Witam jak w temacie szukam czego kolwiek na temat ustawienia rozrzadu w gtv 2.0 v6 tb i jeszcze z jakimi silami i etapami dokrecac glowice ??
Witam jak w temacie szukam czego kolwiek na temat ustawienia rozrzadu w gtv 2.0 v6 tb i jeszcze z jakimi silami i etapami dokrecac glowice ??
o ciekawe.. pewnie w autodacie będzie i kts
w auto dacie nic nie ma w serwisie alfy znajomy robil i nic nie mieli na ten temat nawet w viamot alfy szukal i tez nie bylo nic .
a patrzyłeś w manualach niemieckich i ang?
jedynie to w angielskiej autodacie ale tez nic .
mam angielską serwisówkę
tylko o 2.0TB jest ~100 stron w .pdf
jak mi powiesz jak te 100 stron wyciąć z większego .pdf to Ci wyślę mailem...
tu masz manuale tzw. sam naprawiam i przy wiekszosci funkcji są momenty i sposoby dokręcania, nie mam czasu niestety sprawdzać jak z głowica ale jestem pewien że będzie
http://chomikuj.pl/trytyt1/alfa+romeo+GTV+instrukcja
Manuale to tylko o fabrycznych momentach mówia- jeśli zakładasz nowa uszczelke pod gł to na opakowaniu uszczelki powinienes miec momenty i schemat dokrecen.
o gownianej uszczelce niema mowy najlepsza jaka dostane oczywiscie kupie:) zgadzam sie rowniez z powyzszym jezeli na opakowaniu nie bedzie to tylko z danych technicznych .
jeszcze się nie spotkałem żeby przy uszczelce były inne momenty/etapy niż podane przez fabrykę...
A co ciekawe znalazlem w autodacie w alfie 164 z tym samym silnikiem 2.0 v6 tb momenty dokrecania glowic sa inaczej opisane bo sa zrobione za 7 etapow. a w gtv na 2 . Wiec to tez mnie troche dziwi ?? chyba ze byla jakas roznica??
w serwisówce GTV są dwa etapy:
1. 25Nm
2. +240 stopni
Dokładnie podobną sytuacje miałem jak skrecałem kilka silników 3.0 v6 - inaczej było w dok. inaczej bhyło na dacie a jeszcze inaczej na info na uszczelce - zawsze kieruj sie instr, na uszczelce - sa różne uszczelki i inaczej "siadaja".
Ale na forum sa bardziej doświadczone osoby co silniki robia na codzien to na pewno Ci lepiej podpowiedza.
kolejność:
_________
| 6 1 4 8 |
| 7 3 2 5 |
tu sa wszystkie glowne momenty do gtv co znalazlem w katalogu:)
Załącznik 85267