Czy ktoś z Was ma CB zamontowane? Jeżeli tak to w którym miejscu? Nie mam pomysłu gdzie można je dyskretnie umieścić, tak żeby nie przeszkadzało i nie rzucało się w oczy :) z Góry dziękuję i pozdrawiam :)
Printable View
Czy ktoś z Was ma CB zamontowane? Jeżeli tak to w którym miejscu? Nie mam pomysłu gdzie można je dyskretnie umieścić, tak żeby nie przeszkadzało i nie rzucało się w oczy :) z Góry dziękuję i pozdrawiam :)
Ja przymocowałem do spodu podłokietnika
Ja mam między fotelem pasażera a tunelem.
Nie wiem gdzie można w dyskretnym miejscu, widziałem kiedyś przykręcone pod kierownicą bliżej strony dzwi. Jednak dla mnie to przeszkadza tylko w wsiadaniu do auta
Załącznik 85021
Problemów z wsiadaniem nie stwierdzono
Też tak mam. Najlepsze miejsce)))
Nie przeszkadza Wam podczas wsiadania/wysiadania?
Nie, zadnych problemów.
Rozumiem że macie przykręcone wkrętami do klapki bezpieczników?
Ja mam SW i po prawej stronie, przy nogach pasażera jest taka siatka na gazetki itp, tam właśnie mam wciśnięte. Radyjko raczej małe gabarytowo Lafayette Atena
U mnie jest http://www.e-radia.pl/p/pl/140/cb+ra...any+panel.html - panel pod przełącznikami świateł przeciwmgielnych, radio pod fotelem kierowcy, gruszka w miejscu na kubek... Do tego Sirio Triflex i nikt nie wie, że jest CB a ja nie muszę myśleć o żadnych antenach. Realny zasięg ok. 5-7 km...
Może tutaj znajdziecie jakieś inspiracje:
http://www.forum.alfaholicy.org/159_...-cb_radio.html
Z tego co pamiętam to w tej antenie jest FM, CB i GSM - głowy nie daję ale chyba tak jest... Navi fabrycznej nie mam i jeśli o to chodzi pójdę w zupełnie innym kierunku - pioneer + iphone na jego wyświetlaczu.
Przewód od anteny szedł tak jak na zdjeciu, pod fotelem, wzdłuż tylnej prawej uszczelki i wychodził przy słupku. Załącznik 85044
U mnie radyjko jest przyczepione koło panelu klimatyzacji także fotelem da się przesuwać. Znajomy pospawał mi specjalnie płaskownik który przykręciłem do szyny fotela.
Załącznik 85679Załącznik 85680Załącznik 85681Załącznik 85682
P.S. sorry za jakość zdjęć ale taki telefon :P
Kolego mogłeś chociaż pomalować na czarny mat ten płaskownik ;)
Naprawde fajny patent i nie ma sie co czepiac koloru KuASY:D
Nie czepiam się, tylko jestem wzrokowcem i oczy lecą na jasny kolor ;)
Dobrze , mnie tam zawsze oczy lecą na cycki :)
A żeby ot nie robić, to fakt, ajzol mógł by być czarny, roboty niewiele, a nie będzie dawać po gałach. Choć pewnie od kierowcy tego nie widać
U mnie temat radyjka CB wygląda tak :D
Wysłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk
Nie każdy ma taką siateczkę, ale nie fajnie wygląda jak jest rozciągnięta ;)
Siateczka moze i ok. Tylko dostep z pozycji kierowcy mocno utrudniony ...
Wysyłane za pomocą Tapatalk 2
Fakt rozciągnięta wygląda kiepsko, ale chyba lepsze to niż wiercenie dziur gdzieś w kokpicie.
Z dostępem nie jest tak źle, wystarczy się lekko odchylić w prawo (w stronę nóg pasażerki :D ) i wszystko widać jak na dłoni.
Pewnie lepszy dostęp jest jak radyjko wciśniete pomiędzy fotel pasażera a tunel środkowy, ale mi jakoś nie podeszło siłowe wciskanie tam radia.
Wysłane za pomocą Tapatalk 2
Witam.
Ja wcześniej używałem UNIDEN 520XL PRO jednak z powodu braku pomysłu na montaż skusiłem się na lafayette venus + antena Sirio ML 145 i mogę gorąco polecić Wszystkim. Centralka leży pod siedzeniem, a gruszka jest pod ręką. Przy montażu nic nie wierciłem, łamałem itp. Kable anteny idą pod uszczelkami, a uchwyt gruszki po lekkim podgięciu idealnie pasuje między kokpit, a panel środkowy. Na ALLE-drogo można kupić specjalne uchwyty plastikowe - NIE WARTO. Polecam takie rozwiązanie.
Mam właśnie takiego Unidena w aucie. Przymocowałem do spodu podłokietnika plastikową opaską zaciskową. Radyjko mam pod ręką, nie rzuca się w oczy, jak nie używam w parę sekund demontuję.
Ja mam uniedena ale gabarytowo jest potężny :) model chyba 68XL.Jeżdżę sam więc zwykle leży na fotelu pasażera, na postojach leci na dywanik pasażera.Nie mam na nie pomysłu, jest po prostu za duże ale zal go się pozbywać bo jest świetne.Zresztą przekładam między różnymi autami więc na stałe nie bardzo chce mi się go mocować.
Jakie prędkości wytrzymuje ML145 na magnesie? Mam Sirio AS100 i magnes trzyma do maksymalnej prędkości. U kolegi ML145 powyżej 150 mocno zgięty jest, moja metrówka chyba lepiej łapie w takich warunkach bo sztywniejsza jest.
Siro ML-145 190km/h wytrzymuje
Poczytaj kolego trochę o modulacji AM/FM to będziesz wiedział :)
Hej
modulacja amplitudy i częstotliwości to już wogóle nie wiem co ma wspólnego z wyginaniem się Anteny :-)
napisz trochę może nam rozjaśnisz.
Skoro wszyscy się chwalą to i ja się pochwale dzisiejszym montażem ...
tomwar
Idealne miejsce dla tego radyjka
Wysłane za pomocą TapaTalk 2
Witam
tomwar, ładnie to wygląda ale mam pytania tzn.
gdzie jest głośnik tego radyjka bo pewnie w module głównym i jak jest schowany to nic nie słychać,
i następne to czy radio ma ASC (czyli automatyczny squelch)
jak generalnie filtry ANL itp radzą sobie?
wyprowadziłeś głośnik na zewnątrz???