witam, moze juz gdzies bylo ale nie moge znalezc
ma moze ktos w grdz programik do alfy?
chcialbym podpiac pod kompa i sprawdzic
odwdziecze sie oczywiscie
Printable View
witam, moze juz gdzies bylo ale nie moge znalezc
ma moze ktos w grdz programik do alfy?
chcialbym podpiac pod kompa i sprawdzic
odwdziecze sie oczywiscie
Kolego jest. Od strony Kwidzyna za bliską jakiś 1 km i po prawej strony masz w bramie. Stacja diagnostyczna podpinają tam za 100 jak kiedyś byłem. A drugi jak jedziesz na Łasin to po prawej stronie z takim niebieskim dachem ale tam jest lipa drogo. Pozdrawiam!
dzieki:)
Niema sprawy w razie jakiś problemów (nie daj Boże) z samochodem to także znam 2 dobrych mechaników od Alf z okolic Grudziądza.
W tej cenie kupisz kabel, a program ktos podesle badz uzyczy.
Zarzucone przez TapaTalk 2
W sumie o tym nie pomyślałem gdyż dziś także widziałem kabel na allegro w dobrej cenie. Jak kupisz daj znać bo może i mi się przyda:)
U viaken.pl kupywalem za 36,50 plus wysylka, kabel smiga do dzis bezawaryjnie a fes/mes to najmniejszy problem do zdobycia.
Zarzucone przez TapaTalk 2
dzieki , popatrze i sprawdze
Ja mam swój kabel + pełen program FES, jak coś pisz na PW :)
ja kupilem dokladnie ten kabelek
http://viaken.pl/pl/promocje/interfe...tyku-obd2.html
FES/MES + elm spełni w 100, no może 99,9% Twoje potrzeby. Jak coś też posiadam taki zestawik :)
Pomoc kolegów z CG, ale tylko pod warunkiem pojawienia się na następnym spocie :P
oczywiscie ze zagoszcze , jak tylko bedzie:)
fiat grudziądz padło to wpadłem tu zobaczyć co rozrabiacie :)
Racja, a główny zbrodniarz jest wśród nas!! ;)
Haha wiem wiem :D :) backup mam ale czasu reaktywacji nie ma ale juz na Admina jak co widzę Ciebie: )
Wiem ze na paderewskiego za salonem citroena po lewej stronie chlopacy sie takimi rzeczami zajmuja moze warto do nich podjechac... :)
Zgadza się, ale czasem po co płacić, skoro można mieć to za darmo i sobie wzajemnie pomóc? Do faktycznego usunięcia usterek to ich polecam.
NO jak ktos ma za program i koledze podlaczy za darmo to jaknajbardziej trzeba sobie pomagac... :)
A ja jutro jade odebrac zakupiona alfine ciesze sie ze znowy wrocilem do alfy ale jeden problem ma nie odpala a w niemieckim serwisie powiedzieli ze pompa wys. napiecia jestem ciekaw czy aby to na pewno to....
Pompa wysokiego ciśnienia? Bosch CP1.
Co się dzieję z tą pompą? Leci z niej paliwo? Przerabiałem bardzo niedawno ten temat. Jak faktycznie tak jest to regeneracja nie jest kosztowna. Porządnie robią w Bladowie koło Tucholi. Ja płaciłem z de/montażem 650 zł (w tym jeszcze jakieś wężyki wymienili). Jak zawieziesz im samą pompę to pewnie 400-450 zł.
Byłeś widziany wczoraj i dzisiaj przeze mnie :P Ja służbowym byłem, więc incognito :P
bylem dzis zobaczyc co sie dzieje i rozmawialem z ostatnim wlascicielem powiedzial tak : jechal na autostradzie i zgasla mu alfa i juz nie odpalil i w serwisie powiedzieli ze pompa.... i jak krecilem silnikiem fakt ropa leci ale na dole a sama pompa na moje sucha chyba ze nie zauwazylem czegos... wiec moze bede mial szczescie i jest moze po prostu jakis waz walniety. bo dziwne jest to ze pompa skonczyla sie tak od zaraz.... co wy o tym myslicie??
Ja tam się aż tak mocno nie znam, ale faktycznie to mało prawdopodobne, że pompa w takim razie.
Akurat nie ja prowadziłem :)
Do znajomych się mruga i macha, nieznajomi raczej patrzą jak na idiotę :P
Witam,
mam pytanie co do tego kabelka czy sie sprawdza??
Bo chciałem kupić taki sam ale sie zastanawiam.
- - - Updated - - -
http://viaken.pl/pl/promocje/interfe...tyku-obd2.html
sprawdza, ale przynajmniej u mnie w 159 potrzebuje jeszcze elm zeby moc niektore funkcje sprawdzic
nie wiem jak w 156 , ale ogolnie powinno byc ok:)
Dzieki za info w poniedziałek zamówie i zobacze jak to działa.
Pozdro.
ja też mam FESa + kabel + wiedzę od Fucla jak się nim posługiwać :P jakby coś to chętnie służę pomocą :)
Kurcze, nie programik od Fucel`a tylko własną licencję wykupić! Ładnie to tak kraść?
hmmm Lesiu co taki nadgorliwy jestes, od razu krasc?
kolega uzyczyl programu, ja zaoferowalem swoja pomoc podobnie jak inni mi, kiedy byla mi potrzebna
nikt z nas nie uzywa tego programu w komercyjnych celach , pomoc jest za free
dla mnie kradzieza byloby uzywanie takiego oprogramowania i branie kasy za to, a nie pomoc komus z forum w jego problemie
jak ja potrzebowalem pomocy Fucel nie wzial ani grosza za to , zakupilem swoje kabelki i teraz tez oferuje pomoc jakby co
wiec nieladnie jest kogos pomawiac
pozdrawiam