tylko szczere opini posiadaczy lub osób które miały okazje testowac
Printable View
tylko szczere opini posiadaczy lub osób które miały okazje testowac
Szczera opinia jest taka abys uzyl wyszukiwarki :P W dziale tuningu masz 2 lub nawet 3 obszerne tematy o zawieszeniach gdzie bylo sporo napisane na temat MTS'a
wiekszość wypowiedzi jest napisanych przez ludzi którzy ponad wszystko widza eibach i bilstein, roumiem że na pewno są lepsze lecz chciałbym oponi na temat tańszego kompromisu, i zwracam sie do osób które posiadają zestaw MTS.
Tani kompromis to jest zestaw Vogtlanda.
hajdi147 Jak bys dokladnie przeczytal oba tematy to bys wiedzial dlaczego MTS jest gorszy od Eibacha, H&R czy Vogtlanda. Osobiscie pisalem tam o swoich spostrzezeniach i o tym dlaczego mimo ze zastanawialem sie nad MTSem ostatecznie kupilem cos innego. Z reszta posiadacze MTS'a beda zachwalac w nieboglosy bo kto by sie przyznal, ze kupil bubel?
Miałem Vogtlanda teraz mam KW variant III.
Jeździłem trochę w nie swoim samochodzie na MTSie i dla mnie kaszana. Jest niżej. Kupując MTSa możesz zapomnieć o charakterystyce pracy zawieszenia.
a jakie amorki oprócz bilstein do sportowej sprężyny ? ma ktoś może sprężynki eibacha w 147 JTD ?
- - - Updated - - -
PŁYWAK ty jakie masz sprężynki ?
Jeśli masz dobre amoryzatory to do -30mm może spokojnie zostać seria. Ja miałem mieć eibacha założonego, ale trafił mi się okazyjnie gwint i sprężyny leżą i się kurzą.
ile Cię kosztował taki zestawik ?
- - - Updated - - -
LARGO chcesz sprzedac te eibachy?
Cena z linku wyżej to jakas kpina ten zawias na niemieckim ebay'u mozna mieć za ok 400 Euro razem z wysyłką.
;))
ja kupiłem swojego vogtlanda jakoś za nie całe 1500zł 2 lata temu a nie dawno sprzedałem za 600zł.
OMEN dlaczego sprzedałeś ?
to pomyśl, że vogtland przy MTS jest miękki.
Z MTSem nie mialem doczynienia więc go nie oceniam ale opinie można poczytać na wielu forach,jest to produkt popularny ze względu na cenę.
Ja się zdecydowałem na VOGTLANDa bo o MTSie sa rozne opinie, no i fakt że kit MTSa (sprężyny i amortyzatory) kupuje taniej niż same standardowe amortyzatory renomowanej firmy mnie nie przekonał. Nie ma tak że firma daje dobre materiały, super efekty i do tego tanio sprzedaje swoje produkty.
Zawsze można że znajomy miał ew. szwagier albo kumpel....
http://allegro.pl/sportowe-zawieszen...932713454.html
omen napisz ile masz przeswitu przy progu za przednim kolem i jaka masz oponke przy tym zestaswie vogtlanda?
juz vogtlanda nie mam od prawie roku.
ja mam teraz apexy i jest okolo 16 cm za kolem przednim, i chcialbym teraz zalozyc jakis zestawik bo to jest z seryjnym amorem i vogtland mnie dość zainteresował
Ja mam VOGTLANDA wiec Ci moge zmierzyc ta wielkosc. Z tym ze na zimowym balonie R15 auto jest troche nizej ze wzgledu na wysoki profil opony ktory sie splaszcza pod ciężarem auta. Na letnich R17 stoi troszke wyzej,minimalnie ale jednak.
Ten do 147 pasować nie będzie. Jest do 156 wersji 2.4 JTD lub V6 z obniżeniem -40mm, do 147 jest obniżenie -30 i są osobne wersje dla TS i dla JTD i GTA. Po za tym jak ktoś ma zamiar kupić u tego sprzedawcy to odradzam albo chociaż upewnijcie sie czy ma to na stanie, jeśli nie ma będziecie czekać z miesiąc jak ja i poźniej jeszzce musieli się prosić o jakikolwiek kwit za zakup tego zawiasu.
Miałem mts plus sprężyny jamex siadło równo, teraz mam gwint vogland różnica spora na plus dla gwintu. Ale wiadomo kanapowiec jak na serii to nie jest. Jak ostatnio śmigałem stilo na seryjnym zawieszeniu to komfort jak w limuzynie. Gdybym nie miał kasy poszukał bym jakiś używanych sprężyn markowych plus org amor a za zaoszczędzona kasę kupił nowe poduszki amortyzatorów. I koniecznie sprawdził odboje. Jak są słabe to org amortyzator przy niższej sprężynie szybko powie papa.
amadi zmierz i napisz mi jakie tam masz teraz oponki tez aktualnie mam 15 cali na zime na lato 17
Założyłem taką kombinacje jak Ty - przód wygląda niezłe, ale z tyłu coś jest nie tak: jest niżej ale sprężyna jest jakby za długa, 4 dolne zwoje są ze sobą "sklejone" a komfort jazdy zerowy, wręcz drewno. Pytanie czy sklep przysłał mi wogóle dobry model sprężyn? Masz może jakąś fotkę jak to u Ciebie wygląda?http://www.forum.alfaholicy.org/imag...013/05/257.jpghttp://www.forum.alfaholicy.org/imag...013/05/258.jpg
na moich apexach kleja sie tylko 2 zwoje po wymianie kompletu wahaczy negatyw zmalał i automatycznie zawieszenie poszlo troche w góre. Teraz jest równo nisko i w miare wygodnie dzieki nie tak tawardej jak H&R spreżynie :) pozdrawiam