Uwazam, ze to swietna akcja. Szkoda tylko, ze dotyczy Forda ;)
http://blueoval.akcjaserwisowa.pl/
Printable View
Uwazam, ze to swietna akcja. Szkoda tylko, ze dotyczy Forda ;)
http://blueoval.akcjaserwisowa.pl/
Logo - wizytówka marki, szkoda, że Ford o tym wie a AR nie. Chociaż wszyscy wiemy na czym takie akcje polegają, ściągniecie klienta do serwisu i propozycje innych napraw (już płatnych).
w każdej marce możesz podjechać na serwis wymienią Ci logo producenta za darmo, często niestety pod warunkiem udokumentowanego w książce, regularnego serwisowania samochodu w ASO i bywa, że do 5 lat od daty sprzedaży samochodu, w starszych już nie chcą
lukas, wiadomo, ze tak jest, wiec tym bardziej szacun dla forda. Prosta akcja, ktora poprawia im wizerunek i jednoczesnie daje szanse na pozyskanie klientow.
Alfa juz dawno powinno cos ze swoimi zenujaco nietrwalymi znaczkami zrobic, a jak nie to miec non stop taka akcje, jak ford
Dokładnie tak.
jak widze ile AR ma pościerane znaczki, sam też miałem z tym problem, to normalnie serce się kraja. Albo niech w końcu poprawią jakośc albo niech wymieniają znaczki za free! I nie, że tylko w nowszych modelach ale we WSZYSTKICH. Czy tak ciężko zrobić trwały znaczek. Przecież to wizytówka marki. To tak jakbym prowadził firmę a wiytówki z nazwa i adresem firmy miał na papierze toaletowym dopiero co wykorzystanym w kiblu. To mnie wkurza.
Może stworzymy jakąś ogólnopolską petycję o wymianę znaczków w naszych Bellach :D, bo w chwili obecnej sam mam tanią nalepkę, która imituje i przysłana wyblakłe logo AR
A ja tak niedawno sprzedałem swojego Forda ;) A mogłem poczekać chociaż na wymianę znaczków hehe :)
napiszcie do Sergio:)
taki wizjoner a takiej oczywistej oczywistości nie widzi, prawda?
No faktycznie przydała by się tak aukcja Alfie chyba jak żadnej innej marce....
Dla Forda szacun za pomysł i akcję ;).
Macie koledzy całkowita rację,logo na szych belli nie należy do najtrwalszych elementów pięć lat temu jak kupiłam oryginalne i teraz wygladają gorzej niż te które były wcześniejsze masakra.
Okej - ale też nie popadajmy ze skrajności w skrajność - ford wymienia znaczki tylko młodsze jak 10 lat.
A od 2002-2003 roku znaczki forda są już dużo bardziej wytrzymalsze jak te wcześniejsze ;)
mattom zgadzam sie z Tobą w 100% wcześniej miałem mondeo 2002r i znaczki były prawie jak nowe - zero zużycia, odprysków, itp.
Jakiś czas temu ktoś na forum pisał, że nowo nabyte logo AR polakierował bezbarwnym, żeby nic się z nim nie działo. Widziałem też już logo oklejone bezbarwną folią. Jak widać są sposoby na zwiększenie trwałości. Niestety logo np. w 159 też trafiały się marnej jakości bo widziałem już samochody które nie miały 3 lat a logo już zjechane totalnie. Szkoda bo to bardzo ładny element naszych samochodów. Ja u siebie w 147 wymieniłem przedni na nowy oryginał gdyż nie jest taki drogi (46zł z wysyłką) bo naklejka nie przypadła mi do gustu.
Naklejka wygląda jak wygląda, laik nie zauważy różnicy, ale jak ktoś wie o co chodzi to wygląda to bardzo średnio. W tematy zabezpieczania logo się jeszcze nie zagłębiałem ale z tego co pisze drift-r -lakierowanie bezbarwnym lub oklejenie folią jest dobrym rozwiązaniem.
Po cenach na Alledrogo wynika, że za nowe logo do 159 trzeba zapłacić powyżej 150 zł, wiec miłym gestem marki Alfa Romeo było by zasponsorowanie takiej wymiany a zabezpieczeniem Alfaholicy mogli by sie już zająć sami :D
Mam Forda Fieste mk3 rok z tego co pamiętam 93 i znaczek wygląda prawie tak samo jak na 2 letniej Julce :P
Ale nie wiem czy zauważyliście że blakną tylko te zewnętrzne,na kierownicy mam oryginał i cały czas wygląda na nóweczkę.
jakbyś dała kierownicę na przód samochodu, tez by pewnie zeszło wypiaskowane
myślałem zdjąć logo, pomalować jak powinno być i zalaminować ;)
ciekawe ilu takich "Fordziarzy" się zdjedzie ze znaczkami :P oni to wymieniali w najbliższym ASO?
co mnie obchodzą fordziarze.
Mnie jest wstyd, PANIE SERGIO, ze firma o stuletniej historii, nie potrafi zrobić solidnego znaczka. To jest po prostu groteskowe.