
Z tego co widać ceny prawie takie same za graty i robotę.
Wysyłane z mojego LG-P760 za pomocą Tapatalk 2
A propo pomp wody Dolz jest produkowany tylko w i wyłącznie w Hiszpani,Bugatti też bardzo dobra marka np.produkuję na pierwsze wyposażenie dla DB.
Wymieniać bede całość razem z pompą wody ;) No i nie ma co oszczędzać na częściach bo konsekwencje mogą być o wiele droższe :) Wielki dzięki Panowie za informacje :)
Ostatnio wymienialem rozrzad i tak:
kompletny zestaw skf razem z paskiem rozrzadu skf oraz pasek osprzetu (tez warto wymienic przy okazji) - 450 zl
robocizna 200 zl u znajomego mechanika i oczywiscie wymiana plynu chlodniczego
Bugatti istnieje na rynku bardzo długo i ma bogate tradycje.
http://www.bugattiautoricambi.it/eng/
Osobiście sprzedaję ich produkty od kilkunastu lat i zero problemów.
Do JTD 16v proponuję zestaw z paskiem Dayco, rolkami Ruville i pompą Airtex (również niezawodną).
W Lublinie z pompą 700zł
Nie chcę zakładać nowego tematu...
Przymierzam się do wymiany rozrządu. Mam już ustalone części jakiej firmy kupię wraz z pompą wody. Zastanawia mnie jednak fakt, czy nie wymienić przy okazji też czujnika wałka rozrządu. Podobno jak padnie, to trzeba wtedy demontować cały rozrząd. A koszt tego czujnika nie jest bardzo wysoki i możnaby od razu to też zrobić. Co o tym myślicie ?
ja tam nie wiem
no ale jak on jest gdzieś na rozrządzie to tak by wychodziło chyba
Moja Bugatti jeździ już 4 rok i ok 100 tyś km. Póki co działa bez zastrzeżeń. Za niedługo będzie wymieniana znowu z rozrządem. Ma plastikowy wirnik, ale nie wiem czy jest jakaś różnica plastik - metal. Bugatii jest włoską marką. Nie wiem czy inne cześć produkują.
Nawet niezła ta wasza oferta szczególnie do 8v
Ja jutro robię w serwisie FIAT 630zł oto części plus 350 robota. Faktura i gwarancja. Robiłem tam barchetta i jestem zadowolony.
pewnie tak, ale mam taką robotę,że o wolne trudno. zresztą wolę to dać fachowcom, którzy dają gwarancję. miałem kilka propozycji od niezależnych warsztatów w cenach około 700-800zł. jednak wolę fiata. sam czasem sobie pomajsterkuję, ale za rozrząd bym się chyba nie brał. chyba,że z kimś kto już to robił. gdyby coś poszło nie tak to bym się chyba zapłakał.... przeżyję tego tysiaka. i tak jeszcze jest parę detali do dogrania. na dodatek aku klękło w piątek po robocie w czasie masakrycznych śnieżyc i trza było Alicję holować na sznurki do domu. dobrze, że "zięciu" ma 4x4.
Ale oczywiscie z wymiana plynu chlodniczego ?
Oczywiście.
To wtakim razie do przezycia, pod warunkiem ze czesci co najmniej skf ( wlacznie z pompa) . robocizna jak na fakture to niewiele, biorac pod uwage ze co najmniej 30 % zabieraja darmozjady w warszawie ;)
Usługi w serwisach obecnie nie są tak drogie, walka o klienta. Masz za to pełna gwarancję wykonanej usługi. No i części oczywiście ori. Stare w moim przypadku oddali.
U mnie rozrzad z czesciami wychodzi 550-600 zl zalezy jaka pompa
Widzisz, nie znam w swoim rejonie typowego warsztatu dla Alfy(oprócz Fiata), gdzie można by było ewentualnie naprawić, czego samemu się nie zrobi. Dlatego też taki wybór.
u mnie w sklepie masz :
Pasek Contitech :Szerokość [mm]: 24 Ilość zębów: 198 za 95 zł
Rolki INA komplet za 205 zł
- Szerokość [mm]: 30
- Średnica zewnętrzna [mm]: 64,7
i
- Średnica zewnętrzna [mm]: 53
- Szerokość [mm]: 29
i pompe HEPU za 195 zł
- Wersja wzmocniona mechaniczne
- Średnica koła łopatkowego: 71
PAnowie a co myś♥licie o rozrządzie z pompą marki BOSCH ja do swojego jtd 2,4 myśle o włożeniu takiego czegoś
http://allegro.pl/bosch-rozrzad-pomp...048806901.html
to moja pierwsza AR`ka z silnikiem Diesla i nie bardzo wiem jakiej marce moge zaufac...