Korzystacie może z bagażników dachowych? Można to założyć do 164?:confused:
Printable View
Korzystacie może z bagażników dachowych? Można to założyć do 164?:confused:
Tutaj Cię zganię brzydko będzie wyglądać jakiś bagażnik na dachy,kufer Ci nie wystarcza jest przecież ogromny!
Droga koleżanko w bagażniku mam butle 50l + wózek córki i już po kufrze. Dlatego szukam alternatywy na resztę bagażu. Kwestia wyglądu to drugorzędna sprawa. Bagażnik przecież można zdjąć Zdziwiona koleżanka?.:P
Kiedyś też myślałem o bagażniku.. bagażnik jest spory, ale roweru się zmieścić za bardzo nie da..
Szukałem w necie i jedyne co mi się udało znaleźć to jakieś z serii uniwersalnych, tylko że nigdzie nie było jasnej informacji, że będzie pasować..
Maznięte z Xperia Play za pomocą Tapatalk & SwiftKey
Kiedyś szukałem bagażnika i na alledrogo znalazłem pasujący do 164 ale w końcu odpuściłem temat.
Ja wożę rower w bagażniku po zdjęciu przedniego koła. Śruba na motylek i 3 min roboty.
Rzecz jasna wchodzi jeśli nie ma butli i wózka dziecięcego ;)
A tak naprawdę jeśli masz zamiar montować to musisz coś podpasować nie ma naszego modelu ujętego w żadnym katalogu producentów bagażników.
Kolego mlodyamper2 jak znajdziesz i już zamontujesz bagażnik zrób zdjęcia i wrzuć je na forum jestem strasznie ciekawa jak wyglada 164 z bagażnikiem dachowym!
Dlatego do większych, rodzinnych wypadów/przewozów stworzone są kombiaki, lecz niestety 164 nie ma :(
Warto mieć jakiś większy wóz w garażu obok :)
Co do bagażnika dachowego, spotkałem się z takowym uniwersalnym, ale czy w rzeczywistości on by pasował, to ciężko mi powiedzieć.
Tego to ja sam nie jestem pewien.. wujek Google na hasło 'Alfa Romeo 164 sw' coś znajduje http://www.google.com/images?q=alfa+...g&ved=0CAcQsAQ i nie wszystko wygląda jak projekty czysto graficzne.. chociaż może to być jakaś prywatna rzeźba ;)
Co do bagażnika to trzeba namierzyć miejsce gdzie ponoć mają i po prostu przymierzyć..
Nabazgrane z Xperia Play przy pomocy Tapatalk & SwiftKey
był dedykowany do 164... nawet miałem swego czasu gdzies w garazu choc nie mailem okazji przymierzyc ^^ ale nie wiem czy sie ostał.... najprawdopodobniej przy porządkach poszedł do kontenera...
Tak myślałem, że być to był.. nie jest to nowe auto, a kiedyś bagażnik na dach był czymś normalnym :P
Tylko.. teraz ciężko znaleźć porządną 164, a co dopiero taki rarytas jak dedykowane akcesoria..
Chyba lepiej się skupić na tzw uniwersalnych, zwiedzić kilka punktów sprzedaży i coś dopasować.. powinno się udać ;)
Sam myślałem, żeby tak zrobić, ale aż tak często nie potrzebuję wozić rzeczy które się nie mieszczą w kufrze/samochodzie, a jak już się mus pojawi to biorę bardziej cywilne auto :P
obawiam się, że nie zobaczysz.:P Poddaję się. Przyglądałem sie rantowi dachu, zaglądałem pod uszczelki i nie mam koncepcji jak tam można coś dopasować.
Kiedyś widziałem oryginalny dedykowany na allegro za 150 pln ale wtedy interesował mnie bardziej prestiż i osiągi tej limuzyny :cool:
Kurcze nie wiem czy był oryginalny dedykowany do 164 przecież na tamte czasy była to limuzyna pełną gębą,ciekawe czy do nastepczyni 166 jest takowy.
Kilka wątków gdzie można poczytać o oryginalnym bagażniku do 164 jak i zobaczyć kilka fotek 164 wyposażonych w takowy.
http://www.alfabb.com/bb/forums/164-...rack-info.html
http://www.alfabb.com/bb/forums/alfa...oof-racks.html
http://www.alfabb.com/bb/forums/164-...oof-racks.html
http://www.alfabb.com/bb/forums/164-...roof-rack.html
Śmiesznie trochę to wygląda. W takim samochodzie bagażnik dachowy
Starałem sobie to wyobrazić, no ale teraz po zdjęciach stwierdzam śmiało, że nie pasuje :girl_wacko:
Wygląd.. zgoda, że jest ważny.. ale w momencie kiedy chce się zabrać Alfą z rowerami.. hmm..
Jest to do kupienia? Ktoś znalazł cenę?
Moje i tylko moje zdanie żeby nie było totalna tragedia!!
- - - Updated - - -
Nie ten samochód nie ten bagażnik!
- - - Updated - - -
Ale niech nikt nie wiesza na mnie psów to moje zdanie!
No.. fakt.. szału nie robi, na kolana nie rzuca lub jak kto woli dupy nie urywa..
Ale czasami trzeba stawiać na funkcjonalność kosztem wyglądu.. bagażnik to chyba jedyna możliwość, żeby zabrać się z bagażami i rowerami..
Na szczęście wygląda jakby się szybko zdejmował :P
Może i tak ale na pewno projektanci tego modelu nie przewidzieli go jako van-a rodzinnego tylko rasową limuzynę.
- - - Updated - - -
Ale z drugiej strony maluch tez przez wiele lat służył jako rodzinny van.
Co jak co, ale powtarzam po raz drugi, że warto mieć obok w garażu jakieś większe auto :)
Nie no ja to doskonale rozumiem. U mnie o tyle dobrze, że kobieta posiada prawko... Ona jeździ sobie jednym (tym większym, mowa o kombi), a ja remontuje sobie swoja Alfę. Jak potrzebuje przewieźć coś czy jechać gdzieś na jakąś "misję specjalną" to biorę te większe auto i załatwiam co trzeba.
Pozdrawiam.
Złoty środek nie istnieje. Niestety.
Limuzyny z reguły źle wyglądają z bagażnikami na dachu.
Ale jeśli ktoś chce się zabrać z np rowerami to taki bagażnik to chyba jedyna opcja.. coś za coś..
Wie ktoś ile takie bagażniki kosztują? I czy w ogóle można je gdzieś zdobyć?
LINK
Jak czegoś nie ma w Polsce to trzeba szukać za granicą.
Czyli jednak ktoś robi bagażniki bazowe do 164 więc jęsli ktoś ma ochotę niech montuje.