Otóż zamawiam z Ebay-a kluczyk do Mito- zamiennik, sama obudowa z grotem. Jeżeli jest ktoś chętny, to proszę pisać, zamówi się więcej.
http://www.ebay.com/itm/Alfa-Romeo-M...30c548&vxp=mtr
Printable View
Otóż zamawiam z Ebay-a kluczyk do Mito- zamiennik, sama obudowa z grotem. Jeżeli jest ktoś chętny, to proszę pisać, zamówi się więcej.
http://www.ebay.com/itm/Alfa-Romeo-M...30c548&vxp=mtr
a orientujesz się ile będzie kosztowało dorobienie kluczyka i jego kodowanie?
czy ten kluczyk, obudowa będzie pasować do giulietty ?..... aby zaprogramowac to musisz mieć kod z body komputera (BC) + surówka grota.
Zgadza się. Surówka jest w obudowie. Z aukcji wynika, że pasuje do Julki.
Za wyfrezowanie klucza ja płaciłem 35zł. Kodowanie to albo sam, albo ok 100zł
Tak z ciekawości Proxim@Ar kombinujesz jakieś przeszczepy typu kluczyk od Mito do 156? czy poprostu zamawiasz ? tak z ciekawości pytam ;)
Kupiłem kluczyki z Abartha od Andy1980 a jako, że nie bardzo mi się kluczyk podoba, to włożę go w obudowę po Mito ;)
Do swojego musiałbym kartę kodową kupić i zakodować, tu muszę tylko obudowę, plus zakodować. Kartę mam.
A jak nie będzie wygodny, to zmienię na ori.
Jak chcecie to mogę załatwić ;) i to w lepszej cenie zależy ile sztuk potrzeba ?
Pewnie, jak najbardziej. Na pewno jedną sztukę dla mnie :D
A kto więcej- proszę się dopisywać
- dla mnie jedna sztuka.
Czyli mamy na razie dwa- ktoś jeszcze?
Mamy 3 szt, kto jeszcze?
No a konkretnie za ile?
Jedna, albo dwie sztuki wezmę.
Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
Tu macie taniej, ale trzeba wziąć 10 sztuk:
http://www.aliexpress.com/item/Top-q...716668868.html
Raczej jak tu. Musimy poczekać trochę na odpowiedź, bo Chińczycy mają teraz nowy rok i nie pracują.
Tak jak Proxim napisał moi koledzy z Chin balują i muszę poczekać na ofertę. Tylko obudowy na kompletne nie ma szans.
Czy już pobalowali?
Da się przełożyć samą obudowę bez kodowania itp ? Po postu mam lekko startą obudowę i strasznie mi się to nie podoba :P Nie mam przy sobie kluczyka a nigdy wcześniej go nie otwierał więc nie mam zielonego pojęcia jak to wygląda w środku.
Da się- rozkręcasz kluczyk, przekładasz elektronikę, pastylkę/transponder i gotowe.
Myślicie, że da się go "dopasować" do 145? Bardzo mi się podoba, a nie wiem czy to ma prawo działać.
Na razie mam standardowy:
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...a-p1030409.jpg
Witam kolegów niestety nie mam super ceny to co mogę zaproponować to ok 55 pln sztuka.Powinny być w tym tygodniu.Jeżeli ktoś będzie zainteresowany to zapraszam.
Kolego Klakier- nie bardzo się da, przecież Ty masz boczny przycisk. Idź do jakiegoś ogarniętego punktu dorabiania kluczy- może koleś coś Ci doradzi.
Paczek- ja taką cenę akceptuję. Jeżeli inni też, to zrobimy listę i jak się zakończą zapisy, to zamawiamy.
Hej, ja też bym się pisał, jeśli możliwe jest wymiana samego "opakowania" i przeniesienie części.
Mam dość mocno starte guziki i wymiana na nowe opakowanie byłaby ok (o ile można to zrobić samemu, nie ryzykując uszkodzenia elektroniki kluczyka).
Robił to ktoś kiedyś? Ile z tym roboty? Nie mam karty kodowej kluczyka - da rady bez tego?
Samo przełożenie jest proste i nie potrzebna do tego karta kodowa.
Skoro tak mówisz, to daj znać ile +- wynosi koszt opakowania i dopisz mnie do nieformalnej listy.
Może być na PRIV jak cała akcja ma wyglądać (płatności itp.)
Ok, więc tak:
-Proxim@ar- 1 szt.
-Bubu321- 1 szt.
-Piotr_C- 1 szt.
-Bogas- 1 szt- (w razie czego dopisz czy nie chcesz 2 szt)
-Comte- 1 szt.
Mamy 5 szt na razie. Kolejna osoba kopiuje tekst i dopisuje siebie na koniec.
- ok, czekam na klucz i gotuję program EFFi do programowania kluczy.
- chyba dostaniemy info na PW , kiedy i na jaki numer konta wpłacać pieniądze.
Jak uzbieramy wszystkich- poczekamy do końca miesiąca- to zamówimy, dane do przelewu oczywiście pójdą na PW.
Bubu321 - po co Ci programator kluczy jak kupujemy samo opakowanie?
I tak i tak już zamówione 10 szt. Będzie tez kilka innych typów np. do 156 itp oraz gtv itp czerwone bez pilotów.
No widzisz, użytkownicy czerwonych kluczyków na pewno się ucieszą
Proxim@Ar dasz tutorial jak zdjąć osłonkę z kluczyka nie naruszając elektroniki?
Przyglądałem się dzisiaj swojemu i prócz wyjęcia wkładu z bateryjką chyba nic bym nie zdziałał.
Brak jakichkolwiek śrubek/wkrętów na widoku.
- dokładnie tak, te klucze z alegro są zdrowo sfatygowane ale mają całe bebechy.Kod:Dokupi elektronikę, transponder i będzie miał zapasowy z pilotem
- jeszcze są problemy z zaprogramowaniem transpondera ale myślę, że ten problem zostanie rozwiązany.
-Proxim@ar- 1 szt.
-Bubu321- 1 szt.
-Piotr_C- 1 szt.
-Bogas- 1 szt- (w razie czego dopisz czy nie chcesz 2 szt)
-Comte- 1 szt.
-Stecek - 1 szt.
Myślę, że już niedługo będą w PL, więc kolega da znać co i jak
Witam po długiej przerwie.
Aby rozmontować kluczyk trzeba wyciągnąć gumkę z góry. Jest wciśnięta, nie przyklejona Chyba najłatwiej podważac po obwodzie np wykałaczką albo odkleić to czerwone od srebrnego i podważac od środka wkoło przycisku. Pod gumką jest wkręt łączący połówki kluczyka. Na allegro są same gumki ale przy cenie kluczyka ok 50 zł chyba się opłaca wymienić cały.
No i co nie dziwne pasuje elektronika z fiatowozów z tej samej epoki.
.