W jaki sposób mozna poprawić wydajność przednich reflektorów. Porównując natężenie swiatła z moich reflektorów do innych mam wrażenie że coś jest nie tak, a może ten typ tak ma?
Czy jedynym rozwiązaniem są lepsze żaróki???
pozdrawiam
Printable View
W jaki sposób mozna poprawić wydajność przednich reflektorów. Porównując natężenie swiatła z moich reflektorów do innych mam wrażenie że coś jest nie tak, a może ten typ tak ma?
Czy jedynym rozwiązaniem są lepsze żaróki???
pozdrawiam
Przepraszam że nie na temat co to oznacz w twoim podpisie 1.4 Garett turbo?
Turbo.... nio bo kolega ma chyba uturbionego boxerka :D
a co do świateł sprubuj zakupic lepsze żarówki...ja u siebie wsumie mam zwykłe żarówki i bardzo dobrze mi świecą...mój kuzynek w swojej 145tce miał tez ciulowe światła i niedziałała regulacja wysokości...to zakupił inne lampy zapodał lepiejsze żarówki i lampy całkowicie pozytywnie teraz świecą :mrgreen:
A tak dokładnie mam turbinę Garretta w swoim toczydełku, taki kupiłem i jestem zadowolony. Byłem ostatnio we Włoszech i widziałem fanatyka z 145 1.7 Boxer gdzie miał włozone 2 turbiny po jednej na kazdy kolektor z standartowych KM wycisnął 225KM
ale to juz silnik mocno przesilony
Co do swiateł zastanwaiam sie nad zakupem refletorów z serji Clear Black
Ja mam to samo w swojej Alfie. Tez swieca jakby nie chcialy, a zarowki nowe mam. Byl temat na forum odnosnie zarowek, ale nie wiem czy to tak faktycznie pomoze...
A i takie pytanie jescze bo sa lampy LEXUS zmieniajace wyglad reflektorow z tylu, a jest cos co zmienia z przodu?? Jakis ksztalt lampy czy cos?? Moze z innego auta pasuja?? Wie ktos cos?
od stara :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: moze podpasuja macie takie piekne auta a tak uparliscie sie je zeszpecic :cry:
mozna kupic dedykowane, drogo... kiedys widzialem na polskiej stronie takie. tylko po co Ci te lampy?Cytat:
Napisał Konrado
marcin jak nie wiesz to nie pisz takich bzdur. Nic w Alfei nie mam ztuningowanego... Po prostu zadalem takie pytanie i tyle. Popatrz na Alfy np 156 czy 166 po FL. Owiele ladniejsze sa jak przed. W 145 nie bylo FL dlatego pytam czy sa lampy na przod i tyle. Dla Twojej wiadomosci nie mam lexusow z tylu...
byl FL, ale lampy sie nie zmienily :)Cytat:
Napisał Konrado
a co do lexusow to z przodu nie widzialem - nie doczytalem dokladnie :)
Tuti to ze zmienili trochu atrape i dali metalowe kolka w srodku to zaden FL :P Mi chodzi o widoczne zmiany jak w 156 czy 166 tak jak pisalem. W Puncie fajne lampy widzialem :) Seryjnie robione w tym nowszym modelu
Zamontuj sobie żarówki OSRAM SILVERSTAR + 50%, koszt kolo 40 zl.
Chyba że masz zużyte odbłyśniki...
A może to nie kwestia żarówek tylko wypalonych odbłyśników.
A po czym to poznam i tego zapewne sie nie da naprawic??
Trzeba by było rozkleić lampę bo odbłyśnik znajduje się za soczewką, w Łodzi mam namiar na gościa, który jeszcze się zajmuje takimi rzeczami.Cytat:
Napisał Konrado
Były i to nawet dwa...Cytat:
Napisał Konrado
Czytaj co pisalem wyzej...Cytat:
Napisał rigobert
Cytat:
Napisał Konrado
Ok skoro dla Ciebie FL to zmiana lamp to ok.. Choć zmieniły się halogeny..Cytat:
Napisał Konrado
Przypatrz się uważnie jak skromnie wygląda 145 z 94 roku i jak wypaśnie z '00 I nie tylko przez atrape i srebrne "kółka"
Ale mi chodzi o te lampy co swiatla mijania sa. Fajnie ze halogeny sie zmienily z kwadratowych na okragle i dodali nowa atrape. Popatrz jakie roznice byly w innych moedalch. Caly przod zmienili. Po prostu lamy mnie interesuja i tyle
Wstaw sobie żarówki 100 i bedzie swieciło jak trzeba. Ale sa tez wady wysoka temp. potrafi spopielic przewody tak wiec bez malego tuningu reflektora sie nie obejdzie.
rigobert zbaczasz z tematu. Tu chodzi tylko o lampy, które przez cały okres produkcji 145/6 się nie zmieniły.
Jeśli nie da się zregenerować odbłyśników to najlepiej poszukać na Allegro nowych (używanych) lamp.
