-
Bardzo słabo dmucha
Witam
Powietrz z nadmuchów przy maksymalnych obrotach wentylatora jest tak słabe że nawet przednia szyba odparowuje mi bardzo długo nie mówie o bocznych ,nie mam filtra kabinowego wcale ,wieje tak samo na twarz czy na nogi czy szyby ,pomocy jest bardzo wilgotno i ciągle mam zaparowane szyby
-
A sprawdzałeś czy tunel/e przed i za wentylatorem nie są zapchane? Czy wentylator chodzi na max`a i czy nie jest zapchany?
-
Ale jak to sprawdzić ,trzeba ściągać całą deskę?
-
Ja takiego problemu nie miałem ale idąc tropem kolegi sebawroc pomyślałem, że może by coś dało przedmuchanie sprężonym powietrzem tych tuneli.
-
W sumie teraz doczytałem, jak nie masz filtra kabinowego to pewnie masz zawalony wentylator. Dostęp jest od strony pasażera pod schowkiem - odkręcasz osłonę - z tego co pamiętam śruby 10tki i masz dostęp do wentylatora.
-
Tochę zaniedbałem temat ,ale nie miałem kiedy zajrzeć ,co do zawalonego wentylatora to powiem ,że gdy wykręciłem tą część elektroniczną z pod nóg pasażera która znajduje się w kanale wentylacyjnym to z tego powstałego otworu dmuchało tak że mało wykładziny mi nie zerwało :) więc jeśli z tamtąd tak dawało to chyba zapchany wentylator odpada?
-
Kurcze na pewno nie masz kabinówki!
- - - Updated - - -
Nie masz klimy?
-
Po pierwsze to w 156 w porownaniu z innymi autami (marki i modele) nie ma szalu, nawiew jest slaby i basta, dla porownania na max. predkosci z zimnego silnika szyby odparowuja jakies 10min gdzie w innym aucie jakies 3-5 min.
-
Jak niema filtrów a ma klimę to za pewne na nagrzewnicy i obok masz kupę liści i syfu. Brak drożności i nie dmucha.
Wysłane z mojego GT-I9000
-
A bylbym zapomnial, zaraz po kupnie auta czulem zapach (zgnilizny, wymiotow, nie wiem), okazalo sie dopiero ze po zdjeciu podszybia jest pelno lisci i blota, plus niedrozne rowki odprowadzajace wode, polecam raz w roku tam zajzec na wiosne lub zime, ale czy to ma wplyw to nie wiem :)
-
Podszybie czyściłem i rozbierałem ,a klima jest co prawda nie działająca ale jest ,filtrów jak pisałem nie ma ,jak dostać się do tej nagrzewnicy?