Witam,
Ilekroć siedzę za kierownica patrze na to coś zaznaczone na zdjęciu i zastanawiam się jakie zadanie ma spełniać.
Czy jest ktoś kto wie i wyjaśni mi co to za ustrojstwo wpatruje się w świat spod szyby?
Printable View
Witam,
Ilekroć siedzę za kierownica patrze na to coś zaznaczone na zdjęciu i zastanawiam się jakie zadanie ma spełniać.
Czy jest ktoś kto wie i wyjaśni mi co to za ustrojstwo wpatruje się w świat spod szyby?
Czujnik nasłonecznienia.
Jest on potrzebny dla climatronica aby okreslic kierunek i moc nagrzewania sie auta przez slonce.
Wysłane z mojego GT-I9000
jaboleq i drift- gdzie tak pisze ?
skąd takie info macie ?
Podłącz sobie klimę do FES, wejdź w parametry i sobie popatrz jak ładnie mierzy nasłonecznienie lewa i prawa strona (zasłaniaj ręką i będzie spadać parametr).
Poszperaj troszkę informacji o climatronicu i dojdziesz sam do wniosków :)
Zewnętrzny - lusterkoCytat:
OPIS OGÓLNYSamochód wyposażony jest w dwustrefowy system klimatyzacji sterowany centralką elektroniczną, która reguluje oddzielnie temperaturę powietrza po stronie kierowcy i po stronie pasażera. Aby kontrola temperatury w obu strefach samochodu była optymalna, w układzie zastosowano czujnik zewnętrzny, czujnik wewnętrzny i czujnik promieniowania słonecznego dwustrefowy.
Wewnętrzny - krateczka
Promieniowania - owy cycek deski :)
Z forum i np.:
http://www.forum.alfaholicy.org/
nie wiedzialem :)
Dziękuje za odpowiedz i dokładne wyjaśnienie.
Postanawiam zamknąć temat.
Alfavirus
alfavirus - masz miszcza w podziękowaniach za post. Po otrzymaniu konkretnych odpowiedzi podziękować za post komuś kto tak jak Ty nie wiedział co to jest - no rewelka ;).
masz i Ty :lol:
ile ci brakuje do 500 ?
edit : już widza , że 425 :-)
zdejmowałem deski w kilku GT i w każdej przewód od tego czujnika sobie zwisał nigdzie nie podłączony
wi fi :lol:
albo blue and me beta :-)
To masz kilka od razu. Tak na zaś,
Nie zrozumiałeś jednak co miałem na myśli pisząc wcześniejszy post. Podziękowanie za post służy do tego by podziękować za pomocny post, który jest odpowiedzią na postawione pytanie a nie jakikolwiek.
Chodzi konkretnie o 19 pkt regulaminu: Nie nadużywaj opcji "Dzięki!". Podziękowania dajemy jedynie za istotną pomoc w działach technicznych.
ej.. no dobra fajnie się coś nowego o swojej belli dowiedzieć.. a jak ja mam klimę manual to ten "cycek" spełnia jakąś funkcję nadal :D ?
Tylko pamiętaj jak Ci ktoś odpisze podziękuj tylko trafnie ;D