jak w temacie. kontakt 794700394 warszawa praga
Printable View
jak w temacie. kontakt 794700394 warszawa praga
Lepiej było na lokalnym się z takim czymś zgłosić. Najprościej popytać sąsiadów - ktoś powinien mieć.
Najlepiej to kupić i mieć na całe życie :) W Lidlu ok. 70 zł w promocji co pół roku a w każym superhiper markecie niewiele więcej.
Jesli to JTD to nie zawracaj sobie głowy prostownikiem tylko kup nowy akumulator
bo ?
Też jestem ciekaw czemu ma odrazu nowy kupować? Mi rozładowali w serwisie miesiąc temu, ładowałem 24h i trzyma jak nowy.
poczekajmy na rzeczowe argumenty Maćka
( przypominam tylko że nie wiemy nic o owym aku ani o powodzie jego "awarii" i żadnych okolicznościach innych związanych z nim )
- - - Updated - - -
p.s.
haseł typu :
przeważnie
zwykle
najczęściej
itp
wcale nie potraktuję jako poparcia twierdzenia o zakupie nowego aku
W moim aku ponad rok temu w 6 celach,tylko w 2 był elektrolit,w pozostałych susza. Napełniłem na full zostawiłem na parę godzin do ładowania i do tej pory śmiga jak nowy. Nawet w największe mrozy pali od strzała po 2-krotnym podgrzaniu świec-dodam że mam JTD. Według opini tych co widzieli jak odkęciłem korki od aku,powinienem go wywalić i kupić nowy.
nowe aku, mało kiedy są teraz rozbieralne
Jak ja znam życie to nie znając stanu, czasu użytkowania i okoliczności rozładowania nie doradzałbym od ręki wymiany akumulatora. Może kolega słuchał muzyki na postoju przy wyłączonym silniku, może zostawił włączone światełko wewnętrzne, może coś mu żre prąd, może ma słabe ładowanie... itd - tych może, może być wiele.
Światła wewnętrzne i radio nie rozładuje akumulatora na postoju bo automatycznie się wyłącza po ok 10 min od zgaszenia silnika:)
U mnie radio gra spokojnie 20min.
W Hondzie zwarł mi się przekaźnik od klaksonu. Po nocy akumulator był wyładowany tak, że nawet kontrolki się nie zaświeciły ;)
Ja mam z marketu za pare groszy i dobrze służy:)