Witam!
Pomoże mi ktoś, gdzie jest możliwość kupienia sprężynki sprzęgła w nogach nad pedałami?
Znalazłem ostatnio w nogach nie wiedząc co to jest....
Wczoraj znalazłem ale nie mogę nigdzie tego dostać.
Printable View
Witam!
Pomoże mi ktoś, gdzie jest możliwość kupienia sprężynki sprzęgła w nogach nad pedałami?
Znalazłem ostatnio w nogach nie wiedząc co to jest....
Wczoraj znalazłem ale nie mogę nigdzie tego dostać.
sklep@autosklep24.pl
poszukaj
Sprężyna wycisku sprzegła ALFA 156/166/LYBRA 33,00 zł
szt. http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2013/02/58.jpg Sprężyna wycisku sprzegła AL
No i jest:D Trzeba zamówić dobra super dzięki wielkie!
Co powoduje brak owej sprężynki??
nic ,ona ustawia tylko pedał
Jazda bez niej wykańcza sprężynę dociskową sprzęgła i łożysko wyciskowe
gwoli teorii ...
to na pewno ,ale chwilowy jej brak szkod nie czyni
Najszybciej i najtaniej można ją dostać w ASO. Chyba, że ktoś ma daleko do jakiegoś ASO.
dokładnie ... kupowałem w ASO w podobnej cenie co wyżej ....
Ja powiem ze swojej strony, że w każdym razie pedał bez sprężyki ma nieprzyjemne drgania.
Jeżdże tak 2 lata (bez plastikowego białego czegoś i bez sprężynki, nigdy nie czułem drgań, sprzęgła i wysprzęglika nie wymieniałem od kupna, a za pewne poprzedni właściciel też nie wymieniał ( bo nie dbał o nią, co się okazywało mi w późniejszych terminach ;( ) wysprzęglik się odzywa delikatnym szumem ale na pewno nie jest to przyczyna braku owej sprężynki !
Ja też tak jeździłem jakiś czas ale denerwował mnie opadnięty pedał no i sprawa tempomatu. koszt w ASO 30zł
brak sprężynki może (ale nie musi) powodować ciagłe przyleganie łożyska do "słoneczka" na docisku ... a to napewno nie wydłuża żywotnosci zestawu. A pozatym mi sie po prostu wygodniej operuje sprzęgłem w wersji z założoną sprężynką, nie mówiąc o używaniu tempomatu jak wyżej napisano. Bez sprężynki tempomat nie działa (komp cały czas widzi wciśniete sprzęgło). Koszt jest niewielki, załozenie to trochę gimnastyki i pomyślunku i spokój na kolejne 200kkm.