Witam, jestem zmuszony wyciągnąć tylną szybe i oprawić ją z nową uszczelką. Jak dobrze kombinuje jest ona wklejana więc chciałbym dowiedzieć się na czym najlepiej ją wkleić ?
Printable View
Witam, jestem zmuszony wyciągnąć tylną szybe i oprawić ją z nową uszczelką. Jak dobrze kombinuje jest ona wklejana więc chciałbym dowiedzieć się na czym najlepiej ją wkleić ?
Na klej do szyb ?? Jedz gdzieś do szybiarzy za parędziesiąt złotych zrobią Ci to - nie wiem czy jest sens się szarpać z tym samemu. Fachowcy to zrobią szybko i bezboleśni i bez śladów samemu to trochę walki bedziesz miał.
http://allegro.pl/wurth-klej-do-szyb...024150590.html jak już się uprzesz to ten Ci powinien wystarczyć.
Dzięki kolego. Po godzinach zajmuje się mechaniką samochodową i szkoda mi troche jechać i płacić za coś co zrobie sam. A zależy mi na tym ponieważ pękła uszczelka od dołu szyby przez co szyba po paru miesiącach zjechała w dół i ociera o klape bagażnika przy otwieraniu.
zaopatrz się tylko w jakies dwie ręce do pomocy i gumowe rękawiczki bo jak się ubabrasz klejem do szyb do będziesz sie mył przez tydzień,a i tak nie zejdzie do końca.
pozdro
może być dziewczyna,byle dobrze trzymała....no szybę oczywiście:)
drut do wycinania. druga osoba moja twoja i jedziesz
potem oczyszczasz
podkład do kleju (aktywator korektor zwał jak zwał taki czarny mocno brudzący płyn
podgrzewasz klej w gorącej wodzie
zaczynasz od środkowego dołu szyby i nieprzerwanie do okoła jedziesz
równa trójkątna spoina
wklejasz lekko dociskasz i zabezpieczasz taśmą
u mnie na zakładzie gość przyjeżdża i wycina sam. Ostatnio przód / tył w A4 niecałą godzina ale widać że fachura. Ani śladu na lakierze, deska nawet nie muśnięta. Oddaj to komuś bo potem będzie tylko narzekanie że dach koroduje albo co innego.
ja tez chyba bym sie wybral do fachowca jednak, chyba ze faktycznie czujesz sie na silach. mi w 166 szyba z tylu sama pekla, pojechalem do majstra, 20lat ponad w zawodzie, pomarudzil ze ciezko bedzie bo sedan, bo fotele sie nie skladaja bo szybe bedzie ciezko dostac ( a jak sa to ceny kosmos). znalazlem na allegro nowke baaaaardzo tanio, zawiozlem gosciowi, po czym asekuracyjnie powiedzial ze bedzie drozej i dluzej niz przy zwyklym aucie :P po czym zrobil po 2 godzinach, skasowal jak za zwykle auto a wprawione jak w nowce :P
moral z tego taki ze moze nie warto sie babrac, ale z drugiej strony, satysfakcja ze robisz cos sam gwarantowana :)
Tu nie chodzi o satysfakcje. Spokojnie koledzy uporam się z tym ;) Musze zrobić to sam z racji, że mechanicy mi to spartolą bo nie zrozumieją o co dokładnie mi chodzi. Szyby i tak będe ściągał w maju jak będe malował całą Alfe ale teraz musze poprawić tą szybe gdyż zjeżdża coraz niżej ;)
Niewiem kolego jaki ty masz zasięg ramion :) ale samodzielne wycięcie tylnej szyby w sedanie będzie bardzo trudne:)
Łał !!!
Aż się ciśnie na usta "POLAK POTRAFI"