Witam, tak się stalo iż stałem się ofiarą zbicia jednej lampy przedniej, i czas kupić nową. Pomyślałem o komplecie takich z ledami co myślicie, jest sens takie coś kupić czy lepiej oryginalna ?
http://allegro.pl/lampy-alfa-romeo-1...015513897.html
Printable View
Witam, tak się stalo iż stałem się ofiarą zbicia jednej lampy przedniej, i czas kupić nową. Pomyślałem o komplecie takich z ledami co myślicie, jest sens takie coś kupić czy lepiej oryginalna ?
http://allegro.pl/lampy-alfa-romeo-1...015513897.html
Daj spokój z takimi lampami.. Jak chcesz, to załatwię Ci takie lampy za 600zł.
moim zdaniem trochę agro wieją...
cena nieatrakcyjna ;/
Nie rób z Belli AŁDI :sarcastic:
Jak chcesz lampy z soczewką to wal do Proxim'a ;)
A jeśli soczewka nie jest wykładnikiem, to tylko Carello :)
a mi sie podoba taka opcja :P fakt leci troche Audi ale ogulnie reflektor ładny troche dodaje to wygladu wg mnie :) osobiscie lubie ledy i wolalbym takie cos niz instalowac jakies listwy ledowe na zderzaku :)
i tak kazdy zrobi jak uwaza :) . kiedys mialem taki przypadek ze kupilem se swiatla tez " SONAR " do BMW e36 te z ringami , moj mechanik fascynat bmw mowil ze to wioska bedzie ale jak zamontowal i odpalil to sie jakos mu nawet spodobaly , chodz wiadomo Ringi to i tak BMW ma . a tu co innego :) ale niech chlopak montuje i pokaze fotki jak to swieci bo i tak przekonany jestem ze ten pasek LED to badziewnie swiecic bedzie :P no ale moze :) mialem takie w a4 to nawet dawalo rade :P
Jakby ktoś chciał takie lampy z linka, to mogę załatwić za 600zł. Jeżeli nie, to zapraszam po moje ;)
Ka-ka- do Twoich poliftowych mam piękne soczewki, na pewno widziałeś ;)
:) Ja zostaje przy oryginałach jeżeli chodzi o lampy. Jak wyszło z fabryki tak ma zostać bo tak jest pięknie :D. Tylko polerkę zrobię.
Narazie nakładki ochronne na progi potrzebuje bo takowych nie posiadam, a gdy deszcz pada i wiatr wieje słychać Alfę jak rdzewieje...:) (Progi puki co mam całe i zdrowe muszę zakonserwować i zabezpieczyć)
Jakbyś coś wiedział w tym temacie daj znać.
Rozumiem, szanuję.
Ja jakbym miał polifta, to w pierwszy dzień, ba, w pierwszą godzinę użytkowania od razu bym odkręcał zderzak i zmieniał na soczewki ;)
dokładasz dwie stówy i masz oryginalny xenon. Czyż nie?
ja w poprzednim aucie założyłem coś takiego http://moto.allegro.pl/alfa-romeo-15...074800154.html i powiem,że z ciemnym kolorem auta i ciemnymi kierunkami na błotnikach komponowało się super,jakość oświetlania drogi zupełnie przyzwoita.Dodam,że podobało się nie tylko mi,jednak o gustach się nie dyskutuje.
p.s.stare lampy z opisywanego auta leżą w garażu i zbierają kurz(lewa carello,prawa depo,tak było jak kupiłem:))gdybyś czasami był zainteresowany jednak oryginalnym oświetleniem to jestem skłonny je oddać alfaholikowi za 50zł/szt+ewentualna wysyłka,obydwie do ruchu prawostronnego.
Proxim pewnie je od Ciebie weźmie.
A te "ledy"z pierwszego postu to wiocha totalna dla mnie.
widziałem na żywo te ledowe chromowane z linka... na żywo wyglądają tak jak myślałem patrząc na nie na aukcji... wiocha :P naprawde jakoś to dziwnie wyglądało... może jak zapali ledy wieczorem to jakoś to wygląda ale w biały dzień to to nie wygląda...
Ja posiadam takie lampy i badziewnie świeciły więc je rozebrałem i wymieniłem wszystkie diody na kolor jak żarówka fajnie świecą i mniej prądu zużywają. Te oryginalne diody to tak świecą że w dzień prawie je nie widać. Nie tylko w audi stosuje się takie oświetlenie dzienne
Chyba nie widziałeś mojego tematu :D
Parę fotek lamp przerobionych przeze mnie Załącznik 89048Załącznik 89045Załącznik 89052Załącznik 89049Załącznik 89046Załącznik 89043Załącznik 89050Załącznik 89047Załącznik 89044Załącznik 89051Załącznik 89031Załącznik 89032Załącznik 89034Załącznik 89035Załącznik 89036Załącznik 89037Załącznik 89038Załącznik 89039Załącznik 89040Załącznik 89041Załącznik 89042
Ładne tylko co policja powie :) ja w swoich ksenonach nie mam spryskiwaczy bo zostały dołożone jak będą chcieli to się przyczepią
No i w sumie nie ma się co dziwić :P
Co innego jakbyś dołożył sobie spryskiwacze a nie "zenony" ;)
Skoro mowa już o lampach co radzicie jak ktoś ma ori przeciwmgielne halogeny?Gdzie w takim wypadku umiejscowić do jazdy dziennej??
Właśnie zamiast tych halogenów.
Przynajmniej będą wykorzystane codziennie przez cały rok .
I co najważniejsze wygląd też prawie oryginalny.
Tak wyglądają w 156FL.
Załącznik 89139
(na zdjęciu złośliwa Franka:))
Nie no to wygląda jak ORI jest git ale jakieś rady jak ktoś ma halogeny by ich nie wywalać a gdzies indziej umiejscowić światła do jazdy dziennej.Nie ulega kwestii w zimie teraz często mi się przydają mając na uwadze jak dobre są nasze lampy w alfach tzn napewno w tych przed FL nie wiem jak po FL.Bez xenonu to jest kicha jakich mało.Nie skłamię jak powiem że lepiej w golfie II mi świeciły:)
Paski to w ogóle wiocha jakich mało. Żenujący widok na starym golfie czy uno. Te ledy w halogenach mają jakiś sens, zwłaszcza że jest używana taka lampa cały rok, ale szkoda znowu halogenu. I tak źle i tak nie dobrze...
Widziałem jak świecą te lampy z wbudowanymi ledami i szkoda kasy na taki marny efekt w dzień. A w nocy to już nie potrzebne.
Są takie kuleczki jakby ledowe widzieliście pewnie może by jakoś je zaimplementować mądrze?Też mają homologacje itd.
Coś mi się nie wydaje aby można było mądrze coś takiego zakombinować do naszych lamp.
Przecież można obok halogenów te dzienne założyć, w czym problem?
Mówię o okrągłych oczywiście, paski do Alfy nie pasują.