witajcie! spalanie alfy skoczylo drastycznie z dnia na dzien, czy jest mozliwe ze to jakis czujnik, lub sonda?
Printable View
witajcie! spalanie alfy skoczylo drastycznie z dnia na dzien, czy jest mozliwe ze to jakis czujnik, lub sonda?
Sprawdź szczelność połączeń T-->IC-->Dolot, przepływomierz.
ok... a masz np jakis najprostszy zestawik zebym podlaczyl do kompa?
o mega... czyli do kazdej alfy itd... a korzystasz z tego?
o mega, czyli do mojego zwyklego 8V JTD 105km, podpasuje?;p
Tak jak kolega pisał podpasuje :D
zamawiam;p i jutro ogarniam szczelnosc... dzieki;)
Wnioskuję z tego postu że sprawdzałeś szczelność połączeń w układzie doładowania i znalazłeś coś... nie wspomniałeś wcześniej :P Tylko zacząłeś temat kabla :) Tak czy inaczej, kabelek Ci się przyda bo pewnie jakieś błędy w ECU będą, a poza tym będziesz mógł sprawdzić sobie parametry.
nie no dopiero teraz ide zagladac pod autko... wczesniej mialem dziure we wezu pomiedzy turbina a filtrem powietrza i zakleilem bo nie moglem nigdzie dorwac... mam nadzieje ze wystarczy zebym dokrecil obejmy;)
a o kabelku wlasnie mysle, bo podlaczenie u mnie w okolicy kosztuje 70zl, a za te 5dyszek bede mial zawsze taka mozliwosc;p
a ile takie rury?;p tam jest jeszcze krociec taki maly..
a odnosnie tego kabla, przez niego tez kasuje bledy??
Przede wszystkim skasujesz błędy :) odczytasz parametry, zrobisz testy ;)
Odnośnie rur, swoje pytanie najlepiej skieruj do wytwórcy ;) Wyślij PW :)
a jesli nigdy nie mialem z tym doczynienia to ogarne?;p bo boje sie ze sprawdze, wyswietla mi sie okienka i uznam ze wszystko ok, albo ze wszystko zepsute jest;p wlasnie pisze;D
Dasz radę :P
@malin2k5 - nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale kupuję ten kabelek z wbudowanym interfejsem, podłączam normalnie pod USB do swojego lapka i mam diagnostykę taką jak u mechanika? Co można tym zrobić oprócz czytania kodów i kasowania błędów?
Trzeba jeszcze program mieć. Ale z kablem chyba dają jakąś płytkę z programem. Jeżeli nie, to można albo ściągnąć demo ze strony , albo kupić cały program za ok 200 $
Do kasowania błędów demo wystarczy
Ciekawy temat,czyli do kasowania błedów wystarczy tylko zamówić interfejs? http://viaken.pl/pl/diagnoza-fiat/in...tyku-obd2.html
Tak. Razem z kablem dostaniesz sterowniki i darmową wersję FES, która w zupełności Ci wystarczy do odczytywania błędów i ich kasowania oraz do odczytu parametrów. W wersji free FES tylko 4 parametrów jednocześnie.
- - - Updated - - -
Można robić sporo, ale do tego potrzebny będzie jeszcze jeden kabel ELM 327
http://viaken.pl/pl/diagnoza-fiat/no...scan-2013.html
dla kogos dla domowych warunkow ten normalny raczej powinien wystarczyc, czekam teraz na przesylke;)
Tym kablem też można zgrywać i wgrywać mapy - ELM 327
Czy po prostu jest jeszcze 3 inny, który do tego służy ??
otrzymalem kabelek;p teraz dzialam
ograrnalem to, i w sumie wyskoczyl mi jeden blad z silnika od EGR'u, moze od tego ze go zatkalem?
no i 4 z poduszek- 2 o wysokim cisnieniu, i dwa o braku zasilania...
mam blad p404, dotyczacy egr, musze go przeczyscic czy cos innego?
Jak masz zaślepiony EGR to ten błąd będzie się wyświetlał, nie przejmuj się nim i nic nie grzeb w zaworze.
ok, a gadalem ze znajomym mechanikiem i mowil zebym go przeczyscil bo to zamula silnik... prawda?
i problem zazegnany ze spalaniem, mialem uszkodzony przewod paliwowy i po prostu mi uciekalo;p
Poduszki wyjęte i wystrzelone? Nie sadze ze 4 błędy kabelka masz...
no to czego moga dotyczyc te bledy? i jak je zazegnac?
- - - Updated - - -
no to czego moga dotyczyc te bledy? i jak je zazegnac?
Sprawdź czy masz poduszki....
ok... a jest jakis poradnik jak je wyciagnac?
A w jakim celu chcesz je wyciągnąć?...
no to jak to inaczej sprawdzic? nie ogarniam takich tematow, dlatego pytam
Czy poduszki są na miejscu, to widać bez wymontowywania :)
Może masz walniętą centralkę AirBag skoro masz tyle błędów.
Odłącz aku i przeczyść styki kostek od poduszek.?
o to tak zrobie... a w ktorym miejscu mam te styki?