Co do uzywanych lamp na Allegro to bym sie tak nie spieszyl. Znam pare przypadków kiedy wklad reflektora był wyrwany z zaczepu albo swiatla byly z angielskiej wersji :D . A co do zamiennikow (np.Depo) trzeba uwazac na jakosc bo moze sie okazac ze soczewka zle rozklada plame swiatla na drodze.
kolega pytal o slabe swiatla...atu przewinel sie VW LEXUS TURBO LOCK TUNING itp.jesli masz odblysniki w dobrym stanie,nowe zarowki a mimo to swiatla slabe,nalezy sprawdzic zasilanie swiatel.polaczenie masowe reflektora(nie na oko tylko odkrecic,wyczyscic,zabespieczyc np elektrosolem)sprawdzic czy nie grzeja sie przewody przy przekazniku.wszedzie tam moze byc duza strata pradu(objawia sie grzaniem)i w efekcie do zarowki dociera"slaby"prad.jesli nie ma przekaznika koniecznie zamontowac.pozdrawiam
Ok ale ja się odniosłem do zdania, że w 145 nie było FL i tylko to zanegowałem.Cytat:
Napisał Emenems
Konrado chciałby zmienić sobie lampy na inne tak jak np w 156. Ale chyba zapomniał przy tym, że to wymaga też zmiany klapy, nadkoli, zderzaka i pewno całej kupy różnych dupereli. A FL w 145 uważam za zupełnie udany i dla mnie FL to nie tylko zmiana lamp. Jak ktoś chce wyraźnego FL w 145 to niech sobie kupi Seata Ibize.. 8)
Co do świateł w 145/6 to chyba nigdy nie słynęły z dobrego świecenia. Zanim ktoś będzie narzekał na włoską technikę, to przypominam, że to są reflektory Hella czyli ..niemieckie :roll:
Powinna pomóc zmiana żarówek na jakieś lepsze niż standardowe, a jeśli światło jest jakoś wyraźnie beznadziejne, to lesio146 napisał gdzie szukać.
Choć i tak rewelacyjnych wyników spodziewać się nie można niestety.
kolego RIGOBERT w mojej 146 mam zarowki o standardowej mocy 55w,tyle ze plus 50prc mocy swietlnej(narwa)i swiatla mam naprawde dobre.pozdrawiam :wink:
proponuje rozebrac reflektor i przeczyscic soczewke od srodka i odblysnik, soczewka jest bardzo wrazliwa na lekką warstwe kurzu ktory sie uzbiera przez lata
Kolego LESIO146 w mojej 145 mam zwykłe Varty za 3.50 i też jeżdże. :wink:Cytat:
kolego RIGOBERT w mojej 146 mam zarowki o standardowej mocy 55w,tyle ze plus 50prc mocy swietlnej(narwa)i swiatla mam naprawde dobre.pozdrawiam
W szarówce i w pół mroku sprawiają wrażenie jakby nie świeciły, ale w zupełnej ciemności wydaje mi się, że świecą świetnie.
Pewno jeśli założe żarówki +50% będzie jeszcze lepiej.
Pamiętajmy też że jasność świecenia jest też wrażeniem subiektywnym..
Ja zrobiłem to trochę w inny sposób .Podłączyłem bezpośrednio z akumulatora do lampek poprzez przekażniczek. Na wstępie rozebrałem wtyczki co wchodzą do lampy , odnalazłem po kabelku który odpowiada światłom mijania, chyba był o numerze 3 .
W momencie właczania świateł mijania na kabelek wystepuje napiecie 12 V i w tym momencie załacza mi przekażnik który załącza prąd bezpośrednio na lampy .
Efekt jest widoczny nawet bez zmiany seryjnych zarówek i nawet przy lekko przyniszczonych odbłyśnikach.Efekt murowany.
Jeśli ktoś jest zainteresowany dokładnym opisem to dać znać i wyjaśnię wszysstko na spokojnie.
Pozdrawiam
Ze co kolego?? Napisz mi na maila co i jak zrobiles. kj@skawina.com.pl Przewody Ci sie nie przegrzewaja?? Wszystko w porzadku po testach?? Napisz na maila jakis czesci uzyles i ile Cie to wynioslo. I oczywiscie jak to zrobic :) Pozdrawiam
Jezeli wykluczyliscie zolte odblysniki i zarowki, polecam wymienic konektory od zarowek, najpawdopodobniej troche sie utelnily i zasniedzialy, przewody tez, zazwyczaj firmy oszczedzaja i daja przewody o za malym przekroju...
Koszt takiej przeróbki to ok 20 zł , a nawet taniej wykorzystując inne , używane już części.
Czas pracy to ok 3h , dla zaznajomionych w temacie nieco elektryki.Chetnie służe pomocą
witam.w AR jest seryjnie montowany przekaznik na swiatla mijania jak i drogowe.jesli dolozy ktos jeszcze jeden przekaznik i "widzi roznice"problrm tkwi w tym ze ma cos z zasilaniem tych fabrycznych(zasilanie sa grubym przewodem 2,5mm2.wiec dokladanie dodatkowych przekaznikow mija sie z celem.wystarczy naprawiac jesli cos sie spsulo :wink: z zasilaniem.a to nie jest czeste.no chyba ze dorwal sie majsterkowicz :mrgreen: pozdrawiam ps w tym opisie przerobkowym brak opisu gdzie zalozyles bezpiecznik.nie ma go tam?Cytat:
Napisał czupus82