-
Stukanie ???
Witam mam mały problem z moją bellą strasznie zaczeło coś stukać podczas jazdy na biegu tak jak by jakaś śruba się popuściła czy wykręciła dodam że na luzie jest całkowita cisza nie mam możliwości wjazdu dzisiaj na kanał macie może jakieś propozycje od czego zacząć poszukiwania
-
Trochę za mało szczegółów podałeś to może być jakaś pierdołka lub poważna usterka.
- - - Updated - - -
Lepiej sprawdż bo póżniesz możesz żałować.
-
wiem autko nie będzie jeżdzić do puki usterka nie zostanie usunięta , jedyne co mi przychodzi do głowy to któraś ze śrub łączących skrzynie z silnikiem?
-
Raczej mało prawdopodobne ale nigdy nic nie wiadomo.
-
jutro postaram się zaglądnąć pod belle i zobaczymy może coś zaradzę :mad:
-
Po tym co napisałeś to może być wszystko.
Więcej szczegółów musisz podać.
Jak wcisniesz sprzęgło to też cichnie?
Gdzie słychać to pukanie?
-
jak wciskałem sprzęgł i na luzie jest cisza odgłos taki pusty jakby coś popuszczonego albo odkręconego (dosyć głośny ) dodam że żona kiedyś mówiła że jej coś stukało (bardzo cicho) przejechałem autem żeby sprawdzić ale z autkiem było wszystko w porządku więcej szczegółów wam nie podam bo na dzień dzisiejszy nie mam możliwości zaglądnięcia pod autko
-
Najlepiej to nie zwlekac i nie szukac przyczyny na forum tylko do mechanika podjechac zanim nie rozsypie sie cos powazniejszego.
-
usterka się dopiero objawiła o godzinie 20 tej na mechanika trochę za późno , a może okaże się jakaś błachostka bo autem nie pojadę bo boję się że się coś rozleci tylko laweta dlatego pytam zanim wybule 200 zł za lawete
-
Jeśli na luzie jest ok to można zaholować. A 200zł będzie na naprawę.
-
Sprawdz wtryski ja małem problem typu stukanie podczas jazdy pod obciążeniem stukało a na postoju zupełna cisza a odgłos metaliczny wieszała się cewka na jednym z wtrysków też chwile mi zajeło to wybadać po wymianie zupełna cisza.
-
Witam autko trafiło do mechanika po diagnozie rozwalony przegub wewnętrzny po stronie pasażera dzięki za pomoc myślę że temat można zamknąć .